L’Anoiada, una gimcana tecnològica per Igualada

El dimecres dia 5 de febrer es va dur a terme la segona Anoiada a la ciutat d’Igualada. Aquesta activitat està adreçada als nostres joves i els ha de permetre saber localitzar qualsevol punt de la ciutat, tot combinant els mitjans clàssics amb l’ús de les darreres tecnologies (internet, geolocalització, xarxes socials, codis QR, realitat augmentada, etc.), amb la intenció de fomentar el bon ús dels dispositius mòbils. 

Vuit-cents vint alumnes d’onze instituts de la comarca van participar d’aquesta divertida gimcana tecnològica. L’Institut Montbui hi va assistir amb un total de vuitanta-cinc alumnes de 3r d’ESO, distribuïts en disset grups. Els alumnes van estar preparant durant uns dies previs aquesta trobada i es van instal·lar aplicacions de realitat augmentada, xarxes socials, geolocalització, codis QR, un sonòmetre, etc.

A les 9 del matí els alumnes van sortir del centre, i un cop van arribar al Museu de la Pell d’Igualada, on hi havia el punt de trobada, el CRP va fer entrega a cada centre dels sobres que contenien les proves. A cadascun d’aquests grups se’ls va fer entrega d’un sobre que contenia un total de cinc targetes. Aquestes targetes tenien informació de diferents punts de la ciutat, així com també de la prova que calia realitzar. Mitjançant els seus dispositius mòbils s’havien d’orientar per la ciutat i un cop arribaven al lloc exacte calia realitzar alguna de les proves, com per exemple realitzar un petit vídeo fent de reporters, fer una fotografia amb perspectiva o bé enregistrar amb un sonòmetre el soroll d’un punt concret, entre d’altres. 

A les 10 del matí es va donar el tret de sortida a la gimcana tecnològica des del Museu de la Pell i a les 12 del migdia tots els grups dels diferents instituts van retrobar-se al Museu.

L’acte va concloure amb un espectacle de BodyPump, en què els alumnes realitzaven percussió amb el seu propi cos. 

L’esdeveniment es va portar a terme satisfactòriament i els nostres joves ja esperen poder-hi tornar l’any vinent!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>