Maria Castellà, Menció 1a del premi Francesc Noy

La mirada femenina en Música de cámara de Rosa Regàs és el títol del TDR que ha rebut la 1a Menció del premi Francesc Noy d’Humanitats 2021, de la Universitat Pompeu Fabra. L’acte de reconeixement es va fer de manera telemàtica el passat dimecres 19 de maig i va estar presidit pel degà de la facultat, el Sr. Josep Maria Castellà Lidon.

Maria Castellà Fàbregues és l’autora del treball que ha obtingut la primera menció del Premi Francesc Noy d’Humanitats, al qual enguany s’han presentat un total de 109 treballs de recerca.

El treball, tutoritzat pel professor Francisco de Pedro, és una anàlisi de la novel·la Música de cámara (2013), de l’escriptora catalana Rosa Regàs (Barcelona 1933), i tracta sobretot els següents aspectes: el component biogràfic del relat, la presència de la insatisfacció vital com a tret essencial de la protagonista i el valor d’una mirada femenina i rebel en la construcció de la història, fent especial referència al debat ideològic de les dues Espanyes durant el Franquisme i els primers anys de democràcia.

Es tracta d’un estudi literari, però també és un treball de gestió cultural, de caire divulgatiu, donat que l’alumna ha creat una pàgina web, amb una guia didàctica i solucionari per al professorat, que inclou també una ruta literària per tal que altres estudiants puguin conèixer i apreciar el valor estètic d’aquesta obra.

https://mariacastellaweb.webnode.es/

El premi està dotat amb 350€ bruts, lot de llibres i un diploma.

La cerimònia de lliurament dels premis es va celebrar ahir 19 de maig de 2021, a través d’una videoconferència oberta a tothom a causa de la circumstància actual de restriccions per la Covid-19, on els set finalistes van haver de fer una breu descripció del seu treball de recerca.

El premi FRANCESC NOY 2021 va ser atorgat a Jaume Vinyes Terrades, de l’Institut Santiago Sobrequés i Vidal de Girona pel seu treball sobre la icona cultural Betty Boop i el seu context social i cultural. A banda, les dues mencions reconegudes pel jurat van ser per dos estudiants de les nostres comarques que ja van ser també finalistes dels premis Ramon Calvo:

  • 1a Menció: Maria Castellà Fàbregues, de l’institut Roquetes.
  • 2a Menció: Maria Subirats Múria, de l’institut Despuig, de Tortosa.

Enhorabona a tots per uns treballs tan interessants i de tanta qualitat!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>