T E N I M sota E L S n o s t r e s P E U S E L passat.

C A M I N E M  damunt  D E  M O R T S. T E N I M sota E L S  n o s t r e s  P E U S  E L  passat.

El 2 de novembre vam tenir l’oportunitat de viatjar en el temps gràcies a l’excursió guiada que ens va fer Millan, arqueòleg del CSIC (Consell Superior d’Investigacions Científiques).

Vam anar exactament a cinc llocs: al CSIC (c/ de les Egipcíaques, 15), a la Guardia Civil Port Sant Pau (c/ Sant Pau, 93), a la plaça de Josep M. Folch i Torres, al Casal de Gent Gran Josep Trueta (C/ de la Reina Amàlia, 33) i a la plaça de la Gardunya, que està a la part del darrere de la Boqueria.

Com a resum de què vam fer a aquests llocs diré el següent:

El nostre guia ens va explicar com eren abans, en el neolític, els espais anomenats anteriorment. També ens va dir que al moment d’excavar aquells punts, van trobar molts cossos amb la pell molt maltractada pel tipus de treball que havien hagut de fer, els primers habitatges, restes arqueològics d’eines, etc.

A més a més, el guia ens va donar unes dades com a curiositat. Per exemple, que els utensilis de ceràmica van aparèixer per primera vegada a aquell període de la prehistòria per emmagatzemar, cuinar, entre altres funcions. I per com ens va descriure aquells punts, he pogut notar que com més avançava la ment humana, més empitjoràvem el nostre planeta. I això ho dic perquè abans aquelles zones estaven plenes de natura, i actualment, estan plena de cotxes, brutícia, etc.

Des del meu punt de vista, els coneixements que vam poder adquirir gràcies a la vista ens seran útils perquè són fets sobre llocs on passem quasi diàriament. I qui sap? Potser algun familiar ve aquí i nosaltres tenim l’oportunitat d’explicar-li el que hem après.

En fi, tant l’explicació amb una mica d’humor i la visita de l’arqueòleg Millan, ens van agradar. Però el que no ens va agradar gens van ser uns caramels que vam trobar en un dels llocs per on vam passar, jaja.

Gelyn Álvarez.