Del 9 al 18 de novembre de 2018 es realitza a Catalunya la vint-i-tresena setmana de ciència.
Per aquest motiu, des de la CoGeAm, us proposem que realitzeu el següent experiment científic i en breu penjarem un vídeo per veure si heu obtingut el mateix resultat. Despertem la curiositat científica!!
Què creieu que succeeix quan barregem aigua i midó de blat de moro “Maizena”? La primera idea que ens ve al cap, segurament, és que realitzarem una barreja homogènia, on l’aigua permetrà desfer la Maizena degut al moviment que nosaltres realitzarem amb la mà. No creieu?
I a més velocitat més ràpid ho aconseguirem.
Us animeu a posar-ho en pràctica?
Agafeu un got i poseu algunes cullerades del midó “Maizena” i afegim aigua, amb la finalitat d’aconseguir un tipus de farineta.
El primer que notarem, serà que la velocitat en què movem la cullera serà important per aconseguir la farineta. En aquest pas entra en joc la resistència.
Què creieu que passarà?