Els alumnes de 1r d’ESO visiten L’Espluga amb el Dpt. de Socials

Immersió en la prehistòria i l’etnografia. El proppassat dia 3 de desembre, els alumnes de 1r d’ESO, acompanyats dels seus professors, van fer una sortida extraescolar, organitzada pel departament de Ciències Socials, per visitar l’Espluga de Francolí. i les coves prehistòriques que en el seu moment van habitar els neandertals i els sàpiens. Van veure restes arqueològiques a les coves, que van des de les indústries lítiques del paleolític fins les ceràmiques fines del període iberoromà, passant per un conjunt d’objectes de l’edat del bronze.

Van complementar la jornada amb la visita al Museu de la Vida Rural, on van estudiar l’agricultura, especialment el seguiment dels conreus de la vinya, el blat i l’olivera, la trilogia mediterrània que tant a fons ha marcat la nostra economia, societat i cultura els darrers mil·lennis. Anant d’un indret a l’altre van poder adonar-se dels estralls causats per la rierada d’octubre passat que ha afectat profundament la població i la comarca però que, sortosament, no ha afectat la infraestructura museística de les coves.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>