Aquesta Marató toca a tothom – i a l’Institut va tocar a 3r d’ESO

La matèria de Biologia i Geologia de 3r d’ESO té com a objectiu acadèmic assolir un  coneixement bàsic del nostre cos: la seva anatomia, fisiologia i la relació que té amb els hàbits que desenvolupem al llarg de la nostra vida. En aquest sentit, la xerrada de la Marató és important per vincular el plantejament teòric amb els fets de l’actualitat.

A causa de  la situació d’emergència sanitària i als protocols que s’han establert en Educació, les xerrades d’enguany s’han realitzat en format de videoconferència virtual. Tot i la distància física amb la monitora, s’ha d’agrair la predisposició i voluntat d’informar i formar de la Glòria que ha estat cinc hores “passejant” per les classes de 3r d’ESO, contestant  totes les preguntes que li vam fer.

La marató de TV3 d’aquest any té l’objectiu de recollir fons per a la recerca científica d’una malaltia tan greu com és la provocada pel coronavirus SARS-CoV-2. Al mateix temps és una eina poderosa per conscienciar la població sobre les mesures preventives per mantenir a ratlla el virus que ha canviat l’any 2020 i per a molta gent (massa) els ha canviat i canviarà la vida.

És important ser conscients de com de petit és l’ésser humà davant de la natura i del  respecte que li devem  però també de la força de la humanitat quan exercim com a tal i deixem de mirar-nos el melic per  mirar pel bé comú. Això ens permetrà seguir com a espècie i protegir els nostres éssers més estimats.

Us animem a seguir el programa especial de TV3 del diumenge 20 de desembre, a col·laborar amb la recerca i sobretot a mantenir les normes de seguretat sanitàries: mascareta, distància i higiene de mans, però també ventilació d’espais tancats. I per Nadal… fem un Nadal diferent, emotiu, íntim i del Nadal que coneixem… en vindran més!

Isabel Mendes. Departament de Ciències Naturals.