La plaça del Diamant

Dimecres 10 de maig, l’alumnat de 4t d’ESO i el de 1r de Batxillerat H-S va realitzar una sortida al barri de Gràcia que combinava la visita al refugi antiaeri de la Guerra Civil (Ciències Socials) amb una ruta literària sobre l’escriptora Mercè Rodoreda i la seva novel·la més important “La plaça del Diamant” (1962). (Ll. Catalana).

En aquesta sortida hem conegut amb més detall com va afectar la Guerra Civil Espanyola a la Catalunya i en particular a Barcelona, la qual va ser llargament bombardejada per l’aviació feixista. Hem aprofundit especialment en com afectà la guerra a la població civil, la qual havia d’amagar-se constantment en refugis, l’organització veïnal per a la construcció del refugi, el seu funcionament, així com els temes que estaven prohibits de parlar-ne a dins.

També a través dels carrers i les places de Gràcia, vam reviure alguns dels personatges de l’obra “La plaça del Diamant” de Rodoreda, com ara l’escena inicial en què la Colometa i en Quimet ballen un vals a l’Envelat, i alguns moments de la vida de l’autora, recordada en una placa al carrer Manuel Angelon, on va néixer el 1908.

Helena Arnedo (Català) i Carles Gil (Ciències Socials)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>