La nostra riera, la cuidem prou?

En un entorn tan increïble com el que tenim a Sant Antoni de Vilamajor, on les muntanyes del Parc ens refugien i ens protegeixen, fem una parada per reflexionar.

Fa uns dies ens va arribar una informació molt gratificant. El pare d’un futur alumne de P3 de l’escola va tenir i va dur a terme una idea brillant i admirable, i és que un dia, passejant amb el gos, va veure que les lleres de la nostra riera estaven plenes de porqueria. Va pensar que s’hi havia de fer alguna cosa, en comptes de mirar cap a una altra banda.

Decidit a posar fil a l’agulla va comprar unes pinces telescòpiques i va baixar pels marges a recollir tota la brossa que va trobar. Ens deia que en va treure 3 bosses enormes, plenes de llaunes, envasos de sucs, plàstics varis, bosses de patates…

Tots sabem que el plàstic és tòxic i que encara que passin molts anys no es destrueix. És ben trist però encara hi ha qui no està avesat a cercar una paperera o a guardar-se l’envàs i no tirar-lo a terra si no n’hi ha. Ara que comencem a assumir que totes les accions tenen una reacció, ens quedarem quiets amb una realitat com aquesta?

A més de fer una tasca tan important, en Raimon, aquest pare, ens explicava que s’ho va passar pipa jugant a “caçar” brossa amb les seves pinces. Per tot això… nosaltres, pensant, pensant, dèiem… seria interessant potser fer algun projecte encaminat a la protecció de la nostra part de riera? Seria convenient demanar la instal·lació de paperes (al nostre tram no n’hi ha)? Un bon tema de debat, no trobeu? 

Gràcies a totes i tots per col·laborar, i recordeu sempre les 3 erres!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>