Pel·lícula “Plácido”

Els alumnes de 4t de l’ESO de tot Manresa estan veient la pel·lícula anomenada Plácido que es va gravar a Manresa i aquest any compleix 60 anys des de la seva estrena.

La pel·lícula comença a la nit de Nadal aquí, a Manresa, es realitza una subhasta feta per “Ollas Cocinex” a la qual acudeixen artistes de Madrid per a convidar a sopar a un pobre a casa de cada família de rics. Mentre Plácido, contractat perquè recorri per la ciutat una estrella nadalenca en el seu motocarro, ha d’abonar la primera lletra del seu vehicle abans de la posta de sol.

A aquesta època, l’any 1960, el cinema era molt diferent de com és ara, la qualitat de l’àudio i del vídeo era pitjor a la que tenim actualment. Les pel·lícules eren en blanc i negre i la veu se solia gravar a part, és a dir, a l’escena els actors no parlaven.

És una pel·lícula una mica complicada d’entendre, però no és dolenta. No dura molta estona, falta poc per a què arribi a 1 hora i mitja i no es fa pesada ni avorrida. És recomanable per a veure i personalment li donaria una nota de 6 sobre 10.

 

 

 

Hector Porcel