DEPARTAMENTS DIDÀCTICS
iEduca Moodle Bat.Int.
Batxibac GEP Erasmus+. Nodes Esfer@ Instagram Facebook Twitter
Imatge relacionada Moodle ib-world-school-logo-1-colour gep-120 Logotip del node Documents
DOCUMENTS ALUMNAT I FAMÍLIES

 


CALENDARI DE RECUPERACIONS DE SEGON DE BATXILLERAT – MAIG 2021 (Provisional)


Preinscripció curs 21-22

Nova web preinscripció.gencat.cat: informació sobre tot el procés de preinscripció a la web del Departament d’Educació.

Com demanar cita prèvia si teniu dubtes o necessiteu ajuda: truqueu al centre – 977342010 – i us assignaran dia i hora per acudir al centre.

PREINSCRIPCIÓ ESO: https://preinscripcio.gencat.cat/ca/estudis/eso/inici/

 • Portes obertes ESO (en format virtual): informació donada el dimecres 10 de març a les 19.30h
 • Del 17 al 24 de març de 2021 (a partir de les 9 hores): presentació telemàtica de sol·licituds (més informació…)
 • 25 i 26 de març de 2021: presentació telemàtica de documentació que no s’hagi pogut adjuntar durant el període de presentació de sol·licituds.
 • 19 d’abril de 2021: publicació de les llistes amb el barem provisional

PREINSCRIPCIÓ BATXILLERAT: https://preinscripcio.gencat.cat/ca/estudis/batxillerat/inici/

 • Portes obertes Batxillerat
  • en format virtual: dimecres 5 de maig a les 19.30 (Plataforma Zoom)
  • presencials (visita al centre en grups de 10): dissabte 8 de maig a partir de les 10h.
 • De l’11 al 17 de maig de 2021: presentació de sol·licituds (electròniques de suport informàtic). (Batxibac: del 3 al 7 de maig de 2021)

Procés de selecció de candidats al Batxillerat Internacional 2021


HORARI CLASSES VIRTUALS GRUPS DE BATXILLERAT MODEL HÍBRID

Mes d’abril, a partir del dimarts, 06:

 • 1r Batxillerat. Presencial: dies **-06-08-12-14-16-20-22-26-28-30. Virtual: dies **-07-09-13-15-19-21-23-27-29
 • 2n Batxillerat. Presencial: dies **-07-09-12*-13-15-16*-19-21-23-26*-27-29. Virtual: dies **-06-08-14-20-22-28
  • * augment presencialitat 2n Batx.
  • ** Setmana Santa (27 de març / 5 d’abril, ambdós inclosos)

(Notícies anteriors…)

Exposició sobre la vida i obra de Gabriel Ferrater

El divendres 26 de març al migdia es va inaugurar, al vestíbul de l’Institut, una exposició sobre la vida i l’obra de Gabriel Ferrater. Aquesta exposició, de caràcter itinerant, forma part de la programació prèvia a l’Any Ferrater 1922-2022, que commemorarà el centenari del naixement del poeta i intel·lectual reusenc –i també el 50è aniversari del seu decés.

Durant la inauguració, a la qual van assistir alumnes de 3r d’ESO i diversos docents, es va subratllar la voluntat de fer més propera la figura de Ferrater, més enllà dels àmbits acadèmics en què ja és considerat un referent indiscutible. La iniciativa compta amb el suport de les Biblioteques Municipals de Reus, l’Associació Gosar Poder i altres entitats, a més de l’INS Gabriel Ferrater.(Text de Fina Masdéu.)

Cliqueu aquí o sobre les imatges per veure més fotografies de l’acte a Google Photos.

Les campanes de Pasqua porten ous de xocolata al Parc de Sant Jordi

Per als alumnes de l’Institut Gabriel Ferrater, ja ha arribat la Pasqua. La tradició diu que  per Pasqua els nens han de trobar uns ous de xocolata amagats… Sabeu per què? Des de fa segles, està prohibit fer sonar les campanes de les esglésies catòliques entre el Dijous sant i el Diumenge de Pasqua, en senyal de dol. S’explica als nens que les campanes van  aleshores fins a  Roma per tal de ser beneïdes pel Papa. Quan tornen, deixen anar pels jardins els famosos ous de xocolata tan esperats pels alumnes.

Els nens de primer d’ESO de francès han tingut la sort de perpetuar aquesta tradició. En efecte, les campanes de Pasqua han portat un munt d’ous de xocolata i els han escampat pel Parc de Sant Jordi ! Però les campanes no han fet un camí tan llarg per a res: per menjar ous de xocolata, els alumnes han hagut d’obtenir pistes,  seguir laberints i desxifrar missatges i enigmes… tot en francès, és clar!. Pista rere pista, els alumnes han obtingut els cobdiciats ous de xocolata. Malgrat tot, el veritable regal ha estat gaudir d’un matí de sol, a l’aire lliure per practicar la llengua francesa. Els alumnes guardaran un record inoblidable! (Més imatges aquí)

 

Dia mundial de la Poesia 2021 – Entrega premis literaris i de fotografia 2020

El passat 19 de març, dins dels actes del Dia Mundial de la Poesia, vam fer l’entrega dels premis literaris i de fotografia de Sant Jordi 2020.
Durant l’acte, els alumnes de batxillerat Mercè Badia, Èric Remedios i Mariel Doña ens van parlar de la Felícia Fuster i van llegir el seu poema “No em despulleu”, text triat per commemorar aquest dia tan important. (Cliqueu aquí o sobre la imatge per veure l’àlbum de fotografies)

Participem al 37è concurs de l’ONCE

Enguany hem participat al 37è CONCURS DE L’ONCE que porta per lema; “CONEXIÓN ADICCIOFF: ESTO NO ES UN JUEGO“. L’alumnat de 4ESOF ha estat l’encarregat de representar al nostre Institut, dissenyant un MUPI (Anunci Publicitari) amb l’objectiu de captar l’atenció i transmetre un missatge fomentant l’ús responsable de la tecnologia digital. A través del treball cooperatiu s’ha reflexionat sobre els perills que ens podem trobar a les xarxes socials i webs si no en fem un bon ús. El nostre eslògan ho diu ben clar “La Tecnologia Digital té dues cares; Utilitza-la amb Responsabilitat”
@concursoonce #ConexiONAdicciOFF #internetsegura #einesdigitalsinclusives #competenciadigital #noalciberbullying #úsresponsabledelesxarxessocials #stopreptesviralsperillosos

El cineasta Ricardo Íscar presenta el seu documental “Lo soñado y lo vivido” als alumnes de Batxillerat Internacional.

Ricardo Íscar, director, guionista, productor, escriptor i professor de cinema, ha vingut a l’Institut Gabriel Ferrater aquest dimecres per presentar el seu documental “Lo soñado y lo vivido, diario del confinamiento”, i compartir amb els estudiants de Batxillerat Internacional les vivències personals i molt íntimes que aquesta obra, veritable despullament de l’autor i de la seva família, ens mostra. Aquesta activitat ha culminat amb un interessant col·loqui amb els estudiants, qui, com ell, como tots, experimentaren també l’aïllament, el tancament, que la pel·lícula vol mostrar.

Aquest col·loqui és una de les diverses activitats culturals que s’organitzen periòdicament dins dels estudis de Batxillerat Internacional, com a complement necessari del currículum que els estudiants cursen.

Exposició a la Biblioteca al voltant del 8 de març, dia de la dona

Per celebrar la setmana de la dona al centre i els actes al voltant del 8 de març, l’Equip de Biblioteca ha preparat una exposició sobre personatges femenins de la Literatura Infantil i Juvenil que es caracteritzen per anar contra corrent, ser úniques, lluitar pel que volen i fer-se valer TRENCANT ESQUEMES.

Solidaritat amb la Marató 2020

L’institut Gabriel Ferrater i Soler s’ha volgut adherir a la campanya solidària de tv3 per ajudar en la investigació sobre la covid-19. Gràcies a les aportacions d’aiumnes, famílies i personal del centre, hem recollit 700€ que farem arribar a l’organització de la Marató. Gràcies a… Llegeix més»