QUÈ SIGNIFICA REALMENT LA DISCRIMINACIÓ I QUÈ ÉS?

La discriminació significa seleccionar excloent, és a dir, tractar amb inferioritat persones o grups pel fet de tenir diferències pel que fa el seu origen, la seva religió, l’edat, el seu gènere, les seves opinions i idees, les seves preferències polítiques i/o sexuals, les condicions de salut, discapacitats, el seu estat civil entre altres causes més.

En aquest article us explicarem tres tipus de discriminacions que hem seleccionat i al final us deixarem un vídeo amb exemples.

La primera que hem triat és el racisme, fa molt temps que està en la nostra societat i tot i que actualment és un tema en el qual s’ha treballat i s’està treballant molt per erradicar-lo, encara falta molt per treballar-lo i abolir-lo.

Què és el racisme?

Racisme s’anomena a l’odi, el rebuig o l’exclusió d’una persona per la seva raça, el seu color de pell o pel seu origen. A la majoria d’aquestes persones que són discriminades per això, se’ls impedeix gaudir dels seus drets humans. Durant els anys hi ha hagut molts casos greus que han portat aquestes persones a la mort. Per exemple, el cas de George Floyd, el dia 25 de maig del 2020, als Estats Units.

Seguidament, hem seleccionat el masclisme, ja que considerem que és una violència molt greu, pensem que no ha de ser un tema tabú i s’ha de parlar, fins a trobar una solució. Aquesta discriminació va començar ja fa molt de temps, però des de fa poc s’ha iniciat un moviment en el qual es busca la igualtat entre dones i homes: el feminisme.

Què és el masclisme?

Masclisme s’anomena al conjunt d’idees, actituds i accions en les quals l’home se sent superior respecte la dona. Per exemple no tenir en compte les seves idees i opinions, o predre-les-hi.

En últim lloc, tenim l’aporofòbia, pensem que això no hauria de passar, ja que ningú decideix la seva situació econòmica.

Què és l’aporofòbia? 

Aporofòbia s’anomena quan sents rebuig, temor i menyspreu cap a la gent que té pocs recursos, això inclou gent sense casa, sense educació, sense estabilitat econòmica…

Finalment, us deixem un vídeo en el qual veureu escenes amb les tres disciminacions i seguidament unes altres escenes amb suggeriments de com actuar davant d’aquestes situacions. Passeu-vos a mirar-lo, perquè val la pena, ja que ens hi hem esforçat i dedicat molt.

 

Pitgeu aquí!