Espais d’Infantil

Els espais d’aprenentatge estan dissenyats per respectar els diferents ritmes dels infants, per despertar la seva curiositat, per poder experimentar, jugar i gaudir de la descoberta. És una metodologia activa basada en l’evolució personal i grupal, amb uns continguts curriculars pensats per construir-se a través del joc, de la relació entre iguals i de l’acompanyament de la mestra.

Una vegada al mes, les nenes i nens d’educació infantil ens organitzem en 6 espais:

  • L’espai de llum ofereix una oportunitat de jugar a través de la llum i el color. La taula de llum, el retroprojector, les bombetes, leds i llanternes, creen un ambient màgic dins la sala que propicia el redescobriment de les formes, les textures i els colors.
  • L’obrador de sorra es un espai de joc on els infants, lliurement, manipulen i investigen a través de la sorra, delicadament preparada per l’ocasió.
  • L’espai de construcció proposa diferents materials per obrir la creativitat, la imaginació i la destresa manual. També permet desenvolupar i usar de manera intuïtiva conceptes matemàtics d’orientació espacial, de raonament, de mesura, de quantitat, de topologia…
  • La ludoteca a on, a través del joc simbòlic, es produeix una connexió amb el seu món intern i comencen a estructurar la seva personalitat.
  • L’espai d’art permet la creació lliure amb diferents materials i tècniques plàstiques.
  • L’espai de sensacions, on es pot experimentar amb diferents materials, textures i sentits. És el punt de trobada de la nostra consciència amb el mon sensorial.