Preinscripció escolar 2019-2020.  Informació general (Web Dpt. Educació)

ESO: informació preinscripció
Batxillerat LOEM: informació preinscripció
  • Presentació de sol·licituds: del 14 al 21 de maig de 2019, ambdós inclosos.
Batxibac (Modalitat mixta de Batxillerat i Baccalauréat): Informació preinscripció

Informació PAU i Preinscripció Universitat 2019

Portal d’accés a la Universitat


Programa Diploma del Batxillerat Internacional / Proves de selecció 2019

Ferraterian(e)s

L’any 2022 farà 100 anys del naixement –i 50 del decés– del reusenc Gabriel Ferrater, poeta i intel·lectual de referència, innovador i transgressor, procaç i subtil, l’obra del qual, de qualitat i d’actualitat indiscutibles, és objecte de múltiples estudis –i també objecte de culte, si més no per als qui han traspassat el llindar dels seus versos i de la seva prosa i han gosat capbussar-s’hi de ple.

Per anar preparant el camí de la commemoració d’aquestes efemèrides, l’Associació Gosar Poder –de recent creació– ha organitzat una sèrie d’actes al voltant de la figura del polifacètic autor, com ara el cicle de conferències “No diré res de mi. Noves mirades a Gabriel Ferrater”. Una de les ponents, la llibretera i crítica literària Marina Porras, va manifestar el seu desig de visitar l’INS Gabriel Ferrater i poder contemplar els quadres que Ferrater havia pintat, amb tota probabilitat, al mas familiar del Picarany. Fina Masdéu, exprofessora del centre la va acompanyar en aquesta visita

 

23a Fira del Circ Trapezi – Dioptries

El divendres 10 de maig els alumnes de 1r i 2n de Batxillerat d’Arts Escèniques del centre van assistir a l’espectacle “Dioptries” de la Companyia Toti Toronell dins de la 23a Fira del Circ Trapezi que es va celebrar a Reus durant el segon cap de setmana de maig.

Una de les grandeses del circ és que que no li cal cap història per emocionar, l’art del risc i de les coses impossibles, l’habilitat, l’humor, la música…  A l’espectacle “Dioptries”, una troupe de circ està atrapada entre dos mons, i ha de resoldre el dilema de fer dos espectacles alhora… Entrar, sortir i els canvis precipitats d’un escenari a l’altre donen joc a l’espectacle.

Més imatges a Google Photos…

 

Premi al III Concurs de Fotografia Matemàtica de l’APMCM

Nerea Sánchez, alumna de 1r de Batxillerat de les Arts, centre ha guanyat el segon premi del III Concurs de Fotografia Matemàtica de l’APMCM (Associació de Professors de Matemàtiques de les Comarques Meridionals). Prèviament havia estat guanyadora del concurs que vam realitzar per Sant Jordi organitzat pel Departament de Matemàtiques i el de Dibuix. El premi del centre implicava presentar la seva fotografia a la fase final del concurs.

Cal destacar que la Nerea no ho ha tingut fácil per l’alta participació: 37 centres de primària i secundària de les nostres comarques, amb un total de 74 fotografies presentades.

La imatge guardonada es titula “La corba que ho redreça tot”. El jurat ha valorat la qualitat de la imatge,  el concepte matemàtic, explicat pel text i la creativiat.

Felicitats Nerea!    

Participació a la Challenge Ajuntament de Reus

SPORT CHALLENGE REUS (2-5-2019). Aquesta activitat neix de la proposta dels diferents joves  que l´any passat van participar al Consell Municipal de Joves a Secundària. Es tracta d´una trobada esportiva entre diferents Instituts on participen equips mixtes d’onze components, dividits en dos categories (1r i 2n cicle d´ESO), amb l´objectiu de fer la màxima puntuació en 11 proves esportives. L´Institut Gabriel Ferrater, amb la participació d´alumnes de 2n i 4t d´ESO,  va guanyar en la categoria de 2n cicle. Felicitats!

Visita al CaixaFòrum del 1r de Batx. Artístic

El passat 30 d’abril els alumnes de 1r de Batxillerat Artístic E i F van visitar l’espai cultural CaixaFòrum de Barcelona. La primera activitat va ser la xerrada que els va fer la Laia Torrents, membre del col.lectiu d’art sonor Cabosanroque. Aquesta interessant xerrada forma part del cicle de conferències Futur Variable, destinat a oferir eines de reflexió al voltant de la importància de la formació formal i la no formal, per configurar-nos un perfil professional, amb reflexions basades en la pròpia experiència de l’artista o professional convidat.

 A continuació van visitar dues de les exposicions temporals que està oferint CaixaFòrum en aquests moments: Poètiques de l’emoció, que planteja una mirada transversal per diferents períodes de la història de l’art a través de la plàstica de les emocions, i l’exposició antològica dedicada al pintor expressionista Max Beckmann.

Va ser una jornada molt profitosa.

Sant Jordi 2019

Com cada any per Sant Jordi, al centre es van fer moltes activitats de caire cultural i lúdic; entre d’altres, els alumnes van participar a tallers organitzats pels propis alumnes i pels professors: tallers de ciència en acció, de cuina, danses urbanes, cinema, fotografia filosòfica, muaythai, màgia, improvisació teatral, zumba, competicions esportives de pàdel, volei,  mini futbol… . Com a cloenda d’aquest matí ple d’activitats, es van lliurar els premis del concurs literari de Sant Jordi, i es va representar l’obra En contra, d’Esteve Soler, a càrrec dels alumnes del Batxillerat d’Arts Escèniques.

Més imatges a Google Photos i al blog del Dpt. d’Educació Física.

Proves DELF (Diplôme d’études en langue française)

Aquesta setmana s’han fet al centre els exàmens oficials DELF dels nivells A2, B1 i B2. L’institut Gabriel Ferrater és centre examinador des del 2014 gràcies a un acord del Servei de Cooperació i d’Acció Cultural de l’ambaixada de França i el Departament d’Ensenyament. Es tracta d’un títol oficial lliurat pel Ministeri francès de l’Education Nationale per certificar competències escrites i orals en francès des candidats estrangers i que són reconeguts en 174 països.

És el cinquè any consecutiu que els nostres alumnes participen en aquestes proves. Fins ara, els resultats han estat molt encoratjadors amb un 100% d’aprovats.

Sortida dels alumnes de 3r d’ESO de Religió a Altafulla

El seminari de Religió va organitzar una sortida de convivència els dilluns 29 i dimarts 30 d’abril amb els alumnes de 3r d’ESO a Altafulla. El primer dia, després d’arribar a l’alberg, van anar a la platja, on es van organitzar diferents esports alternatius,. Després de dinar van anar d’excursió a la desembocadura del Gaià i al castell de Tamarit. L’endemà van anar pel camí de ronda fins al far de Torredembarra.

Més imatges a Google Photos

Viatge de 4t d’ESO a Tenerife

Entre els dies 5 i 12 d’abril els alumnes de 4t d’ESO van fer el seu viatge de fi d’etapa, que, com anys anteriors, va consistir en una setmana a Tenerife, a les Illes Canàries.

Es van allotjar al Puerto de la Cruz, al nord de l´illa, i des d’aquí van visitar gran part de l´illa: les poblacions del Valle de la Orotava i La Laguna, les platges  de Las Teresitas; també van pujar al parc del Teide, van visitar el Loro Parque…

Més imatges a Google Fotos.

Preinscripció Batxillerat 2019-2020

Periode d’inscripció al Batxillerat: del 14 al 21 de juny

El passat 4 de maig es va fer una jornada de portes obertes per al Batxillerat. Després d’una xerrada inicial al saló d’actes, amb projecció de la següent presentació, els interessats van poder visitar el centre, conèixer les instal·lacions, i parlar amb professorat del centre.

Portes Obertes BATX 2019 by Institut Gabriel Ferrater on Scribd