iEduca Moodle Batx.Int.
Batxibac  GEP  Nodes Esfer@ Instagram Facebook Twitter
Imatge relacionada Moodle ib-world-school-logo-1-colour gep-120 Logotip del node Documents
DEPARTAMENTS

 

 


Calendari general matrícula 2020-21

10 – juliol – 2020: hem afegit informació sobre la matrícula a:

 •  1r ESO (del 13 al 17 de juliol) Instruccions: alumnat que ha fet preinscripció i que surt en les llistes d’assignació definitiva

07-07-2020: actualització informació sobre la matrícula a:

 • 1r de Batx (del 8 al 14 de juliol): alumnat que ha fet 4t d’ESO al centre el curs 2019-20
 • 1r i  2n Batx (del 8 al 14 de juliol): alumnat que ha fet la preinscripció i que surt en les llistes d’assignació definitiva.

BATXILLERAT 07-07-2020: publicació llistats definitius preinscripció Batxillerat

ESO 07-07-2020: publicació oferta definitiva places ESO i publicació llistats definitius

28-06-2020: actualització informació matrícula a 4t ESO i 2n Batx (del 30 de juny al 3 de juliol): alumnat del centre


Activitats extraescolars AMPA curs 2020-21

Llibres de text curs 2020-21 

(Notícies anteriors…)

Premis al concurs EFIM (Experiència Fotogràfica Internacional dels Monuments)

L’Experiència Fotogràfica Internacional dels Monuments (EFIM) és un concurs de fotografia i patrimoni adreçat als joves. En aquesta darrera convocatòria d’EFIM han estat guardonades tres fotografies de tres alumnes de l’Institut Gabriel Ferrater.

Júlia Pujol ha estat una de les guanyadores amb la imatge del campanar de Reus des d’un terrat. A part d’un diploma, participarà en una Masterclass de fotografia i patrimoni d’un dia de durada, conduïda per dos professionals de la fotografia i organitzat expressament per a l’ocasió. També farà un viatge per una ciutat emblemàtica europea per descobrir el seu patrimoni cultural, acompanyada de responsables de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural.

Geraldine Fernández i Alba Aragonès són finalistes premiades amb una Masterclass de fotografia i patrimoni i  una capsa regal d’experiències. Geraldine Fernández va presentar una fotografia dels porxos de la plaça del Prim i l’Alba Aragonès una imatge de l’església de sant Pere de Riudecols des d’un punt de vista contrapicat molt especial.

Aquests tipus de certàmens apropen als alumnes al seu patrimoni més immediat i els fan repensar la manera de mirar allò que els envolta.

Treball de Recerca premiat per l’Institut Francès de Barcelona

Elsa Vaquier, alumna de 2n de Batxillerat, ha estat premiada per l’Institut Francès de Barcelona pel seu treball de recerca “Contre le plastique”.

El passat 1 de juliol va tenir lloc a l’Institut Francès de Barcelona la final del concurs Treballs de Recerca en Francès. Elsa Vaquier va ser l’única finalista de la província de Tarragona i s’ha endut el tercer premi amb el seu treball escrit totalment en francès “Contre le plastique” dirigit per la professora Mercè Piñas.

Contre le plastique analitza la utilització del plàstic a la nostra societat. Per dur a terme la seva recerca va organitzar en una estació d’esquí una Jornada de recollida de plàstics i de sensibilització al perill que suposa l’ús abusiu d’aquest material.

Entrevistes per formar part de l’equip de SIEI

Suport intensiu escolarització inclusiva (SIEI)

Convoquem entrevistes per professionals (perfil psicopedagogia) que vulguin formar part de la SIEI del centre pel curs 2020-21. Les persones interessades podran enviar el seu currículum a l’adreça oficial del centre fins demà, dia 2 de juliol a les 15h. 
Les entrevistes es duran a terme el divendres 3 de juliol de forma virtual (s’enviarà convocatòria horària i enllaç de forma individual).

Calendari general matrícula 2020-21. ESO i BATX

Calendari general matrícula 2020-21

10 – juliol – 2020: hem afegit informació sobre:

 • Matrícula a 1r ESO (del 13 al 17 de juliol)Instruccions: alumnat que ha fet preinscripció i que surt en les llistes d’assignació definitiva

07 – juliol – 2020: hem afegit informació sobre

 • Matrícula a 1r de Batx (del 8 al 14 de juliol) – Instruccions: alumnat que ha fet 4t d’ESO al centre el curs 2019-20.
 • Matrícula a 1r o 2n de Batx (del 8 al 14 de juliol) – Instruccions: alumnat que ha fet la preinscripció i que surt en les llistes d’assignació definitiva.

BATXILLERAT 07-07-2020: publicació llistats definitius preinscripció Batxillerat

ESO 07-07-2020: publicació oferta definitiva places ESO i publicació llistats definitius

28 – juny – 2020: hem afegit informació sobre:

 • matrícula a 4t ESO (itinerari específic per anar a cicles formatius) (del 30 de juny al 3 de juliol) InstruccionsAlumnat que ha fet 3r d’ESO al centre
 • matrícula a 4t ESO (itinerari general) (del 30 de juny al 3 de juliol)InstruccionsAlumnat que ha fet 3r d’ESO al centre
 • matrícula a 2n de Batx (del 30 de juny al 3 de juliol)InstruccionsAlumnat que ha fet 1r de Batx al centre.

22 – juny – 2020: trobareu informació sobre:

 • Matrícula a 2n ESO – InstruccionsAlumnat que ha fet r d’ESO al centre
 • Matrícula a 3r ESO InstruccionsAlumnat que ha fet 2n d’ESO al centre

Jornada de Portes Obertes Virtual – Batxillerat

JORNADA DE PORTES VIRTUALS BATXILLERAT

A la pàgina de cada Departament o Seminari Didàctic podeu trobar tambè informació específica de les diferents àrees i matèries

 

ENLLAÇ A LA INCRIPCIÓ

El proper dissabte 23 de maig a les 11h es farà una Jornada de Portes Obertes Virtual adreçat a aquells estudiants i/o famílies que vulguin conèixer el nostre centre i els estudis de Batxillerat que s’imparteixen a l’INS Gabriel Ferrater i Soler.
Durant la jornada de portes obertes hi haurà una presentació general del centre i una d’específica per a les diferents modalitats que s’ofereixen al centre:

 • Ciències i Tecnologia
 • Humanitats i Ciències Socials
 • Arts (Arts escèniques, música i dansa o Arts Plàstiques)

Per a poder accedir a les presentacions és imprescindible inscriure’s prèviament en el formulari que trobareu més endavant. La presentació es farà a través de l’eina Meet de Google. Una hora abans de la jornada, enviarem l’enllaç per establir la connexió al correu que ens hagueu facilitat. Per PC no cal instal•lació, tot i que es recomana el navegador Chrome, i amb mòbil es recomana instal•lar Hangouts Meet

ENLLAÇ A LA INSCRIPCIÓ

Després de les presentacions hi haurà la possibilitat d’interactuar amb la persona que us informi per resoldre els dubtes que tingueu.
Podeu contactar amb nosaltres per qualsevol consulta o aclariment a través del correu info@insgabrielferrater.cat

Si ens voleu conèixer, entreu a la pròxima jornada de portes obertes virtual! Us hi esperem!

 

Preinscripció Batxibac

Llistat alumnat admès doble titulació Batxillerat – Baccalauréat 29-maig-2020

Presentació i gestió de sol·licituds: del 18 al 22 de maig

Terminis, documentació, requisits I sol·licitud d’inscripció

 

ALUMNAT PROPI QUE ARA FA 4T D’ESO A L’INS GABRIEL FERRATER

 • Només ha de presentar el full amb la SOL·LICITUD de preinscripció mitjançant un correu electrònic a la bústia electrònica oficial del centre. No cal aportar tota la documentació que ja tenim al centre, si no hi ha hagut cap canvi (de domicili, per exemple). Per facilitar la gestió de les sol·licituds, us demanem que indiqueu si ja sou alumnes actuals del centre.

ALUMNAT PROCEDENT D’ALTRES CENTRES:

La sol·licitud de preinscripció es presenta mitjançant un correu electrònic a la bústia electrònica oficial del centre demanat en primer lloc, adjuntant- hi el model de sol·licitud emplenat i la documentació oportuna, escanejada o fotografiada.

Tothom ha d’enviar el DNI, NIE o passaport de l’alumne o alumna.

Els alumnes menors d’edat també han d’enviar:

 • El llibre de família o altres documents relatius a la filiació. Si està en situació d’acolliment, la resolució d’acolliment del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.
 • El DNI de la persona sol·licitant (pare, mare, tutor/a o guardador/a de fet) o si la persona sol·licitant és estrangera, de la targeta de residència on consta el NIE, o del passaport. Si es tracta d’estrangers comunitaris, document d’identitat del país d’origen.

Les persones que a la sol·licitud han al·legat el compliment d’un o més criteris de prioritat han d’enviar la documentació que els acrediti.

Per cursar la doble titulació cal acreditar com a mínim un nivell B1 de francès del marc europeu comú de referència per a les llengües; l’acreditació es pot fer mitjançant el diploma B1 del DELF scolaire, el diploma B1 del DELF junior, el certificat de nivell intermedi de les EOI o superant una prova de nivell en llengua francesa.

 

Publicació de l’oferta al centre:

 • Places reservades per alumnes del centre: 10 places
 • Places reservades per alumnes de fora del centre: 6 places **

Presentació i gestió de sol·licituds: del 18 al 22 de maig

Publicació llistes alumnat admès: 29 de maig

 • Entrada sol·licituds preinscripció batxibac que han tingut plaça a GEDAC: del 4 al 9 de juny

** Requisits :

 • Diplôme B1. Si no es disposa d’aquest títol, la matrícula seria condicional a aprovar un examen d’aquest nivell que tindria lloc a l’institut a principis de setembre.
 • Títol del Brevet, en cas de venir d’una escola francesa.
 • Barem: la selecció dels alumnes es farà per ordre de notes dels cursos anteriors. En cas de dues notes iguals, obtindrà la plaça el candidat que tingui millor nota en francès.

Preinscripció ESO curs 2020 – 2021

PREINSCRIPCIÓ I MATRÍCULA ESO PER AL CURS 2020/2021

 

(document en pdf on trobareu tota la informació relativa al procés de preinscripció i matrícula al nostre centre) 

Actualitzat en data 25 de maig de 2020

 • Període de presentació de sol·licituds: del 13 al 22 de maig de 2020 de forma telemàtica
 • Període per sol·licitar cita prèvia per presentar, excepcionalment, sol·licituds de preinscripció: a partir del 13 de maig
  • Horari d’atenció al públic per presentar, excepcionalment, sol·licituds de preinscripció: de 8:00 a 14:00 hores, del dia 19 al dia 22 de maig de 2020 ambdós inclosos (atenció únicament amb cita prèvia).
 • Important: només han de presentar la preinscripció d’ESO els alumnes procedents de 6è de Primària o d’un altre centre d’ESO. Els alumnes que ja estan cursant ESO a l’INS Gabriel Ferrater NO han de formalitzar la preinscripció

PORTES OBERTES VIRTUALS ESO 2020

En aquest document en pdf trobareu més informació sobre

  1. PRESENTACIÓ DE LA SOL·LICITUD DE PREINSCRIPCIÓ ON-LINE (OPCIÓ PRIORITÀRIA)
  2. PRESENTACIÓ DE LA SOL·LICITUD DE PREINSCRIPCIÓ PRESENCIAL (OPCIÓ EXCEPCIONAL)
  3. DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA
  4. PUBLICACIÓ DE LES LLISTES DE BAREM I DE LES LLISTES D’ASSIGNACIONS I D’ESPERA
  5. RECLAMACIONS A LA LLISTA DE BAREM PROVISIONAL
  6. MATRÍCULA AL CENTRE
  7. CONSULTES D’INFORMACIÓ I ALTRES DUBTES.
  8. CALENDARI GENERAL – PREINSCRIPCIÓ I MATRÍCULA ESO (provisional)

Més informació a http://queestudiar.gencat.cat/ca/preinscripcio/