Club de lectura

Es tracta de fer arribar una obra de qualsevol gènere i/o autor, en català, castellà o anglès a alumnes interessats en aprofundir en els llibres fora dels estereotips habituals de l’aula. Els alumnes són tots voluntaris i només se’ls demana que llegeixin el llibre proposat i assisteixin a una sessió d’una hora aproximadament de durada en la qual es parla de tot el que envolta l’obra en qüestió.

En aquest sentit vam començar, esperonats pels Serveis Educatius de l’Alt Empordà (SEAE), el curs 2014-15 i van ser dues les obres proposades d’autores amb vincles empordanesos, El violí d’Auschwitz, de M. Àngels Anglada i El mestre de dibuix, de M. Àngels Gardella, la qual ens va acompanyar en l’anàlisi de la seva obra i va entusiasmar els alumnes.

El curs 2015-16 començà amb el club de lectura en anglès, per la qual cosa es van repartir exemplars de The Legend of Sleepyhollow, de Washington Irving i  es va fer coincidir amb la festa anglosaxona de Halloween. Tothom, alumnes, professorat i també la dinamitzadora van complir amb escreix amb la trobada anant ben disfressats. Val a dir que el club de lectura en anglès va ser dinamitzat per una persona nadiua. Durant el 2n trimestre es va proposar la lectura Noel et busca, d’À. Burgas que va agradar molt també als nostres alumnes, que van haver de resoldre un veritable trencaclosques fins aconseguir treure l’entrellat de la novel·la. El darrer club de lectura, amb l’obra La Balada del funicular miner, de Pau Joan Hernàndez, no es va dur a terme perquè les dates proposades van coincidir amb activitats diverses de la majoria dels alumnes inscrits.

El curs 2016-17 es van fer 3 clubs de lectura: el 1r trimestre amb l’obra en anglès The Canterville Ghost, d’Oscar Wilde, el 2n trimestre l’obra en català La casa sota la sorra, de Joaquim Carbó i el 3r trimestre l’obra Barrabum!, de Mark Haddom.

El curs 2017-18 es va fer el 1r trimestre una craft session de Thanksgiving.

El curs 2018-19 es van fer els següents clubs de lectura: 1r trimestre en anglès The Scarecrow i The Long and Lonely Road, amb ambient de Halloween, al 2n trimestre amb l’obra Quàntic Love, de Sonia Fernández-Vidal, en la que els alumnes de 3r i 4t ESO van poder conèixer quina és l’energia més poderosa de l’univers, i al 3r trimestre amb dues obres, El noi del pijama de ratlles, de John Boyne, pels alumnes de 3r i 4t ESO i Així és la vida, Carlota, de Gemma Lienas, pels alumnes de 1r i 2n ESO.

El curs 2019-20 comença amb el 1r trimestre ambientat amb Halloween i farem unes scary story Scarecrow amb els alumnes de 1r i 2n ESO i The Dark and Lonely Road pels alumnes de 3r i 4t ESO.