TÍTOL | TÈCNIC/A EN OLIS D’OLIVA I VINS |
FAMÍLIA PROFESSIONAL | Indústries alimentàries |
DURADA | 2000 h (383h en centres de treball dins el mòdul professional de Formació en centres de treball), que es distribueixen en 2 cursos acadèmics. |
COMPETÈNCIA GENERAL | Elaborar i envasar olis d’oliva, vins i altres begudes d’acord amb els plans de producció i qualitat, efectuant el manteniment de primer nivell dels equips, aplicant la legislació vigent d’higiene i de seguretat alimentària, de protecció ambiental i de prevenció de riscos laborals. |
MÒDULS PROFESSIONALS | MP1 Extracció d’olis d’oliva
MP2 Elaboració de vins MP3 Condicionament d’olis d’oliva MP4 Elaboració d’altres begudes i derivats MP5 Seguretat i higiene en la manipulació d’aliments MP6 Principis de manteniment electromecànic MP7 Venda i comercialització de productes alimentaris. MP8 Operacions i control de magatzem en la indústria alimentària. MP9 Matèries primeres i productes en la indústria oleícola, vinícola i d’altres begudes. MP10 Anàlisi sensorial MP11 Formació i orientació laboral. MP12 Empresa i iniciativa emprenedora MP13 Anglès tècnic MP14 Síntesi MP15 Formació en centres de treball. |
PRINCIPALS OCUPACIONS I LLOCS DE TREBALL |
|
El curs 2013-14 l’Institut Josep Vallverdú, a fi i efecte d’ampliar la seva oferta formativa i responent a la necessitat del territori de les Garrigues en particular i de Catalunya en general, va endegar el CFGM d’Olis d’oliva i vins, per poder formar professionals del sector de l’oli i del vi i cobrir la demanda del sector de professionals qualificats per treballar a les almàsseres i els cellers.
És per això que l’Institut es va dotar d’un grup de professors especialitats en cada una de les àrees de coneixement relacionades amb l’olivera i la vinya, així com en tots els processos productius relacionats amb l’oli i els vins fins a arribar a la seva comercialització.
El treball docent dels nostres professors posa l’accent en els sistemes productius actuals tant d’oli com de vi, començant pels fonaments teòrics i consolidant-los amb pràctiques a les nostres plantes taller, on es realitzen produccions de vi, cervesa, licors i oli. Gràcies a aquestes pràctiques els nostres alumnes adquireixen tots els coneixements necessaris per afrontar amb èxit la incorporació al mercat laboral.
Podeu trobar la informació general referida a aquest cicle formatiu al següent enllaç del lloc web Triaeducativa.gencat.cat
Tríptic informatiu:
Tríptic informatiu del CFGM d’Olis d’oliva i vins
Aquest cicle compta amb la col·laboració de