Portada

Amb el temps i la maduresa, descobriràs que tens dues mans; una per ajudar-te a tu mateix i una altra per ajudar els altres

Audrey Hepburn

Valor treballat a 3r C, Fitzroy

Kunfabo

Els alumnes de Temujin (2D) dintre el marc del projecte de Sostenibilitat varen tenir l’oportunitat de conèixer a la Fadima ja que era la classe que estava treballant els aparells electrònics i els electrodomèstics. La Fadima viu a Sils des de fa uns quants anys amb el seu home i dos fills. És un exemple d’emprenedora social ja que, venint del món del dret, s’ha atrevit a dissenyar un model de mòbil de baix cost tenint el mercat africà com a objectiu. Reduint el preu i amb aplicacions específiques per al mercat africà (música, menjar o geolocalitzacions de punts de salut) vol fer arribar la tecnologia a la major part de la població d’aquest continent. A la llarga vol produir els aparells a Guinea (d’on és originària) i buscar alternatives a l’obtenció de les matèries primeres més controvertides com és el cas del Coltan.

Volem agrair la seva disponibilitat així com l’amabilitat i franquesa amb la que ens va explicar el seu projecte. Persones com ella són un exemple d’emprenedoria, valentia, tenacitat i visió de futur. També ens ha demostrat que tot això es pot combinar amb la preocupació pels drets de les persones més desafavorides.

El que més destacaríem del que ens va dir serien dues coses: “Si no saps una cosa, sempre la pots aprendre” i “És molt important treballar en grup ja que entre tots s’arriba molt més lluny“. Gràcies Fadima!

Podeu veure més imatges aquí.

Tocs de Flor 2019

Aquest cap de setmana, 18 i 19 de Maig, a Sils hi hagut la 53a exposició de flors, el TOCS DE FLOR. Des de l’institut hem participat de diferents maneres, una fent el cartell guanyador d’enguany, realitzat per la Mar Olmos de 1r i l’altre fent una instal·lació artística al Centre Cívic de Sils que portava per títol “A la deriva“. Aquesta instal·lació d’art l’han realitzat alguns alumnes de 3r i 4t i és el resultat de tota una reflexió sobre els menors no acompanyats que estan arribant a Catalunya, els anomenats MENA. Els alumnes de l’institut s’han intentant posar a la seva pell: per què marxen? com viuen el seu trajecte? què es troben quan arriben aquí? Són algunes de les preguntes que s’han fet per dur a terme aquesta instal·lació.

 

 

 

 

 

 

 

 

Podeu veure més fotografies aquí.

Mostra de Poesia

El divendres 10 de maig els alumnes de 1r i 2n d’ESO del Taller de poesia del nostre Institut van participar a la VIII MOSTRA DE POESIA que va tenir lloc a La Cate de Figueres.

Podeu veure més imatges i vídeos aquí.

Intercanvi amb Finlàndia

Aquesta setmana el nostre centre ha participat a l’intercanvi amb International School of Vantaa de Finlàndia. Les nostres famílies de 3r d’ESO han acollit a casa seva l’alumnat finlandès i han fet un projecte sobre llegendes durant les hores de classe.

En aquest projecte havien de parlar de llegendes de les dues cultures i fer un producte final en forma de llibre (scrapbooking) o vídeo (stop motion). Durant aquesta visita, vam fer una sortida a Girona on els nostre alumnat va explicar les llegendes de la ciutat als nostres convidats. També vam aprofitar per fer una sortida al parc natural del Montseny.

L’alumnat finlandès ha quedat molt content del tracte i l’acollida rebuda a casa de les nostres famílies. Gràcies a tots i totes.

Podeu veure més imatges aquí.

Clean up day!!

Els alumnes de 1r d’ESO han participat a la iniciativa Clean Up day. Es tracta d’un acció comuna a tot Europa amb l’objectiu de conscienciar sobre la quantitat de residus que generem. Enguany la proposta que vam iniciar a l’institut #acciónatura2019 s’ha materialitzat en la neteja de l’entorn dels Estany de Sils. L’acció s’ha fet conjunta amb les escoles de primària de Sils, sota la coordinació de l’Ajuntament de Sils. S’han recollit uns 5kg de residus. Podeu veure alguna més aquí.

Sortida a Caldes de Malavella

El passat dimecres 24 d’abril els alumnes de 4t de modalitat cientificotecnològic van visitar Caldes de Malavella. El projecte “Camp dels ninots”, els convida a descobrir la geologia de la zona, que afecta de forma directa al seu jaciment paleontològic del Camp dels ninots, en les aigües i en el relleu.

   Podeu veure més fotos aquí.

Projecte Orientació 3rESO

El dimarts 30 d’abril l’alumnat de 3r d’ESO va fer una sortida per conèixer escoles i empreses relacionades amb els seus interessos acadèmics i professionals. Es van muntar cinc itineraris: – SW Hosting, hospital Santa Caterina i Politècnica de Girona  – taller Rodi, l’Escola Tècnica de Girona i el taller Rome. – ERAM, CIFOG i el batxillerat artístic de l’institut Sobrequés  – llar d’infants de la Devesa, el centre de salut Ohana i la Facultat de Dret. – Mossos d’Esquadra de Santa Coloma, el parc de bombers de Maçanet de la Selva i la piscina de Santa Coloma.

Agraïm moltíssim la col·laboració de tots ells! De ben segur les seves explicacions han ajudat al nostre alumnat a tenir una mica més clares les seves opcions de futur.

Podeu veure més fotografies aquí.

Diada de Sant jordi

El dia 23 d’abril a l’institut vam celebrar la Diada de Sant Jordi. Va ser un dia diferent, animat i divertit on la poesia i el teatre van tenir-hi un paper important i van inundar les nostres aules.

Des de 1r a 4t  vam treballar un nou concepte de poesia: la poesia dibuixada. Aquesta activitat es va intercalar amb dues activitats més. La primera va ser la representació d’una obra teatral anomenada: Canvi de papers. Adaptació de la llegenda de Sant Jordi, treballada des del taller de teatre i protagonitzada per alumnes de 1r i 2n. La segona activitat, una mostra de recital de poesia protagonitzada pels alumnes del Taller de poesia.

Podeu veure més fotografies aquí.