DEPARTAMENTS DIDÀCTICS
iEduca Moodle Bat.Int.
Batxibac GEP Erasmus+. Nodes Esfer@ Instagram Facebook Twitter
Imatge relacionada Moodle ib-world-school-logo-1-colour gep-120 Logotip del node Documents
DOCUMENTS ALUMNAT I FAMÍLIES

 


Tancament del centre: des del 26 de juliol fins el 31 d’agost, ambdós inclosos


Calendari d’exàmens extraordinaris de 1r de batxillerat (setembre 2021)


Llibres de Text curs 2021-22

Servei de préstec de llibres de text, llicències digitals i material didàctic per al curs acadèmic 2021-22


INSTRUCCIONS PER DEMANAR EL TÍTOL DE BATXILLERAT


Preinscripció i matrícula curs 21-22

PREINSCRIPCIÓ BATXILLERAT

09/07/2021 – Publicació llistats alumnes preinscrits, assignats i en llista d’espera al centre

MATRÍCULA ESO 

MATRÍCULA BATXILLERAT 

  • del 5 al 9 de juliol (alumnat del centre, excepte per 1r Batx Arts)
  • del 12 al 16 de juliol (alumnat procedent de preinscripció – Batxibac – Batx. Internacional)

Com demanar ajuda al centre si teniu dubtes o necessiteu ajuda durant el procés de preinscripció: truqueu al centre – 977342010 – i us assignaran dia i hora per acudir al centre.

Ling Martín Pujol, alumna del Batxillerat de les Arts, guanya la Beca Lilly Reich

Ling Martín Pujol, alumna del Batxillerat de les Arts de l’Institut Gabriel Ferrater de Reus, ha estat una de les guanyadores de la Beca Lilly Reich per a treballs de recerca de Batxillerat que atorga la Fundació Mies van der Rohe de Barcelona. Aquesta beca busca potenciar els treballs de recerca de temàtiques vinculades a l’estudi, divulgació i visibilització d’aportacions de les dones a l’arquitectura moderna i contemporània que han quedat indegudament relegades o oblidades.
El premi suposa un ajut econòmic per l’alumna i pel centre, la publicació del treball de forma íntegra a la pàgina web de la FMVDR i la cotutorització i assessorament des de la FMVDR.

 

Mapa de Ball 2021

El passat dimecres 16 de juny es va presentar al Teatre Bartrina el documental fet per Núvol Blanc al voltant del projecte Mapa de Ball 2021. Aquest projecte apropa la dansa a l’alumnat dels centres educatius de la ciutat gràcies a la Regidoria de Cultura, la Xarxa Transversal i el Mercat de les Flors. Hi han col·laborat més de 80 alumnes de quatre centres reusencs. 
Aquest any hem treballat la coreografia de Joao Lima “Vibrar el temps” amb el suport de la coreògrafa Ció Borràs. A partir de la partitura coreogràfica es treballa la improvisació, la recerca del moviment propi i la presència escènica, utilitzant la dansa com a vehicle de comunicació, expressió i emoció. Finalment, la coreografia participativa es representa al teatre. 
El projecte es desenvolupa dins de la matèria de Llenguatge i Pràctica Musical, on des del principi del curs es treballa el moviment coreogràfic i l’expressió corporal com a eix d’aprenentatge.
També ha participat l’alumnat de la matèria de Tècniques Graficoplàstiques elaborant part de l’atrezzo de l’obra.

 

Premi de l’Associació La France Ô Si!

Quatre alumnes de 1r de Batxiibac han rebut un premi per un vídeo que van gravar com a activitat del 8 de març, per destacar dones franceses famoses. Van participar en un concurs organitzat per l’Associació «La France Oh si». Els nostres alumnes, amb un vídeo que simula una entrevista amb la protagonista, van posar en valor la personalitat de Colette, una dona de lletres francesa que era, a més, actriu i periodista.

Entrevista amb l’Alexandre, auxiliar de conversa de francès

Com cada any des que vam començar el Programa Batxibac al centre, un auxiliar de conversa arriba a l’Institut el mes d’octubre i, durant vuit mesos, treballa per tal de millorar el nivell oral dels alumnes. Aquest any, l’Alexandre Garrido ha organitzat activitats orals, jocs, debats, ha preparat els alumnes per a les proves Delf, per a la prova oral del Batxibac… I sobretot, ha sabut crear l’atmosfera ideal perquè els alumnes s’expressessin en francès amb naturalitat. Abans de marxar, unes alumnes de quart d’ESO li han fet una entrevista.

8 de juny, dia mundial dels oceans – Sortida a Cala Sant Jordi

El dia 8 de juny és el dia Mundial dels Oceans, el principal pulmó del planeta i que genera gran part de l’oxigen de la Terra. El grup de Biologia del Batxillerat Internacional de la professora Rosa Llop va celebrar aquest dia amb activitats marines a l’Ametlla de Mar. Hi havia diferents propostes: anar a la platja, fer snorkel o fer un bateig de submarinisme. Aquesta activitat ha servit com a CAS, ha estat una experiència inovidable i tots ells han superat els reptes. Felicitats a tothom!

A la sortida van tenir un ecobreefing on van parlar de la biodiversitat del Mediterrani, i una xerrada sobre la física del busseig i el material que es necesita. En el següent vídeo dels bussejadors podeu veure praderes de posidònia, ous de calamar, de sípia, plomalls, salpes, sargs i fins tot un pop ben amagat, a veure si el trobeu!

Matrícula ESO curs 2021-22

Matrícula ESO curs 2021-22

ALUMNAT NOU AL CENTRE, PROCEDENT DEL PROCÉS DE PREINSCRIPCIÓ (Alumnes assignats al centre amb indicació de la primera petició a 07-06-2021)

  • PRIMER ESO: període matrícula: del 14 al 18 de juny (Mantindrem obert el formulari i l’aplicació per la tramesa de documents. Si detectem alguna incidència ens posarem en contacte per email o per telèfon)
  • SEGON – TERCER – QUART ESO: període matrícula: del 28 de juny al 2 de juliol
  • Instruccions matrícula
Incidència tramesa formulari: en alguns casos la fitxa del formulari no arriba correctament. Si teniu aquest problema, truqueu a la secrtaria de l’nstitut – 977542010- o envieu un missatge a e3006678@xtec.cat  i us enviarem la fitxa al correu del 1r tutor el més aviat possible perquè pogueu acabar de fer la tramesa. Disculpeu les molèsties i gràcies per la vostra comprensió.

ALUMNAT PROPI QUE JA ESTÀ AL CENTRE EL CURS 2020-21: del 31 de maig a l’11 de juny (Mantindrem obert el formulari i l’aplicació per la tramesa de documents. Si detectem alguna incidència ens posarem en contacte per email o per telèfon)

  • Full actualització dades i confirmació plaça: durant el mes de maig a les tutories.
  • Període matrícula i presentació documentació: del 31 de maig a l’11 de juny

Documents que tothom ha de descarregar, emplenar i trametre al centre mitjançant l’aplicació-formulari.

Formulari de matrícula corresponent al nivell que hauríeu de fer el curs 21-22, si aproveu el curs actual:

1r ESO – 2n ESO3r ESO4t ESO

Aplicació per la tramesa de la documentació de la matrícula

A les instruccions matrícula trobareu informació sobre els serveis que ofereix l’AMPA. També a la web de l’institut / AMPA

Com demanar ajuda al centre si teniu dubtes o necessiteu ajuda durant el procés de preinscripció: truqueu al centre – 977342010 – i us assignaran dia i hora per acudir al centre.

 

Activitats esportives a Sitges i premis a l’Institut Français de Barcelona

Dijous passat un grup d’alumnes d’ESO de francès va fer una sortida a Sitges i a Barcelona. Al matí, tothom va gaudir fent activitats aquàtiques i esportives al Club Nàutic de Sitges, amb les mesures sanitàries oportunes.

A la tarda, el grup tenia una cita important a l’Institut Français de Barcelona, perquè tres dels alumnes eren finalistes del Primer Concurs de Declamació en Francès de Catalunya. I va ser un èxit: Diego Vázquez es va endur el primer premi i Mariam El Yaagoubi un accèssit.  Els finalistes havien d’escollir un poema i recitar-lo davant un públic que va escoltar amb atenció les diferents poesies i diferents estils de declamació. Els nostres alumnes, amb dues versions de “La cigale et la fourmi”, de Jean de Lafontaine,  van demostrar amb escreix el seu talent artístic i el  bon nivell de pronunciació.

Més imatges a Google Photos