Els llocs més inhòspits del món

Els llocs més inhòspits del món 

 

El planeta Terra amaga molts secrets encara ocults per  la raça humana. Tot i així, tenim a l’abast molts llocs ja descoberts que són dignes d’aparèixer en una història de fantasia o en un món diferent al nostre. A continuació us ensenyarem els 20 llocs més impressionants per veure. 

 

1- Spotted Lake: Canadà

Aquest llac es troba a la vall de Okanagan. També conegut pel nom del llac Kliluk, té 365 fosses amb diferents colors molt llampants que mostren un espectacle natural magnífic i misteriós. Els indis en el passat creien que les seves aigües tenien propietats curatives, però se sap que la seva varietat de colors és deguda al sulfat de magnesi, calci, titani o plata.

 

2- Llac Hillier: Austràlia

Seguint amb els llacs de colors, aquest medeix 600 metres de longitud i està situat en l’illa Middle. El seu color rosa no varia mai per molt que es tregui l’aigua i sigui dipositada en un altre lloc. El seu color és degut a unes bactèries dunaliella salina i les halobacteries que sobreviuen a la gran quantitat de sal present en l’aigua. 

3- Río Tinto: Espanya

Tot i que passem de llacs a rius, seguim amb les meravelles de l’aigua. Aquest riu situat a Huelva (Andalucia), conté un PH de 1,7 i 2,7 on hi viuen certes bactèries i algues. La NASA l’investiga ja que té moltes propietats similars a Mart. El seu color vermellós que bé pot semblar vi o sang, és degut als minerals que contenen sulfurs de metalls. 

4- Terrasses d’arròs de Yuanyang

Situat en una ciutat de China a 1.570 metres sobre el nivell del mar, conté grans cultius d’arrós i els colors del cel s’hi poden veure reflexats formant un espectacle increïble. Aquestes terrasses s’utilitzen des de fa més de 1.300 anys i el seu aïllament del món ha permès la seva conservació. 

 

5- Cataractes de sang: Antàrtida

Aquesta impressionant i a la vegada terrorífica cataracta, no és res més que òxid de ferro que surt de la terra en els Valls Secs de McMurdo a l’est de l’Antàrtida. Va ser descobert  el 1911 pel geòleg australià Thomas Griffith. Aquesta zona està protegida pels Estats Units. 

6- Estanc calent sanguinolent: Japó

Situat a la ciutat balneari de Beppu, aquest estanc conté una gran quantitat de ferro, la qual cosa provoca que les seves aigües tinguin un vermell tan brillant. Tot i estar situat en una zona plena de banys termals, aquest no s’utilitza i només es fa servir per fer fotografies i atraure tant als residents com als turistes. 

7- Socotra: Yemen

Aquesta illa ha estat dotada d’animals i plantes molt exòtiques. Gràcies a què va estar aïllada geogràficament, ha pogut conservar més de 700 espècies úniques en el món. L’any 2008 va ser atorgada amb el títol de Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO. 

8- Illa dels cristalls: Mèxic

Descoberta l’any 2000, conté els cristalls naturals de selenita més grans del món. L’interior de la cova es troba a una temperatura de 58 graus centígrads i l’índex d’humitat relativa oscil·la entre el 90% i el  99%. Per tant, per entrar, t’has d’equipar amb el material especialitzat necessari, si no, només pots estar a dins durant uns 10 minuts. 

9- Les onades: Arizona

Les onades “the waves” són unes formacions rocoses creades en el període juràssic. És una localització famosa tant per residents com per a fotògrafs i turistes. Té uns colors ataronjats i vermellosos que formen figures semblants a les onades. Es creu que en el passat eren dunes que amb el pas del temps van solidificar-se creant així aquest paisatge tan encantador.

10- Salar de Uyuni: Bolívia

Aquest és el major desert de sal amb una superfície de 10.582 km quadrats. Està situat a 3650 metres sobre el nivell del mar al sud oest de Bolívia. S’estima que conté 10.000 milions de tonelades de liti, sent així la major reserva d’aquest mineral a nivell mundial. 

11- Coves Waitomo Glowworm: Nova Zelanda

A dins d’aquesta cova de Nova Zelanda hi viuen uns cucs lluminosos que fan llum per atraure a les seves preses i així alimentar-se. Aquest fet particular i la seva gran agrupació fa que la cova tingui un cel estrellat fals digne d’admirar. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>