Ja pots tenir el teu propi satèl·lit en orbita i no és car

Un coet llançador anomenat IOS puja fins a l’espai, col·locant 32 petits satèl·lits TubeSat en una òrbita a uns 310 quilòmetres d’altura. Cadascun pesa uns 750 grams, suficient per a contenir alguns petits experiments, càmeres de fotos o les cendres d’algun excèntric que vulgui viatjar a l’espai abans d’anar a l’altra vida o qualsevol altra cosa.

El reduït preu de l’aventura no dona per pagar el combustible, de manera que en realitat els satèl·lits entren en una òrbita de caiguda i al cap d’unes poques setmanes descendeixen i es cremen en la reentrada. Una solució ecològica per no deixar l’espai ple d’escombraries.
Cada TubeStat porta el seu sistema de panells solars, bateries, antenes, un microordinador i tota la resta per poder orbitar enviant senyals a la Terra sobre la seva posició i el que passa al seu interior.
Entre les idees que l’empresa suggereix pels que vulguin llençar un satèl·lit hi ha: experiments per provar materials a l’espai, mesurament de dades sobre el nostre planeta (camp magnètic, temperatura, radiació, etcètera), fotografia espacial, experiments biològics … Hi ha qui fins i tot planteja utilitzar-lo com a repetidor per a serveis de correu electrònic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>