Dins del projecte “Cuidem-nos”, impartit a 3r d’ESO i on fem codocència entre les matèries d’Educació Física i Biologia, hem realitzat un taller-concurs de batuts saludables.
L’objectiu és potenciar la ingesta diària de fruita i verdura entre el nostre alumnat i quina millor opció que ensenyant diferents opcions d’elaborar batuts com a un molt bon recurs saludable.
Han treballat la creació culinària en petits grups i ho han presentat a la resta de companys. A cada exposició, el jurat (format per un alumne representant de cada grup) ha puntuat segons quatre criteris: selecció d’ingredients (saludables, de temporada, superaliments), beneficis nutricionals, creativitat en la posada en escena (presentació en públic, nom del batut, màrqueting) així com el resultat final (gust i textura).
Una activitat molt divertida on hem posat en joc la creativitat culinària de l’alumnat i una gran oportunitat perquè tastin alguns dels “superaliments” explicats a l’aula, com poden ser la cúrcuma, gingebre, llavors de xia, canyella…
Ara, preparant el proper taller de snacks saludables i begudes isotòniques.
Aprenentatges per a la vida del nostre alumnat.
Salut!!
Lourdes Centeno