Canal Joves Reporters

Una escapada de la realitat

18 de setembre 2022                                                                                      

Ins. Miquel Tarradell

El divendres 16 de setembre els alumnes de tercer d’ESO van fer una excursió a la platja de Sitges.

El professorat va organitzar una sortida a Sitges amb l’objectiu principal que els alumnes es relacionessin entre ells.

Primerament, van anar fins a Passeig de Gràcia. Allà van agafar un tren de Renfe que els va dur, en uns 45 minuts aproximadament, fins al seu destí. Quan van arribar a Sitges els alumnes van tenir dos quarts d’hora  per esmorzar i, passada aquella mitja hora, van fer el trajecte a peu cap a la platja pels carrers del centre de la població. En arribar, van córrer cap a l’aigua com si no hi hagués un demà. A la platja uns van jugar a voleibol, uns altres  van nadar  cap a la boia acompanyats del seu professor i la resta van divertir-se fent  batalles de sorra. Tots aquells moments els van ajudar a escapar de la realitat.

Finalment, mencionar que tant els professors com els alumnes van afirmar haver-s’ho passat  bé i amb ganes de repetir-ho.

Imatge: Ariadna

Publicació: Janiella

Correcció: Leslie

Redacció: Sofía

Visita al cementiri

A partir de la visita al cementiri de Poble Nou, els alumnes van elaborar un reportatge per mostrar-nos els secrets més amagats d’aquest lloc de culte. Aquí en teniu una mostra. #tvreporters

Joves reporters del Miquel Tarradell

Rehan Ali, Faseeh, Tahlyl i Eros llegeixen una falca de ràdio en català #radioreporters

Yasmin, Jp i Hussain, de 3r AB, llegeixen un poema en castellà en motiu del Dia de la poesia. #radioreporters

Asma, Samra i Gulsham, de 3r A, llegeixen un poema en anglès en motiu del Dia de la poesia. #radioreporters”

Els alumnes del Miquel Tarradell estan participant en un projecte anomenat “Joves reporters”. 

Els alumnes del Miquel Tarradell estan participant en un projecte anomenat “Joves reporters”. És una magnífica oportunitat per a realitzar aprenentatges  i afavorir un desenvolupament competencial integrat.

Aquest projecte ensenya a utilitzar plataformes  per a la comunitat educativa.

Hi ha molts instituts i escoles  que han volgut participar en aquesta iniciativa aquest any, i un dels participants és L’Institut Miquel Tarradell. L’alumnat del centre es prepara per poder crear unes notícies increïbles.

Cada setmana a les hores de “TIL” practiquen i milloren el gènere periodístic, estan treballant a fons per pujar a la web les seves magnífiques  produccions que també es publicaran al projecte del canal de reporters. 

Ja s’ha format el consell de redacció a l’institut,  estan definits tots el papers que s’han de cobrir. Hi ha un editor, seguit d’un coordinador, també n’hi ha correctors, maquetadors i periodistes.

Aquests joves reporters estan entusiasmats i ja estan escrivint els seus primers articles. #canaldereporters

Les llengües maternes

La setmana dels idiomes arriba al Miquel Tarradell

El 21 de febrer se celebra el dia Internacional de les llengües maternes. Per això els alumnes del centre duen a terme unes activitats relacionades amb aquest tema. 

Aquell dia ,a cada classe es va iniciar una posada en comú de totes les llengües que parlaven els alumnes . Tots van  gaudir d’uns vídeos fets per uns companys de batxillerat ,en els quals explicaven com se sentien parlant la seva llengua materna i quin significat tenien per ells. Aquesta activitat els va semblar molt interessant, ja que més endavant, ells en seran els protagonistes d’aquells videos.

Al centre, hi ha molta varietat de llengües. Per exemple, al curs de 3r, hi ha un total de 17 llengües parlades, mentre que en tot el centre n’hi ha unes 37 llengües.

Els idiomes que més es parlen (sense comptar els idiomes que s’ensenyen al centre) són l’àrab, l’urdú, el bangla/ bengalí i el punjabi. Ja que hi ha molta gent que prové dels països on es parlen aquestes llengües. La qüestió més curiosa va ser quan van descobrir que alguns dels seus companys parlaven llengües molt poc conegudes com el, sylheti, euskera.

Els alumnes de l’institut tenen molta sort, ja que gaudeixen d’una gran diversitat d’idiomes al centre.

Aquest dia s’aprèn que les llengües són una forma de comunicació per a la gent, una experimentació de noves idees, un mode de culturitzar-se, una ampliació dels coneixements i també moltes possibilitats de fer amistats. #canaldereporters

Els 3ers arriben a la neu  

El passat 16 de febrer els alumnes de 3er A i B de l’Institut Miquel Tarradell van esquiar a Tuixent-La Vansa.

Jp, Vince, Aaron, Thammi, Mubashar, Tahlil  i Eros

Els alumnes van gaudir d’un dia de neu en una activitat organitzada pel Departament d’Educació Física, per aprendre coses bàsiques d’esquiar. Va ser una ruta amb autocar bastant llarga i dura per alguns alumnes, que es van marejar. També, va a haver-hi una guerra de neu.

Els de 3r es van llevar molt d’hora, a les 6:52 ja partien cap al seu destí Tuixent-La Vansa. Van fer una paradeta a Solsona, on els alumnes van poder esmorzar i treure les forces per poder gaudir d’un dia llarg a la neu. Un noi, anomenat Muhtasin Imtiaz, ho va passar malament durant la ruta, perquè va vomitar una vegada abans de la paradeta i, també, tres vegades després.

En arribar a l’estació d’esquí, quasi tothom va començar a fer una guerra de neu de tots contra tots. Després, els alumnes van entrar en una sala de pícnic interior per deixar les motxilles i les bosses i descansar una mica. Una estona després, van entrar els monitors per explicar el que farien.   

Els alumnes van arribar a les cabines i es van posar en una fila per  posar se l’equip d’esquiar. Primer per saber la talla de peu de les botes i després per conèixer l’altura i poder triar els esquís. També els van donar pals per esquiar. Després es van separar per grups d’experiència esquiant. 

Quan es van posar els esquí van pujar per uns turons, es van cansar molt, però  la baixada era molt divertida. Al voltant de la pista hi havia molts arbres i molta neu. 

A l’hora de dinar, alguns estaven dinant en la sala, altres a fora en els bancs i els demés a dalt on hi havia més bancs.  Després, alguns estaven a la sala jugant amb el mòbil, xerrant o encara dinant, altres estaven a fora fent una guerra de neu. 

La tornada amb autocar va anar bastant bé, no hi va haver massa  vòmits, tot i que alguns cantaven molt fort i no es podia dormir pel camí. I quan van arribar a la plaça Catalunya van anar a casa seva tots molt cansats. #canaldereporters