Portes Obertes ESO 2021

SESSIONS INFORMATIVES TELEMÀTIQUES

Els dies 9, 10 i 11 de març a les 18:30 celebrarem les Jornades de Portes Obertes del nostre institut de forma telemàtica. Les famílies interessades en conèixer el nostre projecte educatiu podeu inscriure-us a través d’aquest formulari:

Formulari d’inscripció

En el cas que tingueu dificultats per fer la inscripció a través d’aquest formulari, podeu trucar al centre: Telèfon 933570370 (horari de 8:30 a 14); fora d’aquest horari podeu deixar un SMS o missatge de veu en el 634669214 i us trucarem quan puguem.

 

Malauradament no podreu visitar personalment les instal·lacions del centre degut a les restriccions derivades de la pandèmia de la COVID-19.

Tanmateix, en breu tindreu molta informació actualitzada sobre el centre en aquesta mateixa pàgina.

Mentrestant podeu consultar la informació sobre el centre que figura en la Guia de centres del Consorci d’Educació.

L’educació física del segle XXI

L’educació física en el nostre Institut està experimentant canvis cada vegada més profitosos.

  • Contribuïm des de el departament d’educació física a la pràctica esportiva, i l’activitat física  a la formació en valors com la tolerància, el respecte als altres i a les regles, la confiança en un mateix, l’esforç de superació, l’autocrítica, l’autonomia, la capacitat de decisió, l’autogestió, la cooperació i el treball en equip, entre d’altres.
  • Voldríem Incrementar les hores de classe lectives d’educació física i activitats esportives mitjançà assignatures optatives
  • Volem promoure el gran potencial educatiu i formatiu de les activitats físiques i esportives amb l’objectiu de cercar sempre la participació i la diversitat per damunt de la competitivitat.
  • Desitgem potenciar la funció integradora i de cohesió social de l’esport escolar, al mateix temps que es facilita l’accés de tots els nens i nenes a la pràctica esportiva escolar, en especial dels nouvinguts.
  • Fomentem en tot moment la pràctica regular d’activitats físiques i esportives i l’adquisició d’hàbits saludables (com l’alimentació, o higiene) que contribueixin a un millor benestar.

 

Carnestoltes 2021

Aquest divendres 12 de Febrer s’ha celebrat la festa de Carnestoltes amb una molt bona implicació i participació de tot l’alumnat del centre, des de 1r d’ESO a 2n de Batxillerat. Cada grup ha vingut disfressat a l’Institut i ha preparat un espectacle. Degut a les mesures de prevenció de la COVID-19 els diferents grups no s’han pogut reunir en un mateix espai, però això no ha impedit que gaudissin dels espectacles dels companys, els quals s’han visionat en vídeo des de cada aula. Per acabar cada alumne ha votat al grup que més li ha agradat. D’aquí pocs dies s’anunciarà la classe que ha rebut més vots i, per tant, guanyadora del premi a la millor comparsa de Carnastoltes.

A la foto hi podeu veure el 2ESO B de rockers.

 

Macaretes solidàries. Campanya de recollida d’aliments

Hola,

Nosaltres som un grup d’alumnes de E3D de l’INS Josep Pla. La nostra feina ha estat confeccionar mascaretes de tela i vendre-les dintre i fora de l’institut (amb les restriccions pròpies de la covid-19). Amb la venda hem aconseguit 180 € i ens fa molta il·lusió donar-los al Banc d’aliments del Carmel. Ens hagués agradat aconseguir més degut a la vostra feina, però estem contents d’aportar-ne el nostre granet de sorra.
Esperem que aquesta petita donació us pugui ser útil. Gràcies per la vostra feina, la qualajuda a tanta gent.

Lilu, Anna, Bet, Arnau, Clàudia i Mario.

E3D INS Josep Pla.

Acaba la campanya de recollida d’aliments

Ja hem tancat la Campanya de recollida d’aliments, que hem portat a terme a dins del nostre institut i en algunes botigues d’Horta. Hem de dir que el resultat ha estat molt satisfactori, perquè hem assolit amb escreix l’objectiu marcat, ja que hem recollit uns 500 quilos de menjar. No ens ha estat fàcil per diverses raons (confinament, falta d’organització o de col·laboració, pocs dies…), però al final podem estar contents del grau de solidaritat de moltes persones.
Per això volem donar les gràcies a totes les persones que heu col·laborat.
Moltes gràcies a tothom!!!

Alumnat de 3r ESO.

Això no és amor

Abans de les vacances nadalenques, l’alumnat de 2n d’ESO va participar en un taller sobre violència masclista i va poder expressar les seves opinions i coneixements sobre el tema a partir de diferents dinàmiques de grup.

La iniciativa posava l’èmfasi en les manifestacions de violència masclista que es produeixen a Internet i a les xarxes socials i volia alertar, tant nois com noies, sobre l’existència de relacions abusives i microviolències que sovint passen desapercebudes.

Campanya de Recapte d’Aliments. Setmana del 18 al 24 de gener de 2021

Després de la devastadora pandèmia viscuda aquest any, nombroses famílies han patit unes terribles conseqüències, com la fam o la dificultat per arribar a final de mes. Per això, els alumnes de 3r de l’institut josep Pla hem posat en marxa aquesta campanya, per ajudar als més desfavorits. El nostre objectiu és recollir 400 KILOS D’ALIMENTS DE LLARGA DURADA, durant la setmana del 18 al 24 de gener d’aquest 2021. Amb aquesta propòsit, demanem la col·laboració dels veins i veïnes del barri, per tirar endavant aquesta campanya i ajudar a les famílies més necessitades.

On ens trobareu?

Dimecres 20, de 17.00 a 19:00 de la tarda, Divendres 22 i Dissabte 23, de 11:30 a 13.30 del matí, ens trobareu als següents llocs del barri:

-Plaça Eivissa

-Mercadona (C/ Petrarca)

-Bon Àrea (C/ Maragall)

El que busquem són ALIMENTS DE LLARGA DURADA (oli, llet, llegums cuits i conserves de peix i de carn, pasta, arròs, llegums secs, galetes, sucre i farina. També productes infantils com farinetes, potets i llet de lactància o en pols.)

https://granrecaptealiment.wixsite.com/my-site

SEGON ANY DEL PROJECTE APROPA’T [APSC] AMB L’ALUMNAT DE 3r ESO

Encara que estem immersos en un any molt peculiar i amb moltes limitacions a causa de la covid-19, estem portant a terme al nostre Institut el Projecte d’Aprenentatge i Servei Comunitari amb tot l’alumnat de 3r ESO. Al igual que el curs passat el projecte s’anomena “APROPA’T” i està dissenyat per conscienciar als alumnes de les desigualtats i injustícies socials que hi ha al nostre món i convidar-los a mobilitzar-se per canviar alguna cosa, ja que ells també en són protagonistes.

Durant el primer trimestre del curs hem realitzat diferents tallers i hem començat una Campanya solidària de Recapte de menjar per al Banc d’Aliments del Carmel, que gestiona l’Associació Carmel Amunt. L’última setmana de desembre vam portar a terme la recollida d’aliments a l’Institut i durant el mes de gener la farem al barri.

Com encara estem a temps, demanem la teva col·laboració, perquè, tal i com ens van donar a conèixer les persones que ens van convidar a fer aquesta Campanya, n’hi ha moltes famílies al nostre voltant que ni tan sols tenen el més bàsic per arribar a final de mes.

Us convidem a col·laborar i a seguir de prop el nostre projecte. Moltes gràcies a tothom! 

Decorant el Nadal

Els grups de 1r i 2n d’ESO i alguns de 3r i 4rt han decorat les seves aules per rebre el Nadal. Les han omplert de guirnaldes, llums de colors i bons desitjos per a aquestes festes. També han fet manualitats aconseguint diferents adorns nadalencs com estrelles, arbres o ninots de neu. L’aula de 4rt ESO C ha rebut el premi a la millor decorada. Felicitats al 4rt C i a la resta de grups per la feina feta! Bones festes!

APSC Implica’t: Campanya solidària de recapte d’aliments per al Banc d’Aliments del Carmel

Els alumnes de 3r d’ESO han escrit aquesta carta a tots els/les tutors/es de grup per tal d’explicar-vos la Campanya de Recapte d’Aliments que han estat organitzant i que culminarà el proper dilluns 21 de desembre. Aquesta activitat forma part del Projecte d’Aprenentatge i Servei Comunitari “Implica’t” que estan realitzant aquest curs lectiu, coordinat pel Manel Juárez i tot l’equip de la Fundació ADSIS. A més, us han compartit el video de la campanya que han realitzat perquè el pugueu mostrar. 

Llegeix més»

Sortida al Laberint d’Horta

Els alumnes de 4t C després d’haver-se passat un trimestre entre confinats i ventilant-se a l’aula, amb totes les finestres obertes, han volgut acabar sortint a respirar. Però aquesta vegada a l’aire lliure. I com al barri hi ha de tot …
Les seva tutora està encantada perquè no havia anat mai al Laberint d’Horta!

Martí Zúcar, periodista per un dia

El dia 2 de desembre els nens i les nenes de 2n ESO D vam anar les dues últimes hores al Turó de la Peira. Vam anar amb la Carmen i l’Alícia, ens vam emportar el llibre de castellà “La Dama del Alba” i el vam llegir a l’aire lliure. Després ens vam dirigir cap a la creu del turó, a l’arribar vam mirar les vistes de tot Barcelona, i per acabar vam estar una estona fent tutoria i opinant dels edificis de Barcelona.

Martí Zúcar Ruíz
2n ESO D

Biblioteca i xarxes socials

Al llarg d’aquests mesos, escriptors, editors, llibreters i biblioteques s’han anat reinventant per a oferir-nos un lloc en el qual poder aixoplugar-nos. Molts hem tirat de xarxes socials i ens hem connectat amb escriptors als quals no haguéssim tingut oportunitat de conèixer en directe.

Des de la biblioteca de l’Institut Josep Pla, us fem tres propostes per a aquesta setmana:

Aquest dimecres, 11 de novembre (19’30h), els llibreters entrevisten l’autor de “El mirall de les nostres penes”, Pierre Lemaître (Youtube Institut Français)

Llegeix més»