Preinscripció per al batxillerat 2020-21

(Només per alumnat de fora del centre)

Del 27 de maig al 3 de juny podeu preinscriure-us en el nostre centre per demanar una plaça en les modalitats de Ciències i Tecnologia o Humanitats i Ciències Socials. Es poden sol·licitar places per 1r o, en el seu cas, 2n curs.

En aquest enllaç trobareu la informació sobre el calendari i el procediment 

La tramitació de la sol·licitud s’ha de fer per mitjans telemàtics. Excepcionalment, si necessiteu fer-la de forma presencial, podeu demanar cita prèvia al telèfon 634669214.

Per informar-vos sobre el nostre Projecte Educatiu pel que fa al batxillerat, trobareu abundant informació en la notícia sobre la Jornada de Portes Obertes Virtuals que trobareu més a baix. Allà podeu descarregar-vos el dossier de Portes Obertes del Batxillerat. Malauradament algunes de les iniciatives projectades poden veure’s alterades a causa de la crisi sanitària derivada del Covid-19.

 

JORNADA DE PORTES OBERTES VIRTUAL


El passat dissabte 7 de març vam celebrar la Jornada de Portes Obertes del nostre institut amb una gran assistència de famílies interessades en conèixer el nostre projecte educatiu.

Malauradament la sessió informativa del dimarts 17 de març es va haver de cancel·lar degut al tancament dels centres educatius per prevenir l’extensió del Covid 19.

Les famílies que vulgueu informar-vos sobre la nostra proposta educativa podeu trobar en aquesta notícia i en la resta de la pàgina web del centre informació abundant per poder prendre les decisions sobre la preinscripció dels vostres fills i filles.

Aquí teniu una mostra de les activitats que vam dur a terme en el marc de la Jornada de portes obertes. Desitgem que us agradin!

També trobareu informació sobre l’Institut Josep Pla a la Guia de centres del Consorci d’Educació de Barcelona (Guia de centres Institut Josep Pla).

Les qüestions relatives al procés de preinscripció i matrícula les podeu consultar a la pàgina web del Consorci (Preinscripció i Matrícula Ensenyament Secundari Obligatori).

Cal estar atents a les instruccions que es donin des del Departament d’Educació per adequar el procés de preinscripció a la situació actual de tancament de centres a causa de la crisi sanitària.

Malgrat les limitacions a les quals ens sotmet la situació actual, intentarem respondre els dubtes que les famílies interessades en preinscriure els vostres fills i filles al nostre institut ens adreceu al correu del centre (iesjpla@xtec.cat).

Dossier famílies Jornada de portes obertes ESO

Dossier famílies Jornada de portes obertes BATXILLERAT

Fulletó informatiu Jornada de portes obertes

PREINSCRIPCIÓ ESO CURS 2020-2021

Del 13 al 22 de maig ja podeu realitzar la preinscripció per mitjans telemàtics.

Trobareu tota la informació, el calendari i l’accés a la sol·licitud a través del següent enllaç: Consorci d’Educació de Barcelona

Com fer la tramitació telemàtica?

⇒La preinscripció telemàtica pas a pas

⇒Omplint un formulari en línea i  enviant després en un correu electrònic (a l’adreça iesjpla@xtec.cat) el document de resguard de la sol·licitud de preinscripció i tota la documentació en format digital (fotografies o arxius escanejats, acreditant tots els criteris seleccionats).

⇒Rebreu la confirmació de recepció des de l’Institut.

⇒També podeu informar-vos sobre el procés de preinscripció i matrícula a través dels següents mitjans:

El correu del centre: iesjpla@xtec.cat

El telèfon del centre: 933570370 (horari d’atenció, laborables de 9 a 13:30h; dimarts i dijous també de 15:00 a 17:00h) ATENCIÓ, AQUEST TELÈFON ENCARA NO ESTÀ OPERATIU. Mentrestant també podeu trucar a aquest mòbil: 634 66 92 14.

El telèfon d’atenció del Consorci d’Educació de Barcelona: 935511000.

A través d’aquest telèfon es podrà demanar cita prèvia per rebre assessorament de forma presencial en una Oficina de suport a la preinscripció. Les més properes al centre són les següents:

Gràcia-Horta
– Serveis educatius de Gràcia: C/ Mare de Déu de la Salut, 87

Nou Barris
– Oficina d’atenció ciutadana Zona Nord: C/ Costabona,3-5
– Seu del districte: Pl. Major de Nou Barris, 1

Del 13 al 19 de maig hi atendran preferentment les consultes relacionades amb alumnat inclòs en el Pla de Xoc o amb Necessitats Educatives Especials.

L’oferta de places en el nostre centre la trobareu en el següent document adjunt: OFERTA PLACES ESO INSTITUT JOSEP PLA

Excepcionalment, aquelles famílies que tinguin dificultats per fer-ho per mitjans telemàtics podran presentar la preinscripció de forma presencial en el mateix Institut del 19 al 22 de maig si demanen cita prèvia al telèfon del centre o a través d’aquest aplicatiu. 

Punt i final a Connectant Mons

 

Benvolguts alumnes, us passo un tros de l’últim correu de Connectant Mons. Ens acomiadem fins a l’any vinent. Espero que us hagi agradat la proposta i us hagi ajudat a reflexionar.

Hola,

En primer lloc agrair-vos moltíssim la participació en l’acció simbòlica que us vam proposar per al Dia de la Terra. Tot i la complexitat del moment, el vostre alumnat ha participat activament i ha realitzat uns Arbres de vida fantàstics que podeu veure en aquest enllaç al BLOG

 

XVIè Certamen de Lectura en Veu Alta

La setzena edició del Certamen de lectura en veu alta, a la qual estàvem inscrits com en anteriors cursos, va quedar cancel·lada definitivament per causa del covid19 el passat 12 de març.
El Certamen és una experiència educativa que té com a objectiu fomentar la lectura entre els escolars i per tal de mantenir l’essència, des del Grup Enciclopèdia i el Departament d’Educació ens van proposar tirar endavant un format del Certamen en confinament: #acasallegimenveualta .
Així doncs vam demanar a qui ens havia de representar, Eudald Santanach (ESO1C) i a l’alumna que l’hauria de substituir en cas necessari, Jana Torralba (ESO 1C), que ens fessin arribar uns vídeos llegint en veu alta, per tal de poder-los penjar en un Drive que els organitzadors ens van oferir.

L’organització té intenció de penjar els vídeos en un canal públic de Youtube i fer-los  córrer per xarxes i, si pot ser, premsa. Es tracta de fer una mostra de lectura que tingui un bon ressò.

Entre tots els centres participants faran un sorteig de deu lots de llibres (un per cada Servei Territorial) i  ens faran arribar uns diplomes digitals per a l’Eudald i la Jana. Gràcies nois!!

Si voleu veure les lectures que han fet la Jana i l’Eudald, les teniu aquí

Fira virtual de graus de la UAB: 15 i 16 de maig

Inscripció oberta a la fira virtual de graus de la UAB

PREMI SAMBORI DE LA DEMARCACIÓ DE BARCELONA

L’alumna Noa Moras Cano va quedar finalista en segon lloc en el Premi Sambori pel seu text “T’espero a la Lluna”. Malauradament no va poder recollir el diploma durant la Festa Sambori, prevista per al 17 de març al Teatre de Sarrià, pel tancament dels centres i l’activació de la prealerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya per part del Govern, arran del coronavirus.

Això no va treure que féssim  arribar la nostra enhorabona a l’alumna i la família i que publiquem el seu escrit a la nostra pàgina web.

Felicitats Noa!

Més informació…

 

Tutoria de 2n d’ESO: taller sobre violències masclistes

Abans del confinament l’alumnat de 2n d’ESO va participar en un taller sobre violència masclista a l’institut relacionat amb la lectura de llengua i literatura catalana Xènia, estimar no fa mal. L’alumnat de 4t d’ESO va realitzar el mateix taller des la matèria de Cultura i valors.

En el taller van poder expressar les seves opinions i coneixements sobre el tema a partir de diferents activitats com debats, visionats de vídeos, pluja d’idees, etc.

Llegeix més»

Música 1r d’ESO: aprenem a fer esquemes

Aprofitant que a la matèria de música de 1r d’ESO hem estat treballant la veu, hem après com fer un esquema que sigui un resum molt visual del tema tractat. És una eina transversal que servirà a l’alumnat de 1r per a totes les matèries.

A continuació us presentem una mostra de cada grup (Si cliqueu la imatge es fa més gran):

 

T’Estiu molt: Activitats de Vacances d’Estiu (Inscripció)

Com cada any, ens fem ressò de la campanya d’Activitats de Vacances d’Estiu.

Les inscripcions a totes les activitats de vacances d’estiu per a infants i adolescents es fan aquest any des de casa per la situació d’excepcionalitat ocasionada per la Covid-19. També les sol·licituds d’ajuts. Més informació

L’oferta d’activitats de la campanya de vacances d’estiu està subjecta a l’evolució de la crisi de la Covid-19 i a les indicacions de les autoritats sanitàries al respecte.

Aquí teniu l’enllaç de la campanya T’Estiu Molt.

Per Sant Jordi, “obrim les finestres”

Sant Jordi: llibres en xarxa omplirà demà les xarxes socials de recomanacions literàries en la veu d’una seixantena d’autores i bibliotecàries.

Llegeix més»

Música de primer d’ESO: cançó i poesia

Al classroom de música de 1r d’ESO hem treballat la relació entre música i poesia centrant-nos en la cançó i en poetes que escriuen en català o en castellà.
Aquí teniu una mostra de les cançons trobades.
Esperem que us alegri aquest Sant Jordi confinat tan estrany!

E1 A
Joan Bonalde: Joc d’aigua. Josep Carner. Dolors Laffite
Pablo Caballero: Cantares. Antonio Machado. Joan Manuel Serrat
Víctor Castro: Ciudad sin sueño Federico García Lorca. Enrique Morente y Lagartija Nick
Arnau Martínez: La saeta Antonio Machado. Joan Manel Serrat.
Georgina Martínez: Las Moscas. Antonio Machado. Joan Manuel Serrat
 Iván Olmedo: Anem. Jacint Verdaguer. Roger Mas
Yara Prieto: El olmo seco. Antonio Machado Joan Manuel Serrat

E1B

Carla Aloy: Sopa de Farigola. Josep Carner. Santi Arisa
Jan Barjau: Dóna’m la mà. Joan Salvat-Papasseit. L’Espiadimonis (Carles Dordella)
Alex Calvo: Que tinguem sort. Lluís Llach.
Carvajal Irene: Herido de amor. Federico García Lorca. Ana Belén
Martí Galan: Els ametllers. Joan Maragall. Mishima
Ijhaman Gonzalez: El fugitiu. Miquel Martí i Pol. Judit Nedderman
Astrid Jarque: El fugitiu.  Miquel Martí i Pol. Xerramequ Tiquismiquis)
Rubén Martínez: Cantares. Antonio Machado. Joan Manuel Serrat”.
Joan Mauriz: L´estaca. Lluis Llach
Asier Paredes: Alçaré el crit. Pere Quart. Guillamino i Manuel Garcia.
Noa Romero: Son las gaviotas amor Ángel González. Pedro Guerra
Alomoto, Cristopher: Canticel. Josep Carner. Joan Manuel Serrat
Rivera, Mariana: El meu Cor, a dalt d’un arbre, Agustí Bartra. Miquel Pujadó
Zuloeta, Maria: Sóc una dona. M.Aurèlia Capmany. Marina Rossell
Miranda, Alonso: Els raïms Immortals. Josep Carner. Gemma Abrié

E1C


Olívia Adelantado: He andado muchos caminos. Antonio Machado. Joan Manuel Serrat
Laia Arias: Corrandes de l’exili. Pere Quart. Sílvia Pérez Cruz
Jana Biedma: Cantares. Antonio Machado. Miguel Ríos
Joel Garcia: A un olmo seco. Antonio Machado. Joan Manuel Serrat
Lucia Gerbolés: Pájaros de barro. Manolo Garcia
Adrià Latorre: Palabras para Julia. José Agustín Goytisolo. Los Suaves
Guillaume Ortega: Dóna’m la mà. Joan Salvat-Papasseit. L’Espiadimonis (Carles Dordella)
Jordi Sabaté: El fugitiu.  Miquel Martí i Pol. Judit Neddermann
Jana Torralba: Ara mateix. Miquel Martí i Pol. Lluís Llach

Recomanacions de lectures per a Sant Jordi 2020. Sant Jordi a casa!

Aquest és un Sant Jordi diferent. Normalment és un dia que es celebra a l’aire lliure, però aquest any el celebrarem des de casa i des dels balcons.
Sempre hi ha moments per llegir, però especialment aquests temps de confinament són un bon moment de fruir de lectures, per aquest motiu la biblioteca del Pla us ofereix una selecció de lectures recomanades:

Marta Cervelló i Sara Garcia guanyen el concurs de #memes de la Fundació Adsis

 

Els alumnes de 3rESO durant aquests dies de confinament han participat en un concurs de #memes convocat per la Fundació Adsis sobre la justícia alimentària i com el model que impera en la nostra societat fa que estiguem abocats a un futur totalment desequilibrat i insostenible. Dues alumnes del nostre Institut: Marta Cervelló i Sara Garcia han guanyat el segon i el tercer premi.

 

Aquí us deixem l’enllaç de la notícia

Des d’aquí les hi volem donar la nostra gran enhorabona: “Moltes felicitats Marta i Sara”.

Manel Juárez.

CARTES amb COR. Educació i Sanitat bateguem juntes

Animem l’alumnat del Josep Pla a participar en aquesta iniciativa del Consell Escolar de Catalunya per oferir una mica de suport emocional a les persones que treballen o estan ingressades en els Hospitals en aquests moments.

“Aquesta és una iniciativa que neix en unes circumstàncies molt especials i en uns moments molt difícils per a tothom.  Volem que les nenes i nens de totes les Escoles i que les noies i els nois dels instituts de Catalunya, des d’Infantil fins a Cicles formatius, passant per la Primària, l’ESO i el Batxillerat envieu dibuixos, poemes, vídeos, cartes als Hospitals de Catalunya per a les persones que ara hi ha ingressades en els nostres hospitals i per a tot el nostre increïble personal sanitari.”

Teniu tota la informació en aquest enllaç.

Club d’escacs

Hem creat un club d’escacs per a tots els alumnes del nostre institut. Has d’entrar al classroom Club d’Escacs. El codi és:  uzmosvd.

Un cop que estiguis inscrit t’anirem donant instruccions. La intenció és organitzar torneigs interns entre alumnes i proporcionar activitats d’escacs.

A què esperes per apuntar-t’hi?