Mobilitat a BARI (ITÀLIA)

HELENA ROMA ROIG / CFGS PRODUCCIÓ D’AUDIOVISUALS I ESPECTACLES / OZ FILM / BARI / ITÀLIA

I aquí em trobo, dos mesos després d’haver tornat de Bari, intentant descriure la meva estança amb paraules. Paraules. Unes paraules que crec que no podrien arribar a descriure l’increïble que va ser la meva experiència.

L’endemà de l’últim examen del curs agafava un avió cap a Bari, la ciutat on es trobava la Oz Film, la productora de cinema a la que anava a treballar.

Aquesta empresa em va obrir les portes a un món increïble, el cinema. En els dos mesos i poc que hi vaig estar van fer que em sentis del tot integrada en l’equip i que, a la vegada , pogués participar en el màxim de processos possibles: unes setmanes vaig anar a gravar un documental, uns altres anava a fer càstings a actors (un dia me’n van fer un a mi!), alguns dies buscava localitzacions, actors, restaurants, hotels, transport, horaris, etc. A més, una pel·lícula de les dues que s’estaven pre-produint aleshores es rodava a Barcelona, i quan ja portava un temps allà van confiar completament amb mi perquè fes les gestions de permisos per la pel·lícula, i finalment va arribar EL RODATGE, uns dies cansats però plens d’emocions, vaig conèixer la resta de l’equip i em vaig sentir molt acollida, com si fóssim tots una gran família, i tot i que ho recordo com una de les setmanes més esgotadores de la meva vida, les recordo amb un gran somriure.

A més, al principi va aparèixer el “problema” de l’idioma. Ho poso entre cometes perquè en el fons va ser una oportunitat, una oportunitat per aprendre una llengua nova, ja que en teoria havia de ser amb anglès, però només una persona de l’equip parlava anglès i la resta italià. Tothom pensa “però si l’italià s’assembla molt al castellà, s’entén de seguida. Bueno, discrepo. T’entens de seguida si estàs demanant un cafè al bar o dient lo “bello” que és el paisatge, però no quan t’ajuntes amb 5 italians del sud parlant Barese (el dialecte de Bari, la ciutat on em trobava) i que a més estan atabalats per un rodatge. Però amb ‘ajuda de tots els companys i els meus amics de fora la productora vaig acabant parlant italià bastant fluidament, o si més no, entenia tot el que em deien i podia parlar amb tothom i opinar sense problemes.

A escala personal també va ser increïble, vaig conèixer el grup d’Erasmus que es trobava a Bari i es van convertir amb la meva segona família, amb ells vaig viatjar per tota la Puglia, la província a la qual es troba Bari, sopàvem junts, rèiem junts, va ser increïble.

Però com he dit al principi, les paraules no poden descriure tot el que vaig viure, per això tinc aquí un vídeo resum de l’experiència que fa que cada cop que hi penso se’m posen els pèls de punta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>