Darrer dia de les proves PAU

Finalment, ha arribat el dia que els nostres alumnes de 2n de Bat tant havien esperat: el darrer dia dels exàmens de selectivitat.

Després de molts dies de nervis (sobretot el primer)  i de moltes hores d’estudi, els nostres estudiants han donat per acabada la setmana més dura del curs.

La impressió general ha estat molt positiva i els nois i noies han sortit de la majoria de proves amb molt bones sensacions.

Ara només els queda esperar els resultats, que es publicaran el dia 25 de juny. Estem convençuts que, després d’un curs tan especial i complicat, rebran el resultat merescut.

Enhorabona a tots i gaudiu de les vacances!

Ruth Segado. Vocal de l’Institut Vila-seca a les PAU

Cultura cinematogràfica

A l’optativa de cultura cinematogràfica de 2n d’ESO aprofundim una mica més en tot el que es refereix al món del cinema.

Principalment, fem dos tipus d’activitats: d’una banda, tenim un dossier on s’explica la història del cinema, els seus grans creadors, com van aconseguir l’èxit, les dificultats que es van trobar pel camí i els descobriments que van suposar un gran avenç per al setè art. D’altra part, també acostumem a veure clàssics del cinema per després fer-ne una crítica i així poder saber com es fan les pel·lícules. De vegades, les analitzem més detingudament amb dossiers específics que contenen curiositats i preguntes sobre les obres que hem vist.

És una assignatura que ens ha sorprès molt,  ja que pensàvem que seria avorrida i ha resultat ser tot el contrari.  La recomanem molt!

Eva Beteta.

Alberto Cifuentes.

Claudia Lancharro.

2n d’ESO A

El dia de les matemàtiques

El curs passat el nostre Dia de les matemàtiques (14 de març) no es va poder celebrar.

Es van tancar les portes el dia anterior….això és quedar-se amb la mel als llavis!!

Aquest any, però, les matemàtiques han tornat a omplir de màgia les aules del nostre institut i els alumnes han pogut gaudir de diferents activitats en cada curs:

1r ESO: la codificació amb colors del nombre Pi on a cada xifra se li assigna un color diferent.

2n ESO: els calidocicles de cada any, que consten de 12 cares formades per tetraedres que permeten el gir i la combinació de dissenys.

3r ESO: uns kirigamis…l’art del paper retallat.

4t ESO: anamorfisme….la deformació reversible d’una imatge gràcies al canvi de coordenades cartesianes a polars.

1r BAT:   Concurs π relat.  Els alumnes han de construir un relat on el nombre de lletres de cada paraula ha de correspondre al nombre de decimals del número π. En aquesta activitat volem agrair als departaments de llengües per la seva col·laboració com a jurat…..gràcies companys/es!!

En resum, un dia on les matemàtiques omplen els espais del nostre centre i es deixen veure més que qualsevol altre dia.

Germán Gil. Departament de Matemàtiques

L’institut Vila-seca presenta el llibre Des d’altres ulls

Com tots sabem, aquest ha estat un curs excepcional. Moltes de les activitats que el departament de Llengua catalana i literatura acostumava a organitzar en el nostre centre (teatre, xerrades, concursos presencials…) es van haver d’anul·lar.

Per tot això, vam considerar la possibilitat de realitzar un projecte que impliqués tots els alumnes d’una manera diferent i original.

Des de fa alguns cursos, el nostre departament organitza un concurs de microrelats. Sempre hem celebrat la qualitat i originalitat de molts dels microcontes presentats. És per això que vam decidir de publicar-los en forma de llibre. A més, volíem comptar amb la col·laboració del departament d’educació visual i plàstica per tal que cadascun dels microrelats seleccionats tingués la seva corresponent il·lustració.

Després de fer una tria entre més de 400 relats, en vam seleccionar 27. Cadascun d’ells aniria acompanyat de la il·lustració d’un alumne o alumna de 4t d’ESO. Els alumnes d’aquest curs van triar l’estil d’un artista reconegut per tal d’inspirar-se i realitzar la seva obra. En total, 55 alumnes del centre han participat en el projecte.

El resultat és el llibre que us presentem: Des d’altres ulls. El recull pren el títol del relat de l’alumna Carla Teruel, de 4t C, autora també de la il·lustració de la portada. És un títol molt significatiu, ja que representa la visió que els nostres alumnes tenen de temes molt interessants: l’ecologia, l’amor, la por, la solitud…La vida, en definitiva.

En un any ple de virtualitat i pantalles, hem volgut reivindicar el valor de l’art i la lletra impresa. Esperem que gaudiu tant d’aquesta obra com nosaltres hem gaudit elaborant-la.

Ruth Segado. Cap de departament de Llengua catalana i literatura

Llibre de la nostra exalumna Miriam Fonts

La maldición de las estrellas , publicada recentment per Amazon, és la primera novel·la escrita per la nostra estimada exalumna Míriam Fonts Plaza.

Podem llegir a la contraportada : “Esta es la historia de un anillo con dueño, el secreto major guardado y la lenta muerte de unos ideales milenarios”.

La veritat és que el llibre promet. Jo ja el tinc i estic desitjant començar a llegir-lo; quina  manera més bona de començar les vacances! Serà la meva primera lectura de l’estiu. Us animo a tots a fer el mateix i al setembre, en parlem.

Susana Mallafré

Grans resultats en la Prova Cangur

El passat mes de març, com cada any, el nostre alumnat es va reptar a ell mateix amb les Proves Cangur. Unes proves on prima el raonament matemàtic de tot tipus per damunt dels mecanicismes o els algoritmes.

Aproximadament 170 alumnes del centre van participar de manera voluntària en les proves i des del Departament de Matemàtiques volem felicitar a tots i cadascun d’ells pel seu esforç.

Aquest any s’han obtingut resultats espectaculars en tenir 12 alumnes en el millor 10% de tota Catalunya i 6 alumnes en el millor 5%….fins i tot 2 en el millor 1%!

Moltes felicitats i recordeu….no us oblideu mai de pensar.

Germán Gil. Departament de Matemàtiques

Neix en Vilasequín

El passat dia 8 de març vam conèixer en Vilasequín en un vídeo del canal de Youtube de l’institut.

Aquest simpàtic fantasma és el protagonista del curt animat No tinguis por, Vilasequín!, creat per a les portes obertes d’aquest any per una alumna del centre.

El vídeo ha estat  creat enterament per gent d’aquest centre com a part d’un projecte amb la finalitat de crear una petita sorpresa per a les portes obertes d’enguany.

L’animació ha estat realitzada per Roser Guzmán, de 4t d’ESO, que ha escrit, dissenyat, il·lustrat i animat aquesta breu història sobre un fantasma i la seva por a l’institut, acompanyada per música enregistrada aquí a l’INS Vila-seca pel nostre professor Eric Benito.

La realització s’ha dut a terme durant un any sencer, durant el qual es va escriure un guió, es van crear uns dissenys, es van fer una sèrie d’esbossos, es van acolorir i després es van animar. Així es com es va crear cada escena del curt.

Sinopsis del curt.

“En Vilasequín comença l’ESO aquest setembre, però no està segur de si es trobarà a gust. Assetjament, deures, professors, exàmens… Ha sentit moltes coses dolentes i ara s’haurà d’enfrontar a les seves pors i descobrir si realment l’institut és tan terrible.”

Tot i que l’argument està dissenyat per a ensenyar als nens de 6è que vindran a l’INS Vila-seca, resulta una breu història d’allò més entranyable per a tots: des de pares i professors fins a alumnes. Ja l’heu vist, vosaltres?

Roser Guzman Marquiaro, alumna de 4t d’ESO i creadora del Vilasequín.

Preestrena de MAMMA MIA al teatre El centru de Vila-seca, un projecte transversal a 4t d’ESO

El passat divendres 14 de maig, els alumnes d’arts escèniques de l’institut van estrenar el musical Mamma Mia a les famílies dels actors i actrius al teatre El centru de Vila-seca, amb aforament limitat i amb les distàncies pertinents que  demanava  aquest acte cultural.

L’estrena fou un èxit perquè aquests 16 alumnes, sota la batuta de les professores M.Marsal i M. Bermejo,  van actuar durant més d’una hora davant dels seus familiars més propers. L’obra tenia el repte de combinar el text amb les famoses cançons d’Abba, ja que els actors i actrius eren totalment novells en la tasca de cantar, ballar i parlar en públic.

Un total de 9 cançons i 10 balls que van fer el gaudi dels presents a la sala i que van satisfer els espectadors i els propis nois i noies.

A l’acte ens van acompanyar alguns docents, la inspectora de centre i els ajudants tan importants com E. Benito, que es va dedicar a les veus,el focus  i els micros; en P. Benlloch, que va gravar les veus per a la posterior gravació d’un vídeo amb qualitat; la M. Armengol, encarregada del decorats italians que ens mostraven un lloc mediterrani ple de colors i emocions; en J.L Martin, que va gravar l’obra sencera així com en Jordi Bosque, encarregat del manteniment i el transport dels materials.

Tota una síntesi de professionals i alumnes que van fer que l’obra fos tot un èxit.

A tots ells, enhorabona i moltes gràcies als alumnes de 4t de visual i plàstica que van realitzar el decorat juntament a les seves professores: la Marta i la Sandra. Felicitacions als actors i actrius!

Ara el repte és representar-la al centre però… com?

Si us ve de gust, en teniu un aperitiu al youtube del centre.No us decebrà,segur.

Mercedes Bermejo, professora d’Arts Escèniques

 

Colònies al Collell

Aproximadament fa un mes que els alumnes de segon vam anar de colònies al Collell, on vam aprendre noves coses fent el nostre treball de síntesi.

Primer de tot, vam haver d’anar des del pàrquing de l’institut a la casa de colònies del Collell. Abans d’arribar vam esmorzar a Banyoles, on vam compartir el nostre esmorzar amb els ànecs. Quan vam arribar al recinte vam poder fer diferents activitats: una batalla amb el làser TAC (un joc amb pistoles làser), un circuit de tirolines, anar a un poble de muntanya i poder observar el riu, fer jocs de nit i, com no, anar fent el treball de síntesi.

Vam passar bones estones junts al Collell, fent activitats divertides i entretingudes i compartint el temps amb els nostres companys. Esperem poder tornar-hi una segona vegada i poder fer les activitats que no vam poder realitzar.

Carla Fernández Miguel, 2 ESO A

Netegem la Torre d’en Dolça

La setmana del 3 al 9 de maig els alumnes de 4t ESO (dins del servei comunitari ambiental) van participar en l’acció “Let’s Clean Up Europe”.

Aquesta activitat té com a objectiu promoure la sensibilització i conscienciació dels residus que produïm mitjançat la recollida de residus abocats de forma incontrolada. El lloc escollit per realitzar la neteja va ser la Torre d’en Dolça i els seus voltants.

Aquest servei es va dividir en dues sessions: la primera, a l’aula, on van veure els residus més habituals i què podem fer per reduir-los. També van realitzar diferents cartells per conscienciar-nos de la importància de netejar la torre d’en Dolça.

La segona sessió va ser el passat 9 de Maig, on els alumnes i diversos professors van anar a recollir els residus del voltant de la torre.

La neteja de la Torre d’en Dolça va suposar tancar un cicle pels nostres alumnes de quart, ja que en cursos anteriors havien anat a aquest espai en diverses sortides ( conèixer el medi de la Torre, penjar caixes niu,….). D’aquesta manera aprenen a estimar el nostre entorn i el nostre poble.

Txema Jornet Olivé. Coordinador del projecte Escoles Verdes

Fem una guia de viatge

Aquest mes d’abril i maig, per treballar el tema de Geografia, sobre el TURISME amb els alumnes de 3r ESO D, hem realitzat amb la classe, una guia de viatge o turística.

Les primeres sessions, les vam dedicar a la teoria, explicant què és el sector terciari i el turisme. Després els hi vaig donar pinzellades del que era una guia de viatges o turística i seguidament els hi vaig proposar fer-ne una.

Vaig dividir els alumnes en diferents grups, i cadascú d’aquest grup tenia adjudicat un país: Itàlia, Alemanya, Japó, Regne Unit, Amèrica Llatina i Estats Units.

A continuació, havien de montar una guia turística del país per donar a conèixer la història, idiomes, els llocs d’interès turístic, elements artístics (monuments), la gastronomia, oci (events, festivitats…).

Com ho van realitzar? Primer de tot, van buscar informació per internet, mirant documentals sobre aquests paisos o els famosos especials de televisió com: “Callejeros Viajeros” o “Españoles por el mundo”, i  una vegada tenien la informació, van preparar les seves guies turístiques.

Els objectius generals eren:

  1. a) Aprendre a treballar en cooperació.
  2. b) Buscar, seleccionar i reelaborar informació.
  3. c) Fer servir eines TIC per a l’elaboració de la guia.
  4. d) Desenvolupar la creativitat i autonomia de l’ alumnat.

 

Els alumnes van realitzar una exposició en power point, presentant la seva guia turística, amb imatges atractives.

Fent aquest treball, els alumnes, han pogut descobrir més detalls sobre els països, conèixer amb profunditat la seva història i itineraris més importants, fins i tot a alguns els ha motivat viatjar cap a aquests països i conèixer in situ els indrets, explicats pels seus companys; i per últim també han pogut treballar la competència digital.

Cristiano CasàDepartament de Ciències Socials

Dissecció d’un peix al laboratori

Els alumnes de 1 d’ESO hem fet la dissecció d’un peix per aprendre una mica més sobre una classe de vertebrats. I hem vist molts òrgans:

el cor, les brànquies, el fetge, la melsa, l’aparell digestiu, les gònades, etc.

Per a fer-la, hem seguit una sèrie de passos:

1-  Abans de fer la dissecció hem dibuixat el peix externament i hem identificat l’orifici urogenital, els diferents tipus d’aletes, l’opercle o cobertura de les brànquies, etc.

2-  Amb el dibuix fet i amb cada part del peix escrita, ja hem pogut començar la dissecció, des de l’aleta anal fins la boca.

3- A mesura que anàvem veient l’interior, n’hem tret  les parts amb cura.

4- Finalment, quan ja teníem les parts que volíem, les hem dibuixades.

A alguns companys/es els ha fet una mica de fàstic, però teníem molta curiositat!!!

Ha estat una manera d’estudiar molt divertida!

 

Hanaa Bentahar, alumna de 1r ESO E.

Una perspectiva diferent de poesia

Si preguntem a un alumne què és un manga o un anime, no dubtaran ni un segon a respondre’ns. Aquests còmics i animacions japonesos han entrat amb força a la nostra societat i, sobretot, entre els adolescents. Aprofitant la fascinació que molts tenen per aquest país, a la classe de llengua catalana de 2n ESO A, hem introduït una nova aportació japonesa que no coneixien: els haiku.

Els haiku són unes estrofes de tres versos que no rimen però que han de complir una condició: tenir 17 síl·labes repartides en tres versos de 5-7-5 mores (les nostres síl·labes) respectivament. Els haiku capten moments, instants del poeta a través de la natura. I això és el més fascinant i difícil alhora, ja que s’ha d’intentar que l’estrofa representi l’essència del paisatge.

Sens dubte, tot un repte crear poesia oriental. Això sí, el resultat ha estat molt positiu!

 

Montse Marcè, professora de llengua i literatura catalanes

Dia de l’educació física al carrer

El dia 28 d’abril l’Institut Vila-seca, des del departament d’Educació Física i amb els professors August Ferré, Norbert Morata i Ramon Meroño, va participar en el dia de l’educació física al carrer.

Vam poder realitzar activitats esportives  a la zona verda annexa al nostre institut, un lloc ideal per fer les diferents estacions que vam dissenyar.

Aquestes van ser:

Estació 1: Korfball

Estació 2: Sogatira

Estació 3: Boxa i taekwondo

Estació 4: Voleibol

Estació 5: Indiaka

Agraïm al fotògraf del centre José Luís, professor de filosofia, que ens va fer unes fotos súper xules.

 

Ramon Meroño, Departament d’educació física.

XIV Fòrum Trics

El passat dia 16 d’abril els alumnes de 1r de Batxillerat vam assistir al XIV Fòrum TRiCS. De manera resumida, consisteix en la presentació d’un conjunt de Treballs de Recerca d’alumnes de 2n de Batxillerat, que els de 1r de Batxillerat podem veure. El seu objectiu és obtenir idees i animar-nos a fer el nostre propi treball.

Degut a la pandèmia del Covid-19, els treballs es van emetre en directe en diferents videoconferències dividides pel conjunt Humanitats, Ciències Socials i Arts; i el conjunt Ciències i Tecnologia. Dins d’aquestes, s’havia d’assistir a una de les sales. Com que podríem sobrecarregar la xarxa, ho havíem de veure en grups però, si volíem veure alguna en especial, també ens era permès. A més a més, podíem interactuar amb els ponents i exposar dubtes si en teníem.

Assistir-hi ens va ajudar a millorar els nostres coneixements sobre el que suposa fer aquest treball, a agafar idees útils per al nostre tema i a detectar errors que podríem cometre. En general, també coincidim en que segurament hagués estat millor veure-ho presencialment, i no tenir alguns problemes de connexió i àudio que vam tenir, però entenem que degut a la situació actual no es podia fer d’una altra manera millor que aquesta.

Helena Oncins, 1r de BAT.

Sant Jordi llueix

Divendres 23 d’abril els astres es van conjurar perquè el conjunt de la població catalana pogués celebrar la seva diada, la diada de Sant Jordi, un dia en què els carrers de tots els pobles i ciutats s’engalanen de llibres i flors; és a dir, de cultura i d’amor.

I el nostre institut, tot i els temps que corren, també va voler afegir-se a la festa. Per això el departament de català va organitzar un concurs de microrelats tant per a alumnes com per a professors. Els millors microrelats es van exposar al vestíbul del centre i gràcies a l’ajuda del departament de visual i plàstica es va incloure una il·lustració (creada pels alumnes de 4t d’ESO) a cada relat.

D’entre aquests microcontes seleccionats se’n van escollir tres, que van resultar els guanyadors del concurs, als quals se’ls va atorgar un premi a l’hora de l’esbarjo. Va ser una entrega de premis íntima, només amb els guanyadors. En acabar, la festa va continuar una estona més (ja que el pati es va allargar) i els docents que ho van desitjar, van poder recitar poesia del seu poeta preferit.

En definitiva, un Sant Jordi especial i emotiu ja que hem de recordar que l’any anterior estàvem tots confinats a casa per culpa d’un drac realment malvat.

Montse Marcè, coordinadora LIC.

Periodistas por un día

Los alumnos de 2º de ESO han realizado una actividad en clase dentro de la asignatura de Lengua castellana donde por unos momentos se han puesto en la piel de sus personajes favoritos y han realizado unas entrevistas muy interesantes.
Con esta actividad han trabajado diversos aspectos: en primer lugar, han tenido que documentarse sobre el personaje a entrevistar. En segundo lugar, han trabajado la expresión escrita mientras preparaban la entrevista, y una vez terminada, han realizado una exposición oral en clase, trabajando así la expresión oral, sin olvidar también el trabajo cooperativo que ha hecho que la actividad haya resultado muy gratificante.
¡Muy buen trabajo, enhorabuena!

Empar Prieto. Profesora de Lengua castellana.

Creant vocacions científiques

L’institut Vila-seca ha tornat a oferir el curs extralectiu STEM als nostres alumnes. La iniciativa té com a objectiu fomentar vocacions científiques entre l’alumnat de secundària. Hi  participen una quinzena d’alumnes de 3r D. Es realitza cada dimecres de 15:45 a 17:15 hores als laboratoris del nostre centre.

Aquest any no s’ha pogut oferir la iniciativa a tots els estudiants ja que a causa de la pandèmia només es poden fer activitats extraescolars en grups bombolla.

Bàsicament es pretén motivar als alumnes a través de la realització d’experiments guiats per dos estudiants de doctorat de la Universitat Rovira i Virgili.

La ciència apresa de forma pràctica és, sens dubte, la millor manera de treballar la motivació per la vocació científica.

Mosquis. Redacció.

Alumnos motivados por la poesía

Un año más, el Departamento de Lengua castellana y literatura ha celebrado el Día Mundial de la Poesía (21 de marzo) con los alumnos del centro. La actividad se llevó a cabo con los alumnos de la ESO y les resultó original y motivadora. A través de unos objetos encerrados en unos botes de cristal numerados, ellos debían relacionar una poesía con el objeto adecuado. De este modo, conseguimos que los estudiantes leyeran poesía y debatieran sobre este género literario.

Montse Marsal. Departament de Castellà.

El grup de millora del centre comença a caminar

El dimecres 13 de març va tenir lloc la primera reunió del grup de millora de l’institut. Aquest grup de docents pretén buscar un espai per a reflexionar sobre com ensenyem i quines pràctiques podem introduir per tal de millorar l’assoliment de les competències dels nostres alumnes.

La reunió va començar amb una exposició per part del professor Germán Gil dels punts de partida d’aquest grup de treball.

Després es va obrir el torn de reflexions i de debat. Hi va haver moments també per a certes preguntes incòmodes que s’han d’analitzar per avançar en la millora de la qualitat educativa.

La recepció d’aquesta iniciativa per part dels professors va ser molt positiva. Es respirava un ambient de col·laboració i d’enriquiment mutu per intentar donar respostes a desafiaments que de vegades en el dia a dia no es perceben i/o no es poden tractar.

Aquest ha estat un primer pas que tindrà continuïtat. De ben segur que a  mig termini els debats es concretaran en accions que, en definitiva, intentaran aconseguir que els nostres alumnes surtin més ben  preparats i més competents de les nostres aules.

Mosquis. Redacció

Dissecció de cor i pulmons

Durant aquestes últimes setmanes tots els grups de 3r d’ESO han estat realitzant una pràctica de laboratori dins la matèria de Biologia i Geologia. Aquesta pràctica consisteix a disseccionar un cor i uns pulmons de porc, que són molt semblants als nostres, per tal d’observar la seva anatomia.

Gràcies a aquesta pràctica vam poder observar i localitzar l’estructura i l’anatomia per poder arribar a comprendre millor el funcionament del nostre sistema circulatori i respiratori; vam poder localitzar la tràquea, l’esòfag, els bronquis, i dins dels pulmons les subdivisions del bronquis. Per la part de l’aparell circulatori vam observar tot el cor i vam localitzar parts com la vena aorta, l’aurícula dreta, el ventricle dret, aurícula esquerra o el ventricle esquerre.

Trobo que va ser una pràctica molt interessant i educativa, amb la qual vam arribar a comprendre millor el funcionament i l’estudi del cos humà i les seves parts.

Dídac Carril. 3r ESO A

Més Servei Comunitari… 

Al febrer vam començar el projecte més entranyable de tots els que hem previst en el marc del Servei Comunitari per aquest curs: el que es duu a terme en col·laboració amb la Residència Vila-seca. Un total de 22 nois i noies del nostre institut participen en videotrucades amb avis i àvies del municipi. Joves i grans estan gaudint, i molt, d’aquestes trobades virtuals en què uns i altres comparteixen les seves vivències i les seves visions particulars del món.

Tot plegat, una lliçó de vida pel nostre alumnat. Molts expliquen amb els ulls plens d’emoció que l’experiència viscuda els ha enriquit molt, i alguns d’ells han arribat a establir un vincle tan fort amb els seus “avis virtuals” que han demanat fer una trobada presencial amb els avis quan la pandèmia ho permeti. Pel que fa als residents, tots es mostren enormement satisfets amb el projecte i esperen impacients que arribin els dimarts i els dijous per a poder compartir una estona amb els seus “néts postissos”, com els anomena carinyosament una de les àvies participants.

Són moltes les virtuts de l’intercanvi generacional: d’una banda, és un instrument potent per mirar de combatre el risc d’exclusió social del col·lectiu de gent gran; d’una altra, pot esdevenir una eina molt útil que ajudi els joves a valorar el que tenen i a relativitzar petits problemes que, sovint, els desborden i no poden manegar.

Moltes gràcies a tothom que ha participat o està participant en el projecte per la vostra il·lusió i el vostre amor!

Raquel Gancholas Aranda, Servei Comunitari

Proyecto internacional eTwinning

El pasado jueves 25 de febrero, los alumnos de 1 de Bat-B trabajando en el proyecto internacional eTwinning “Y si fueras tú”, llevaron a cabo unas videoconferencias europeas, para seguir trabajando en ello. Éstas fueron moderadas por diversos profesores del proyecto.

Este es otro modo de trabajar colaborativamente, pero esta vez con nuestros socios alemanes, italianos, franceses, portugueses y nuestros vecinos pamploneses. Ahora ya entramos en la recta final, para elaborar los productos de sus trabajos en los que reflejarán todas sus conclusiones. (Dep de Lengua castellana y Literatura)

Montse Marsal

Participació d’escriptors novells al concurs que organitza Coca-Cola

Cèlia Luque (2n ESO), Lucía Angulo i Dídac Carril (3r ESO) han estat els joves escriptors de l’institut vila-seca seleccionats per a participar al concurs que cada any organitza l’empresa Coca-cola. En condicions de no pandèmia el certamen s’hagués celebrat a Tarragona el primer dissabte de març de forma presencial, però donades les circumstàncies actuals el concurs s’ha realitzat de manera telemàtica.

És per aquest motiu que la prova es va dur a terme el divendres 5 de març. Durant dues hores els nostres alumnes van haver d’escriure un relat en català partint d’un estímul donat en les mateixes bases del concurs. La biblioteca del centre es va blindar perquè els joves poguessin exprimir al màxim la seva imaginació i creessin un relat que esperem que els porti directament al premi final.

Que tingueu molta sort!

Montse Marcè, coordinadora LIC

Sois prudent et tu deviendras grand!

Les élèves de 3ème année de français ont travaillé en classe les normes de circulation. Ils ont réalisé des posters pour donner des conseils et sensibiliser les gens de l’importance de respecter les règles quand on circule à vélo, en voiture ou à pied…peu importe !

Nous avons fait des votations en classe et voici les meilleures affiches.

Rosa Blaya. Professeur de Français