Fòrum amb l’escriptora Gemma Pasqual

El dimecres, 24 de maig, va tornar al nostre institut la Gemma Pasqual, autora del llibre que hem llegit a 1r d’ESO aquest trimestre, Roger lo Pelat.

Si voleu tenir més més informació sobre l’autora i sobre la novel·la llegiu l’article del blog de la biblioteca.

La Gemma fa molts anys que ens visita. Al  principi portava un powerpoint , però ha canviat de format. Li agrada que li fem preguntes de bon principi i aconseguim fer un diàleg molt amè. De manera relaxada ens explica la seva vida i obra. Quan queden deu minuts per finalitzar la sessió, li agrada que ens acostem amb els llibres que li portem per signar i així parla amb cada un de nosaltres.

rogerLa idea del llibre li va sorgir, perquè la seva mare i la seva àvia havien mort de càncer. Va fer el llibre per animar a les persones que estan a prop d’una altra que pateix la malaltia. El Roger la pateix.

Escriu en català, si bé s’han traduït algunes de les seves obres. Roger lo pelat no ha estat traduït.

Ella diu que és més interessant la vida dels seus personatges que la pròpia, però vam poder comprovar que no és cert. La seva família va patir un fort revés econòmic i això la va condicionar en la tria dels seus estudis. No va poder fer el que ella volia, perquè havia de posar-se a treballar aviat. La seva fermesa, però, i l’ajut del seu marit han contribuït a que finalment es dediqui al que ella vol ser: escriptora.

Ens ha agradat molt el seu llibre: enganxa de bon principi. Parlant amb altres companys, que han llegit altres obres, estan d’acord que ajuda a que t’agradi llegir.

Abans de marxar, va voler saludar la nostra companya de 3r d’ESO, Bruna Martínez.

Mario González – Mateus Grandolfi , 1r B