iEduca Moodle Batx.Int.
Batxibac  GEP  Nodes Esfer@ Instagram Facebook Twitter
Imatge relacionada Moodle ib-world-school-logo-1-colour gep-120 Logotip del node Documents

 

 

ACTIVITATS RECOMANADES DURANT EL CONFINAMENT:  propostes dels departaments per l’alumnat


SANT JORDI 2020

CONCURS LITERARI I CONCURS FOTOGRÀFIC


Nou calendari provisional PAU (convocatòria ordinària): 7-8-9 juliolPER INDICACIÓ DEL GOVERN DE LA GENERALITAT TOTS ELS CENTRES EDUCATIUS TANCARAN A PARTIR DEL DIVENDRES 13 DE MARÇ FINS NOU AVÍS. Més informació al Dpt d’Educació i al Canal Salut de la Generalitat de CatalunyaInformació preinscripció curs 2020-2021

  • Portes obertes Batxibac (doble titulació Batxillerat i Baccalauréat): dimecres, 19 de febrer de 2020, a les 19:00h
  • Portes obertes Batxillerat Internacional: dimecres, 26 de febrer de 2020, a les 18:30h
  • Portes obertes ESO Batxillerat: seguint les indicacions del Dpt. d’Educació, queden suspeses les jornades de portes obertes al centre.

Proves de selecció Batxillerat Internacional 2020:

(Notícies anteriors…)

Concurs literari i fotogràfic Sant Jordi – 2020

SANT JORDI 2020: CONCURS LITERARI I CONCURS FOTOGRÀFIC

Aquest any la temàtica dels diferents concursos que l’INS Gabriel Ferrater organitza per Sant Jordi neix en unes circumstàncies molt especials i en uns moments molt difícils per a tothom per això volem sumar-nos a la iniciativa “Cartes amb cor. Educació i Sanitat bateguem juntes”. Amb aquesta iniciativa, ajudem les persones ingressades perquè se’n surtin al més aviat possible, per donar-los suport des del nostre confinament. Expressem tot el nostre suport al personal sanitari que, amb els seus esforços, estan tirant endavant una situació fins ara mai viscuda.

Temàtica, bases, participació, presentació dels treballs a concurs, requisits, categories, terminis…

Expotècnic a l’Institut Cal·lípolis i Pere Martell

El passat dimarts 10 de març els alumnes de 4rt d’ESO interessats en els estudis de cicles formatius van visitar l’Expotècnic a l’Institut Cal.lípolis i Pere Martell. Després d’una xerrada informativa es va fer una visita per les aules específiques i generals dels diferents estudis que s’imparteixen. Els alumnes van poder consultar els dubtes i inquietuds que tenen amb els professors i amb els mateixos alumnes que cursen els cicles. La visita els va permetre familiaritzar-se amb aquests estudis per tal d’ajudar-los en la seva orientació de cara al curs vinent.

Taller sobre gestió de conflictes

Gràcies a la col·laboració de l’AMPA del centre, l’alumnat de 2n d’ESO ha participat en uns tallers sobre gestió de conflictes a les instal·lacions de La Palma. Al llarg del mes de febrer, els alumnes de cada grup van tenir l’oportunitat de conèixer-se més entre ells tot teatrealitzant diverses situacions que generaven tensions. Van ser uns tallers molt profitosos!

XI Olimpíada de Geografia

El passat divendres, 6 de març, tres alumnes de la matèria de Geografia, de 2n de Batxillerat, van participar a la XI edició de l’Olimpíada de Geografia que organitza la URV. Els alumnes van fer una prova amb 50 preguntes tipus test, i després van assistir a una conferència sobre el Grau de Geografia. Per acabar es van lliurar els premis. L’experiència ha estat molt positiva perquè van conèixer altres alumnes de 2n de Batxillerat i van estar per primera vegada a la facultat de Geografia i Turisme, amb vistes a Port Aventura.  

 

Xerrada sobre mobilitat

La Guàrdia Urbana de Reus ha vingut al nostre centre a fer una xerrada als alumnes de 4rt de la ESO sobre mobilitat segura a la ciutat. L’objectiu ha estat informar de la normativa i insistir en la importància de la seguretat per tal d’evitar accidents. A banda de bicicletes i ciclomotors també s’ha parlat del nou protagonista en aquest àmbit: el patinet elèctric. Donada la falta de normativa en l’ús dels patinets, els agents ens han donat importants recomanacions que ens ajudaran a moure’ns amb seguretat.

FOTO: Alba Mariné. Més informació a la notícia publicada al Diari de Tarragona

Dotació del Fondo del Pacto de Estado contra la Violencia de Género per la Biblioteca

El passat mes de desembre l’Institut Gabriel Ferrater va rebre una dotació de 750€ del Fondo del Pacto de Estado contra la Violencia de Género, del Ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat, que promou mesures per a erradicar la violència contra les dones. Aquests diners han estat destinats a la compra de diversos llibres de temàtica feminista, des de còmics, novel·les i assajos fins a manuals de sexualitat. Ja estan disponibles a la biblioteca!

 

L’alumntat de segon curs d’ESO visita Montblanc

El passat 3 de març una vuitantena d’alumnes de segon d’ESO va visitar la capital de la Conca de Barberà. L’activitat extraescolar, organitzada pel departament de Ciències Socials del nostre institut, es va dividir en dues parts. En primer lloc, els alumnes van fer un recorregut molt complet per la vila ducal per tal de conèixer com era l’Edat mitjana: els edificis (les muralles, els habitatges, les esglésies…), les activitats quotidianes (els oficis, els gremis…), els diferents estaments de la societat, com s’organitzava la vida quotidiana i els actes extraordinaris que es van realitzar a Montblanc (sessions de Corts, per exemple).

Cal destacar l’admiració que va despertar el recorregut arran i a dalt de la muralla, resultat d’una perseverant política de recuperació i restauració d’aquest important patrimoni cultural que fa única la vila de Montblanc.

Tot seguit, els alumnes van fer una visita al Museu Comarcal on van poder veure com era l’agricultura que es practica des de temps reculats en aquelles contrades, centrada en la trilogia de conreus mediterranis (el blat, per a l’elaboració de l’imprescindible pa; l’oliver, per a obtenir-ne el preuat or daurat; i la vinya, per treure’n l’insubstituïble vi).

A més, la sortida va servir per veure i viure una part de la programació d’una altra manera, lluny de l’aula i, no menys important, per conviure una estona amb bon companyonatge.