CINC LLIBRES RECOMANATS PER L’ESTIU

Per aquest estiu i per tal que no t’atabalis busca un llibre, aquí t’expliquem cinc lectures molt recomanades pels lectors:

Començarem amb el llibre de María Dueñas, anomenat “Sira”

Aquesta història comença quan a la Segona Gran Guerra arriba a la seva fi i el món emprèn una tortuosa reconstrucció. Finalitzades les seves funcions com a col·laboradora dels Serveis Secrets britànics, Sira afronta el futur amb ànsies de serenitat. No ho aconseguirà, però. El destí li tindrà preparada una tràgica desventura que l’obligarà a reinventar-se, prendre sola les regnes de la seva vida i lluitar amb força per canalitzar el futur.

 

Seguidament parlarem del llibre “Independencia”, de Javier Cercas.

La història comença tornant Melchor Marín. I torna a Barcelona, ​​on el reclama el seu íntim amic, l’inspector Blai, per investigar un cas delicat: algú està fent xantatge amb un vídeo sexual a l’alcaldessa de la ciutat. Escortat per una plèiade de personatges memorables, carregant a coll amb el seu remordiment per no haver trobat als que van matar a la seva mare, però també amb la seu inflexible sentit de la justícia i la seva rocosa integritat moral, Melcior de desmuntar una extorsió que no se sap si persegueix el simple benefici econòmic o la desestabilització de la situació política.

 

La següent lectura és “Transbordo en Moscú”, fet per Eduardo Mendoza

Comença amb les aventures de Rufus Batalla, que semblen encaminar-se a l’estancament quan es casa amb una rica hereva, però no aconsegueix oblidar al príncep Tukuulo i a la seva exquisida esposa. L’agitada transició política espanyola ha donat pas a una prosperitat econòmica que sembla destinada a no tenir fi.

 

 

Seguidament parlarem de “Los ingratos”, realitzat per Pedro Simón.

Aquesta història comença a un poble d’aquesta Espanya que comença a buidar-se arriba la nova mestra amb els seus fills. El més petit és David. La vida de l’infant consisteix a anar a l’era, escorxar els genolls, treure el cap a un pou sense brocal i viatjar tancant els ulls en l’ultramarí. Fins que arriba una cuidadora a casa i les seves vides canviaran per sempre. D’Emèrita, David aprendrà tot el que cal saber sobre les cicatrius del cos i les ferides de l’ànima. Gràcies al noi, ella recuperarà una cosa que va creure haver perdut fa molt.

 

El següent llibre es diu “Castellano” i el seu creador Lorenzo Silva.

Aquest llibre tracta sobre l’èpica revolta el poble de Castella contra l’abús de poder de Carles V, va culminar en la batalla de Villalar, el 23 d’abril de 1521. Les tropes imperials van atropellar a les de les Comunitats de Castella i decapitar als seus principals capitans: Padilla, Bravo i Maldonado. Aquella jornada va marcar el declivi definitiu d’un pròsper regne que s’estenia al llarg de tres continents i la dissolució va donar lloc a un nou Imperi que es va servir de la seva gent i els seus recursos. Des de llavors, Castella i els castellans han estat vistos com a abusius dominadors, quan en realitat la seva ànima va quedar perduda en aquell camp de batalla i ha llanguit en terres empobrides, ciutats despoblades i pendons descolorits.