DEPARTAMENTS DIDÀCTICS
iEduca Moodle Bat.Int.
Batxibac GEP Erasmus+. Nodes Esfer@ Instagram Facebook Twitter
Imatge relacionada Moodle ib-world-school-logo-1-colour gep-120 Logotip del node Documents
DOCUMENTS ALUMNAT I FAMÍLIES

 

Nova web preinscripció.gencat.cat

  • Portes obertes ESO (en format virtual): dimecres 10 de març a les 19.30h
  • Portes obertes Batxillerat
    • en format virtual: dimecres 5 de maig a les 19.30
    • presencials (visita al centre en grups de 10): dissabte 8 de maig a partir de les 10h.

Calendari exàmens 1r i 2n Batxillerat 2a Avaluació (4-10 març) – (Compte: pot haver-hi canvis)


Calendari i horari exàmens matèries pendents de 1r de Batxillerat


Procés de selecció de candidats al Batxillerat Internacional 2021

Formulari d’inscripció a les proves (obert a partir del dilluns 01-03)


Proves anuals per completar els ensenyaments d’ESO (GESO)

Exàmens: dies 1-2-3 de març  (Informació criteris avaluació i horari exàmens)


HORARI CLASSES VIRTUALS GRUPS DE BATXILLERAT MODEL HÍBRID (A PARTIR DEL 23 DE NOVEMBRE): PRIMERSEGON

Mes de febrer, a partir del dilluns, 01:

  • 1r Batxillerat. Presencial: dies 02-04-08-10-12-16-18-22-24-26. Virtual: dies 01-03-05-09-11-15-17-19-23-25
  • 2n Batxillerat. Presencial: dies 01-03-05-09-11-15-17-19-23-25. Virtual: dies 02-04-08-10-12-16-18-22-24-26

(Notícies anteriors…)

Participació dels nostres alumnes de Batxillerat Internacional a IMINJO 2021

Alumnes del nostre centre, que cursen el Batxillerat Internacional, han participat en el XII Encuentro IMINJO, congrés de recerca jove organitzat per l’Institut Cardenal López de Mendoza, de Burgos, amb el patrocini de la Junta de Castilla y León: Laia Bertran amb la monografia La moda española en 1968, Ariadna Civit amb Levitación magnética por superconductividad, Anna Tocados amb El agua del río Garona, Andrés Vega amb Fractales áureos, y Maria Vilella amb Las consecuencias demográficas del cólera morbo asiático en Reus en la segunda mitad del Siglo XIX. Tot i ser en format virtual, hi ha hagut molta participació d’instituts públics d’Espanya on s’imparteix el Batxillerat Internacional. És un congrés que ja té un llarg recorregut, amb gran reconeixement i qualitat de les diferents ponències, i on ja va participar el nostre institut el curs passat. 

L’alumnat de 2n d’ESO participa al repte Clean Up Challenge

Els nostres alumnes de 2n ESO s’han sumat al repte Clean Up Challenge. David Cortés, director de Berry Global i un dels impulsors del  Catalunya Clean Up Challenge ens ha fet una xerrada sobre aquest tema. El Catalunya Clean Up Challenge és un repte de recollida d’escombraries abandonades al medi ambient que utilitza  Litterati, una nova i engrescadora aplicació, que permet geolocalitzar-les i carregar-les a una base de dades global. Això permet la seva anàlisi com a primer pas per trobar-hi solucions. El repte té com a objectiu arribar a les 100.000 captures el dia 5 de juny de 2021, Dia Mundial del Medi Ambient i data en què se celebrarà l’Ultra Clean Marathon.

Aquest repte és una activitat a l’aire lliure per educar joves i la societat en general. No costa recollir un paper de terra, perquè tot i no ser la nostra brossa sí que és el nostre planeta. Avui els nostres alumnes han recollit en una hora 750 peces de rebuig.

Arbre de Nadal al vestíbul de l’institut i felicitació de Nadal 2020

Durant el mes de desembre els alumnes del centre han estat construint l’arbre que veureu al vestíbul, així com l’ornamentació que podeu trobar a l’arbre. Amb la professora Marta Casellas i Quim Margalef, els alumnes de 3r ESO F van pintar i construir l’arbre. Els alumnes de Marta Casellas de 1r d’ESO també van escriure diversos missatges que s’han anat penjant a l’arbre. La professora de Visual i Plàstica Susana Morales s’ha encarregat de fer amb l’alumnat de 2n d’ESO els originals ocells de papiroflèxia que també han servit per decorar-lo.
Moltes gràcies a tothom i molt bon Nadal i feliç 2021!

Jocs de Nadal durant la pandèmia

Els tradicionals festivals de Nadal s’han deixat de banda aquest any degut a la Covid-19. Però els alumnes de francès de l’Institut Gabriel Ferrater han volgut celebrar Nadal igualment. Com? Jugant en francès!. Els alumnes de primer d’ESO han participat en una gimkana al Parc Sant Jordi . 

Els alumnes de primer de Batxibac han organitzat tallers per a ells :  embarbussaments en francès mentre menjaven polvorons, endevinar personatges, jocs de mims i de diferències…  I els de segon d’ESO han fet un joc de pistes pel centre de Reus. Amb la professora de francès i l’auxiliar de llengua francesa per fer de controls, els grups d’alumnes han hagut d’endevinar enigmes, buscar pistes amagades, cantar una Nadala en francès i, alhora, conèixer millor parts de la història i de la cultura de la nostra ciutat. 

Premi Trencadís al Treball de Recerca d’Agnès Borràs

El passat dimecres 16 de desembre, Agnès Borràs, exalumna del centre, va rebre el Premi Trencadís pel seu treball de recerca al voltant de les dones compositores del modernisme català. El treball analitza la situació de quatre compositores d’altíssim nivell: Narcisa Freixas, Lluïsa Casagemas, Carme Karr i Isabel Güell, no només a nivell històric sinó també com a dones silenciades, i aprofundeix en l’anàlisi poètica i musical d’algunes de les seves obres. 


Els representants de la Fundació Trencadís-Modernisme i Cultura,  Agustí Pujol, Jaume Costa  i Josep Maria Buqueres van remarcar l’originalitat del treball, no només per descobrir el paper femení de la composició en un moment on exercir el paper com a compositores era un luxe a l’abast de molt poques i una lluita per ser reconegudes, sinó també per la creativitat de la proposta. El treball va ser dirigit per la professora Laura Rodríguez.

 

Solidaritat amb la Marató 2020

L’institut Gabriel Ferrater i Soler s’ha volgut adherir a la campanya solidària de tv3 per ajudar en la investigació sobre la covid-19. Gràcies a les aportacions d’aiumnes, famílies i personal del centre, hem recollit 700€ que farem arribar a l’organització de la Marató. Gràcies a torhom per aquesta col·laboració solidària!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L’institut Gabriel Ferrater amb la Marató de TV3 per la COVID-19

Com cada any, el nostre institut participa en la campanya solidària de la Marató de TV3 que en aquesta ocasió va destinada a sensibilitzar la població sobre la Covid-19.

L’Institut Gabriel Ferrater vol contribuir solidàriament a la suma de recursos que permetin avançar en la recerca sobre la malaltia i en la millora de la qualitat i l’esperança de vida de les persones afectades.

Enguany, a causa de les mesures establertes per CatSalut, no es podrà fer cap activitat popular amb els membres de la comunitat educativa, però sí que ens volem continuar adherint a la campanya solidària. Per això que el divendres 18 de desembre es farà un recol·lecta voluntària de diners, que aniran destinats a la investigació sobre la malaltia.

Col·laboració: a partir d’1 euro, que es pagarà en metàl·lic el mateix dia,  i que es destinarà completament a la campanya de TV3 en nom de l’INSTITUT GABRIEL FERRATER AMB LA MARATÓ DE TV3. 

Campanya ” Cridem prou” de la plataforma Comerç Solidari

Quatre professores del centre participen en la campanya “Cridem Prou”. Aquest mes de novembre diverses intervencions artístiques inunden els aparadors de Reus amb motiu de la campanya “Cridem Prou” pel Dia Internacional Contra la Violència Masclista.
Des del centre volem esmentar la col·laboració en aquest… Llegeix més»