Olimpíada Informàtica Catalana

Quatre alumnes de 4t d’ESO: Katherine Rueda, Sofia Audí, Paul Buha i Dani Audí, estan participant en la Olimpíada Informàtica Catalana, competició organitzada pel grup Jutge.org de la Universitat Politècnica de Catalunya, patrocinada per la Fundació CELLEX i per CodeLearn i emparada per la Societat Catalana de Tecnologia de l’Institut d’Estudis Catalans.
Aquesta competició consta de 3 fases:

  1. Fase d’entrenament: entre mitjans de març i principis d’abril van poder accedir a problemes similars als que s’han trobat a la competició. Abans, però, s’han anat preparant, en hores de pati i en temps de lleure a casa, amb diferents aplicacions gratuïtes  d’aprenentatge de Python 3 (Codecademy i l’app “SoloLearn“), un llenguatge de programació d’ordinadors que poc a poc va entrant als centres de secundària, tot baixant de l’àmbit universitari.
  2. Fase classificatòria: els dies 4 i 9 de maig, de 16h a 20h participen a la competició de veritat, de forma telemàtica, juntament amb 80 noi@s més, d’on sortiran 20 classificats per a la fase presencial. De moment, el millor de les/dels nostres participants va el 29, però encara queda el segon dia per a poder donar la sorpresa davant d’alguns alumnes de Batxillerat.
  3. Fase final presencial: Es disputa a la Facultat de Matemàtiques i Estadística, al Campus Sud de la UPC de Barcelona, el dissabte 26 de maig, en sessió de matí i tarda.

Quedin com quedin , l’objectiu és introduir-los en els llenguatges alts de programació, per tal de fomentar les vocacions de programació informàtica.

Us mantindrem informats del desenllaç de la competició.

Póster

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>