ATENCIÓ! La festa del Carnaval serà el dimarts 28 de febrer a la tarda. Gràcies!

text

Sortida al Dolmen de la Roca d’en Toni – Cicle Superior

Avui coincidint amb la celebració del dijous gras, els alumnes de cicle superior hem realitzat una caminada fins al Dolmen de la Roca d’en Toni de Vilassar de Dalt.  Allà hem dinat i hem menjat les tradicionals truites i botifarres, acompanyades de boníssims aperitius. Una bona sortida de convivència per tots els alumnes i mestres del cicle superior.

Cliqueu la foto per veure l'àlbum de fotos.

img_1578

P5: Dijous gras, al parc et divertiràs!

Avui hem celebrat Dijous Llarder anant a esmorzar al Parc Picasso. Ens ho hem passat genial, a més, quasi tot hem fet cas de la consigna del rei Carnestoltes. Hem pogut compartir una estona molt agradable entre nosaltres i entre els nens/es de les escoles veïnes. Mireu quines fotos!

Cliqueu a la imatge

p5parcpicasso

Estudiem el nostre passat recent

Per saber coses sobre el temps dels nostres besavis, els alumnes de 4t han portat a classe objectes antics i ens els han explicat molt bé.

Agraïm les famílies que hàgiu deixat portar als vostres fills aquests objectes  a l’escola i ,d’aquesta manera, haver permès a tots aprendre tant sobre aquesta època. Hem vist objectes molt interessants: rellotges de butxaca, eines de veterinari, un fanal per entrar a la mina, ulleres antiquíssimes, balances per pesar monedes, diners antics, molinets de cafè, … Mireu les fotos i demaneu els vostres fills que us les expliquin. Ja veureu tot el que saben!

Cliqueu la imatge

20170206_114948

Ciències P4: pinces

Aquesta darrera quinzena els nens i nenes de P4 han estat manipulant pinces d’estendre roba a la classe de ciències. Han après la seva utilitat, el seu funcionament, el material del que estan fetes, les seves parts… tot això manipulant-les i fent jocs amb elles, agrupacions, sèries… i, fins i tot, construccions. Ha estat molt interessant i divertit a l’hora.

Cliqueu la imatge

img_7193

Sortida de 6è al Barri Gòtic de Barcelona

El divendres 10 de febrer, vam descobrir com era Barcelona, la capital de Catalunya, a l’època dels comtes-reis. La visita va tenir dues parts : el Museu d’Història de la Ciutat i Santa Maria del Mar, per un costat; per l’altre, els voltants de l’Ajuntament de Barcelona, els de la Catedral i els del Palau de la Generalitat (barri del Call, plaça del Pi, plaça de Sant Felip Neri). Vam posar molta atenció, vam prendre notes, i vam fer moltes fotografies… Aquí en teniu unes quantes:

img_1399

P5 fa pa amb tomàquet

Aquí teniu un petit tastet del deliciós pa amb tomàquet que vam berenar l’altre dia. Amb pocs ingredients podem fer un gran àpat: oli, sal, pa i tomàquet. Mireu quina bona pinta!

Cliqueu a la imatge

paambto

P5A: la piràmide alimentària

P5 us volem mostrar algunes de les activitats que hem anat fent dins del tema de l’alimentació. Us mostrarem com anem a comprar fruita a la fruiteria de l’escola i com creem la nostra piràmide alimentària. Recordeu, podem menjar de tot però a la part inferior de la piràmide hi ha els aliments que més necessita necessita el nostre cos! P5A us ensenya algunes imatges, mireu!

Cliqueu a la imatge

piramide

P5B: les meitats i l’origen dels aliments

Doncs seguim fent… Aprofitant les taronges i les pomes que teníem, hem pensat en el concepte “meitat”. Primerament hem fet hipòtesis sobre què volia dir, després ho hem anat experimentant amb els aliments que teníem. És una mica difícil però al final ho hem anat veient… P5B ens ensenyar algunes fotografia, mireu!

També us mostrem algunes activitats realitzades per a saber l’origen dels aliments.

Cliqueu a la imatge 

poma

P5 anem al mercat

Com ja sabeu, aquests dies ens hem endinsat en el món dels aliments. Vam començar esbrinant quins coneixem, per a què serveixen, quin origen tenen, els hàbits saludables, a on els podem aconseguir… Per aquest motiu, hem anat a fer una visita al mercat: observar quines botigues hi ha, què venen a cada botiga… A més, hem aprofitat per comprar pa i tomàquet per a fer un bon berenar.

Cliqueu a la imatge

mercat