LA CRISI CLIMÀTICA, QUÈ PODEM FER?

La crisi climàtica és un dels problemes més grans que ens afecta globalment avui dia. Les emissions de gasos d’efecte hivernacle causades per activitat humana estan provocant un augment de la temperatura global, estan causant un forat a la capa d’Ozó i estan produint canvis als climes de tot el món. La gravetat de la situació és tan gran que es requereixen mesures immediates per combatre aquest canvi que en pocs anys no tindrà marxa enrere. Les noves generacions poden ser una part important de la solució i poden prendre mesures per gestionar aquesta crisi global a llarg termini.

Una de les maneres més importants en què els estudiants poden contribuir a la lluita contra la crisi climàtica és educant-se. Es pot aprendre sobre les causes i els efectes del canvi climàtic, així com les accions que es poden prendre per reduir el consum contaminant.

 

Algunes idees per poder reduir contaminació podien ser les següents:

Portar ampolles d’aigua pròpies i bosses reutilitzables, i evitar els productes d’un sol ús com aquests productes de plàstic que s’utilitzen a les festes.

Reduir el temps de les dutxes és una altra manera de consumir menys i, per tant, contaminar menys. Això, a part d’ajudar al canvi climàtic, també ajuda a combatre les sequeres. Només utilitzar els estris de casa quan es necessiti, per exemple, tan sols fer ús del llum quan sigui un ús eficient, i no deixar el llum encès si no estàs en aquella habitació. (Menys consum, menys contaminació, a part que t’estalvies alguns diners).

Això només són uns exemples, però en resum, si cada un deixa la seva goteta d’aigua podem fer grans canvis i pressionar els governs perquè també ajudin amb aquest gran problema. Hi ha mitjans que diuen que el futur de la humanitat no serà viable si seguim aquest ritme. Jo penso que tothom hauria d’ajudar i no només la població. Sí que és veritat que hi ha empreses que ara són més sostenibles i campanyes de neteja de plàstics, però les empreses i multinacionals que més contaminen són les que no ajuden i tot pels beneficis.

Un exemple molt clar és Coca-Cola que produeix milions d’ampolles al dia i pot ser que el 33% sigui reciclat però què passa amb el 67%? A on arriba? I l’aigua que gasten les empreses de roba i les hídriques?

Penso que la millor manera de combatre el canvi climàtic és amb l’educació, conscienciar els nens des de petits sobre que el que fan pot ser dolent pel medi ambient i com poden ajudar contra el canvi climàtic.

També molta part de la culpa és part de les empreses que prefereixen els beneficis a costa de fer malbé el planeta, és veritat que hi ha organitzacions i empreses que han reduït la seva contaminació, però l’ajuda ha de venir de part de tots i no d’una minoria.