Podem combatre’l?

 

Tots sabem que el nostre planeta es troba en un procés de canvi climàtic. Els fenòmens atmosfèrics són cada vegada més freqüents i intensos i durant els pròxims anys es preveu que es multipliquin si no es posa fre a l’escalfament global. Per aquest motiu, a l’Institut de Sils, tenim dos tallers dedicats a conscienciar i tenir cura dels nostres recursos en la mesura que podem. Creiem que una de les possibles solucions a aquest problema tan important és l’educació i la connexió amb la pròpia natura per poder veure quines són les conseqüències dels nostres gestos de cada dia, ja que és en el dia a dia on cadascú pot aportar el seu granet de sorra i procurar pel benestar del nostre estimat planeta.L’Equip de Redacció ha entrevistat alguns companys de 1r i de 2n que realitzen el projecte “Creem reciclant”, això és el que ens han dit:

  • Què penseu sobre el canvi climàtic? Què en sabeu?

Nosaltres creiem que el canvi climàtic és negatiu, ja que té conseqüències visibles que afecten les nostres vides: animals en perill d’extinció, desglaçament, incendis…

El que ens preocupa més és el desglaçament dels pols, que està afectant les espècies que hi viuen i l’augment del nivell del mar. A tots ens espanta el fet que el món pugui tenir data de caducitat.

  • Per què heu triat aquest taller?

En general, tots els membres del taller l’hem escollit perquè creiem que serà entretingut: podem fer una gran varietat d’activitats, com pintar, escriure, manipular plàstics… Ens agrada saber que estem donant una segona vida a molts objectes.

  • Recicleu a casa vostra? Com us organitzeu?

Tots procurem reciclar cada dia a casa nostra. Ho fem a través de diferents cubells, un per al paper, un per al plàstic i un altre per al rebuig, tal i com ho fem a l’escola.

A més a més, intentem minimitzar l’ús d’embolcalls d’alumini o plàstic a través de l’ús del boc’n’roll, una ampolla d’un sol ús…

  • Què creieu que podem fer per millorar l’estat del planeta?

Creiem que amb petits actes cada dia, entre tots, cooperant, podem canviar les coses. Tanmateix, pensem que caldria modificar altres aspectes com disminuir l’ús del cotxe particular, fòssils combustibles, la quantitat de plàstics que hi ha al supermercat…

  • Podeu nombrar alguna cosa que contamini molt?

Per a nosaltres, són molt contaminants el petroli i els plàstics.

  • Penseu que hi ha alguna possibilitat de frenar el canvi climàtic?

N’hi ha que som pessimistes i n’hi ha que creiem que amb un canvi dràstic encara hi som a temps. Però per això cal fer un gran castell de sorra amb tots els granets de tots plegats.

  • Creieu que el vostre taller tindrà algun impacte social?

Considerem que sí. Totes les aportacions són benvingudes i aquesta també. A vegades, pensem que com que el que fem és poc, no té importància, però si anem sumant aquests petits passos… Farem grans distàncies.

  • Expliqueu alguna bona idea que hàgiu tingut des del taller i hagi tingut algun efecte en els companys de l’Institut.

Hem fet joguines i instruments. Els tallem i els pintem.

Atentament,

L’Equip de Redacció

Entrevistats: Martien Van de Wal (1C), Dylan Doncaster (2C) i Samuel Ruíz (1A).

Entrevistadores: Sorina Patran (2C), Irina Manzano (1C), Ainhoa De La Torre (2C), Marçal Forest (1C), Lluc Martín (1C), Quim Costabella (2C), Xènia Balmisa (1B) i Airon Tórtoras (1B).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>