Debat interescolar en línia sobre l’emergència climàtica

Els nostres alumnes de 1r de batxillerat, en la matèria comuna de Ciències per al Món Contemporani, participen en aquest debat organitzat per Ambientech. Es tracta de motivar els estudiants perquè proposin solucions a aquesta problemàtica global, alhora que augmenta la seva conscienciació mediambiental. En aquest debat hi col·laboren alumnes de diversos centres de Catalunya, Aragó, Canàries, València, Madrid, Colombia, Mèxic, etc.

Ambientech ens ha proporcionat materials suficients amb dades i qüestions per a poder reflexionar i treure conclusions des de quatre punts de vista diferents: agricultura i ramaderia, transports, energia i consum. Ara, amb el confinament ho han adaptat: els alumnes, repartits en els quatre grups, han de generar quatre debats, que faran des de casa i seguidament penjaran les seves opinions i conclusions en un Padlet (mural interactiu) per a cada grup. A més de trobar solucions per a l’emergència climàtica han de reflexionar sobre la baixada d’emissions mundial, a rel del confinament pel coronavirus. A partir de tota la informació que recullin al padlet faran un guió per a poder  filmar un video de 3 minuts, a l’estil “youtuber”. El video s’enviarà al concurs abans del 30 d’abril. A partir d’aquí l’organització muntarà una trobada de les escoles per videoconferència, es trauran conclusions conjuntament i se’n farà difusió als mitjans.

Per a més informació a: https://ambientech.org/debate-emergencia-climatica

Mercè Cartañà
Professora de Biologia i Geologia

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>