Agenda 21 Escolar

dia-mundial-del-medio-ambiente-2014-img_que_es_el_dia_mundial_del_medio_ambiente_y_como_celebrarlo_6940_orig

L’institut participa en el programa Agenda 21 Escolar, que gestiona iniciatives a favor de la sostenibilitat i de l’educació ambiental.

Dins del Projecte de l’institut Josep Pla treballarem l’hort escolar, el procés de compostatge (disposem d’un compostador i d’un vermicompostador), el cultiu de plantes aromàtiques i fem sortides naturalistes pel nostre entorn natura per descobrir-lo des d’un punt de vista multisensorial (oïda, olfacte, tacte, olfacte i vista). També treballem l’alimentació saludable amb els productes de l’hort.

Un altre objectiu és la diagnosi i millora de la política de sostenibilitat mediambiental del centre, incidint en aspectes de gestió de residus que es concreten en la recollida selectiva de paper,  plàstic, oli usat  (per a la síntesi de biodièsel) i bateries.

S’ha creat una comissió verda  per impulsar, motivar, difondre, diagnosticar i dur a terme el pla d’accions de la nostra Agenda 21. Un dels nuclis impulsors del projecte és la matèria optativa de 1r d’ESO, Descoberta de l’entorn natural, per aconseguir la motivació de l’alumnat de 1r d’ESO i difondre els seus objectius.

Dins de la diagnosi s’estan analitzant els documents reguladors de la vida del centre (PAT principalment), des d’una perspectiva ambiental i de sostenibilitat, incidint principalment en els  aspectes clau del projecte.