PREINSCRIPCIÓ CURS 2021-2022

PREINSCRIPCIÓ CURS  2021-2022

ESO: LLISTES D’ALUMNAT ASSIGNAT I LLISTA D’ESPERA

INFORME_ASSIGNADES

INFORME_PREINSCRITES

LLISTA_ESPERA_OME

https://preinscripcio.gencat.cat/ca/inici

Batxillerat: de l’ 11 al 17 de maig

Oferta de places inicial: INFORME_OFERTA_OME_INFORME_OFERTA-1

Publicació de la llista de sol·licituds que han demanat el centre i l’ensenyament en primera petició amb el barem resoltes les reclamacions a 18/06/2021: INFORME_BAREM_RESOLTES_BAREM

https://preinscripcio.gencat.cat/ca/estudis/batxillerat/inici/

Cicles Formatius de Grau Mitjà: de l’11 al 17 de maig

https://preinscripcio.gencat.cat/ca/estudis/fp-grau-mitja/inici/

PFI: del 10 al 21 de maig

https://preinscripcio.gencat.cat/ca/estudis/pfi/inici/

 

Els escriptoris de 1r d’ESO

Durant el tercer trimestre a Tecnologia, l’alumnat de 1r d’ESO va dissenyar l’escriptori ideal per a la seva habitació. En primer lloc, van mesurar les mides de l’habitació per a fer un plànol a escala. A continuació, van fer un esbós del seu escriptori ideal. Tenint en compte l’espai disponible a la seva habitació, van decidir quines mides tindria l’escriptori. També van escollir de quin material seria i els passos i les eines necessàries per a construir-lo. Per últim, van construir una maqueta escala amb material reciclat. Aquí podeu veure una mostra de les maquetes.

Escape Room virtual Troba la Vacuna!

Maria Alós, exalumna del Pla i actual estudiant de Biologia Humana a la UPF, en el marc del seu TFG, ha preparat una activitat de divulgació científica que consisteix en un Escape Room virtual situat a l’inici de la pandèmia  i en el qual es vol trobar una vacuna pel virus SARS-CoV-2, causant de la Covid-19.

Durant un temps limitat els alumnes de 1r de batxillerat científic-tecnològic hauran de passar per diferents sales on es mostren els diferents moments del procés de fabricació i distribució d’una vacuna. Es tracta de que els alumnes coneguin què és realment una vacuna, com funciona, quin tipus de vacunes existeixen i els problemes bio-ètics que se’n deriven de la seva fabricació i ús.

Premi Sambori

La Carla Polaino, de primer d’ESO, i la Marta Cervelló, de quart, han merescut premis de diferents categories del XV premi Sambori de narrativa escolar, atorgat per Òmnium Cultural. És un concurs en què poden participar escolars de totes les terres de llengua catalana, i hi participen cada any molts alumnes amb moltes narracions.

Aquest any el COVID no ha permès que a la ciutat de Barcelona es fes una única cerimònia de lliurament de premis, sinó que s’han hagut de fer actes a cada districte de la ciutat. Per això la Carla va recollir el seu premi a Nou  Barris, en persona, de mans de l’escriptor Víctor Garcia Tur, guanyador del premi Sant Jordi de novel·la d’aquest any. La Marta no hi va poder assistir, però li vam portar el premi l’endemà a l’institut mateix.

Escriure sempre és bona cosa, però si et reconeixen la feina encara ho és més! Felicitats, noies!

Sortida al Museu Blau i al Refugi de Biodiversitat de Diagonal Mar

Sortida al Museu Blau de Ciències Naturals de Barcelona i al Refugi de Biodiversitat de Diagonal Mar del 12 de maig de 2021 de tots els alumnes 1er de Batxillerat del Ins Josep Pla.

CLOENDA DEL PROJECTE ‘APROPA’T’ [APSC]

Amb el passi d’un vídeo amb fotos de les accions portades a terme i l’agraïment de les entitats amb les quals hem col·laborat durant aquest Projecte, hem donat per acabades les Campanyes solidàries que hem portat a terme durant aquest curs. Recordem: la recollida d’aliments per al banc d’aliments de Carmel Amunt i la confecció de jocs sobre una alimentació equilibrada per a Justícia Alimentària.

Des de l’entitat ADSIS, la qual ens ha donat recolzament en tot el Projecte, se’ls va agrair la seva implicació i se’ls va convidar a continuar essent solidaris, apuntant-se a noves iniciatives.

Com a cloenda se’ls hi va donar a cada grup un diploma de participació en el projecte.

A tot l’alumnat de 3r ESO que s’ha implicat en aquest Projecte:
Moltes gràcies per la vostra solidaritat!

Taller amb l’Institut Ostrom

L’alumnat de 1r de batxillerat social ha fet un taller amb l’Institut Ostrom que és un think tank compromès amb els drets civils, les institucions inclusives i l’economia de lliure mercat. Hem aprofundit en les drets laborals i les diferències salarials i les seves conseqüències de desenvolupament social. Ens ha faltat temps per a seguir debatent sobre el tema tot i que ja som conscients de la complexitat del món laboral.

Trigonometria al pati del Pla

“Al segle XVI, l’italià Niccolo Tartaglia i l’anglès Leonard Digges van publicat tractats de trigonometria on es mesuraven alçades i longituds amb mètodes que avui en dia s’inclouen al currículum de matemàtiques de 4t” (Revista Suma núm. 96; pp.21-31)
Els alumnes de 4t  han fet servir aquests mètodes del Renaixement europeu al s. XXI al Pla. Història de les matemàtiques al cap i a la fi!

Obres guanyadores del 22è Concurs de Fotografia Matemàtica del Josep Pla

El passat dia de Sant Jordi es va fer entrega dels premis del 22è Concurs de Fotografia Matemàtica del Josep Pla. Si voleu fer-hi una ullada aquí les teniu. Recordeu que el primer premi de cada categoria participa al concurs de l’ABEAM. Esperem que hi hagi sort!

Crèdit de síntesi. Els secrets dels nostres barris.

Durant l’última setmana del mes d’abril, l’alumnat de 1r d’ESO realitza el crèdit de síntesi: “Els secrets dels nostres barris”.

A més de visitar i conèixer la història dels llocs més emblemàtics d’Horta i Nou Barris, els alumnes, mitjançant la realització d’aquest projecte, han de ser capaços de fer descobrir al visitant indrets amagats i poc coneguts que ens envolten.

 

JA TENIM GUANYADORS: SANT JORDI A LA BIBLIOTECA DEL PLA!

Ja tenim guanyadors del Concurs Sant Jordi a la Biblioteca del Pla!

Categoria Famílies: Sara Muñoz (2n ESO)

Categoria Alumnat: Noel Martín (1r Batx)

Categoria Resta de la Comunitat Educativa: Rafa Carrió

Des de la biblioteca volem agrair la participació de tothom i desitgem que hàgiu tingut una Bona Diada de Sant Jordi!

Us hi esperem!

“La llibertat és una llibreria”, Joan Margarit

Aquestes eren les respostes: enllaç

Llegeix més»

PORTES OBERTES BATXILLERAT 2021

SESSIÓ INFORMATIVA TELEMÀTICA

El proper dijous 6 de maig a les 18:30 celebrarem les Jornades de Portes Obertes de Batxillerat del nostre institut de forma telemàtica. Les famílies interessades en conèixer el nostre projecte educatiu podeu inscriure-us a través d’aquest formulari:

Formulari d’inscripció

En el cas que tingueu dificultats per fer la inscripció a través d’aquest formulari, podeu trucar al centre: Telèfon 933570370 (horari de 8:30 a 14); fora d’aquest horari podeu deixar un SMS o missatge de veu en el 634669214 i us trucarem quan puguem.

Malauradament no podreu visitar personalment les instal·lacions del centre degut a les restriccions derivades de la pandèmia de la COVID-19.

Tanmateix, en breu tindreu aquí a la vostra disposició el Dossier de les Jornades de Portes Obertes de Batxillerat de 2021. Mentrestant podeu veure un parell de vídeos realitzats per alumnes d’ESO del centre que us serviran per conèixer millor l’institut.

A més podeu consultar la informació que figura en la Guia de centres del Consorci d’Educació.

 

 

Sant Jordi 2021: La biblioteca del Pla recomana

 

Des de la biblioteca del Pla us hem preparat un Padlet amb recomanacions literàries, novetats, clubs de lectura i concursos per Sant Jordi! Cliqueu a la imatge per tal d’accedir-hi!

Feliç Sant Jordi!

Món llibre: 17 i 18 d’abril


Llegim per divertir-nos, per viatjar a mons fantàstics, per conèixer personatges extraordinaris o per somiar sense tancar els ulls.

I Món Llibre vol que el cap de setmana del 17 i 18 d’abril, us divertiu més que mai!

Al CCCB, a la plaça de Joan Coromines, a la Biblioteca Nou Barris i a la Biblioteca Poblenou – Manuel Arranz coneixereu els nous llibres, els seus autors i il·lustradors, i també personatges històrics de la literatura infantil! Entrareu a biblioteques fantàstiques i meravelloses, i podreu triar entre diferents espectacles i activitats.

Us esperem a Món Llibre per assaborir plegats el gust de la paraula escrita!

Descoberta de l’entorn natural

Aprofitant el magnífic entorn natural del centre i el nostre propi hort, els alumnes de 1r d’ESO, dins les matèries de Biologia i Geologia i l’optativa Descoberta de l’entorn natural, estudien arbres, arbustos i herbes de clima mediterrani. A més a més, examinen l’anatomia d’aquestes plantes mitjançant dibuixos i elaboren fitxes botàniques.

8 de març a la Biblioteca Josep Pla

Des de la Biblioteca ens volem sumar a la commemoració del Dia Internacional de la Dona amb una recomanació de llibres que donen visibilitat a algunes de les dones més rellevants de la història en diferents àmbits. Les voleu conèixer?

“Las chicas son guerreras” de Irene Cívico.
“Mujeres de la ciencia” de Rachel Ignotofsky.
“100 mujeres que cambiaron el mundo” de Sandra Elmert.

A més, durant la setmana podeu veure exposats, al costat de la taula de la biblioteca, la selecció de llibres que hem realitzat per a l’ocasió.
Us animem a demanar llibres en préstec de la biblioteca mitjançant el programa ÈPergam, per correu electrònic (bibliotecapla@insjpla.cat) o presencialment els dimecres de 9 a 12 h.