Quins han estat els llibres més venuts aquest Sant Jordi?

Quins han estat els llibres més venuts aquest Sant Jordi?

 

Cada any es venen molts llibres durant Sant Jordi. Aquest 2021 no s’han pogut realitzar les mateixes activitats com altres cops s’havia fet. Tot i així, moltes persones han aconseguit llibres tant per ells com per a regalar-los als demés. 

Quins han estat els llibres més demanats? Hauran canviat molt les preferències respecte les diades passades?

 

 

-Ficció: Català

 

1-La dona de la seva vida- Xavier Bosch

“El Joel, el Raimon i la Victòria són els germans Estrada. Malgrat que cadascun viu en una punta de món, es mantenen molt units. Una investigació periodística, però, ho posa tot en risc. El Joel, director de documentals, aviat s’adonarà que hi ha descobertes que fan trontollar els sentiments, sacsegen la vida i obliguen a reescriure el passat.”

 

 

2-Consumits pel foc- Jaume Cabré

“L’Ismael no ha tingut una infantesa gens fàcil, però ha aconseguit estudiar i es guanya la vida com a professor de llengua i literatura. Un dia, per atzar, es retroba amb una antiga veïna i a poc a poc comencen a intimar, fins que una altra trobada aparentment casual, ara amb el conserge de l’institut on treballa, porta l’Ismael a una situació límit, de conseqüències traumàtiques. Recuperar la memòria i aconseguir treure l’entrellat dels fets en què es troba atrapat serà una tasca difícil, que la traça de Jaume Cabré combina magistralment amb la peripècia d’un petit senglar que té tirada a distreure’s i a pensar més del compte.”

 

 

3-Tàndem- Maria Barbal

“Des que es coneixen, l’Elena i l’Armand intentaran desfer-se de tot allò que els té atrapats i recuperar l’espontaneïtat i l’alegria del present. S’adonaran que tenen dret a canviar, a mirar el món de manera diferent de com ho havien fet durant anys, a estimar-se a si mateixos. En definitiva, a concedir-se la llibertat de viure plenament.”

 

 

 

-No-ficció: català

 

1-A cor obert- Oriol Mitjà

“El 13 de març del 2020 s’anunciava el confinament domiciliari a causa d’una pandèmia mundial que ha canviat les nostres vides. Oriol Mitjà, investigador mèdic especialitzat en estratègies per combatre les malalties infeccioses relacionades amb la pobresa, ens venia alertant des del febrer dels perills d’una malaltia, la covid-19, que es convertiria en la primera causa de mort al nostre país. En aquest llibre el científic més mediàtic del moment ens obre les portes del seu cor per descobrir els seus orígens, la infància a Arenys de Munt, com li va sorgir la vocació, la seva experiència pionera en la lluita contra el pian a Papua Nova Guinea, les investigacions d’avantguarda en què ha participat en el camp del coronavirus, i ens relata la crònica dels fets dins d’un govern dividit que es va veure superat per les circumstàncies. Un llibre imprescindible que marcarà per sempre les futures generacions.”

 

 

2- Paraules d’arcadi- Arcadi Oliveres

“«Aquesta pandèmia és un avís del planeta perquè canviem el nostre model econòmic: hem de viure amb menys.» Que es produeixi una pandèmia global o que en ple segle xxi haguem de cridar “llibertat presos polítics” no són fets casuals. Hem construït un món de relacions internacionals complexes, amb un sistema capitalista que perpetua les desigualtats controlat per governants i poders fàctics que actuen sense frens, en un planeta que està dient prou, mentre la Mediterrània s’omple de persones que s’ofeguen… Potser aquesta no era la fotografia que havíem imaginat del món que deixarem a les noves generacions. Fent memòria de les seves lluites i de la seva vida, l’economista altermundista i referent dels moviments socials Arcadi Oliveres repassa en aquest llibre els conceptes que han guiat el seu posicionament: democràcia, refugiats i migracions, capitalisme, canvi climàtic, antiarmamentisme, cultura de la pau… Podem, així, entendre fins on hem arribat, què hem après de tot allò viscut i explicar on són les claus per creure, encara, que aquest és un món habitable. L’Arcadi ens adverteix: estem obligats a l’esperança. Perquè l’esperança és l’únic motor per a l’acció.”

 

 

3- El dia que vaig marxar- Albert Om

“A prop de fer 50 anys, un dia l’autor decideix que vol «desaparèixer d’ell mateix», deixar-ho tot i marxar un temps a França, a aprendre francès, la llengua que quan era petit significava per als seus pares la del país de la llibertat i que ara havia estat arraconada per l’omnipresent anglès. I se’n va uns mesos a Aix-en-Provence, on es troba amb ell mateix i amb el plaer de viure amb calma. Compleix així un somni que molts tenim: el de fer un canvi de vida.”

 

 

-Ficció: castellà

 

1- Sira- María Dueñas

La Segona Gran Guerra arriba a la seva fi i el món emprèn una tortuosa reconstrucció. Finalitzades les seves funcions com a col·laboradora dels Serveis Secrets britànics, Sira afronta el futur amb ànsies de serenitat. No ho aconseguirà, però. El destí li tindrà preparada una tràgica desventura que l’obligarà a reinventar-se, prendre sola les regnes de la seva vida i lluitar amb força per canalitzar el futur.

Entre fets històrics que marcaran una època, Jerusalem, Londres, Madrid i Tànger seran els escenaris pels que transiti. En ells afrontarà estrips i retrobaments, comesos arriscats i l’experiència de la maternitat.

Sira Bonnard -abans Arish Agoriuq, abans Sira Quiroga – ja no és la innocent costurera que ens va enlluernar entre patrons i missatges clandestins, però el seu atractiu roman intacte.

 

 

2- Independencia- Javier Cercas

Com enfrontar-se a qui manegen el poder a les ombres? Com venjar-se de qui més mal t’han fet? Torna Melchor Marín. I torna a Barcelona, ​​on és reclamat per investigar un cas vidriós: estan fent xantatge amb un vídeo sexual a l’alcaldessa de la ciutat. Carregat amb el seu pesar per no haver trobat als assassins de la seva mare, però també amb la seva inflexible sentit de la justícia i la seva rocosa integritat moral, Melcior de desmuntar una extorsió que no se sap si persegueix el simple benefici econòmic o la desestabilització política, i, per fer-ho, s’endinsa en els cercles de poder, un lloc on regnen el cinisme, l’ambició sense escrúpols i la brutalitat corrupta. Per aquí, aquesta novel·la absorbent i salvatge, poblada d’una plèiade de personatges memorables.

 

 

3- El juego del alma- Javier Castillo

Una noia de quinze anys apareix crucificada en un suburbi als afores. Mirin Triggs, periodista d’investigació de l’ Manhattan Press, rep de manera inesperada un estrany sobre. A l’interior, la polaroid d’una altra adolescent emmordassada i lligada de mans, amb una sola anotació: « GINA Pebbles, 2002 ».

Mirin Triggs i Jim Schmoer, el seu antic professor de periodisme, seguiran la pista de la noia de la imatge mentre investiguen la crucifixió de Nova York. Així s’endinsaran en una institució religiosa en la qual tot són secrets i en un enigma únic ple de suspens en què hauran desxifrar tres preguntes de resposta impossible: què li va passar a Gina ?, qui envia la polaroid? i, la més important; ¿Estan connectades les dues històries?

 

 

 

-No-ficció: castellà

 

1-El humor de mi vida- Paz Padilla

Ningú neix preparat per morir i molt poques són les persones que finalment realitzen una adequada preparació. Som una societat que viu d’esquena a la mort per pur terror. Defugim parlar-ne; ens prohibim reflexionar-hi i vam negar sistemàticament la seva existència; per si; d’aquesta manera; vam aconseguir evitar-la.

assumim-ho; naixem; creixem; assistim a una infinitat de llocs per compromís als que no volem anar; alguns insensats ens reproduïm i ens morim. Aquesta concepció de la mort com un procés natural és una cosa que té molt present Paz Padilla; qui ha hagut d’afrontar en qüestió de mesos la pèrdua de dues persones irreemplaçables: la seva mare i l’amor de la seva vida; Antoni.

 

 

2- El infinito en un junco- Irene Vallejo

El jonc de Nil va ser la matèria primera dels primers llibres, aquests que estendrien el pensament a l’infinit. Després de la tauleta, la pedra, la fusta, l’aire, el que fos on es gravessin amb més o menys fortuna les paraules, aquesta invenció ho va canviar tot. Irene Vallejo ens guia en un viatge pel temps, endavant i enrere, des d’Alexandria fins a tot el món antic, entretenint-se en Grècia i Roma però també en l’Edat Mitjana i en l’actualitat. Amb veu captivadora ens porta a conèixer el naixement de l’escriptura, els alfabets, ens descobreix l’origen de l’oratòria, de teatre, els primers lírics, els filòsofs.

 

 

3- En tierra de Dioniso- María Belmonte

Fidel a la dita de Kazantzakis segons el qual “el bon viatger crea el país pel qual viatja”, Maria Belmonte concep i recrea Macedònia, al nord de Grècia, que de la seva mà se’ns va revelant com una terra malenconiosa i misteriosa, tan exuberant, però, com Grècia solar, i plena de racons capaços de oferir moments d’autèntica exultació. Un paisatge de frontera que per a l’autora no són només línies divisòries, sinó també fascinants zones on conflueixen realitats diverses, ja siguin materials o espirituals. El resultat és un relat extraordinari, a cavall entre la història, els viatges, l’antropologia i la literatura, ordit a força de convocar imatges, records, lectures, llegendes i personatges, per fer justícia a la riquesa d’una regió que ha estat i segueix sent, ni més ni menys.

 

 

 

-Literatura infantil i juvenil: català

 

1-Gràcies. Història d’un veïnat- Rocio Bonilla Raya

Gràcies a una avaria d’Internet, la vida del veïnat canviarà del tot. Gràcies a la valentia i la curiositat, els veïns i les veïnes arribaran lluny, molt lluny. I ho faran junts. Una història sobre com un petit detall pot millorar les nostres vides. Una història sobre tots nosaltres. El nou àlbum de Rocio Bonilla ens presenta una història sobre l’empatia i sobre les emocions que reivindica la vida en comú i la solidaritat veïnal

 

 

2- Sant Jordi i el Drac, minipops- Meritxell Martí Orriols

Entreu en els escenaris pop-up d’aquest nou títol de la col·lecció Minipops i descobriu la llegenda de Sant Jordi com mai l’havíeu vist.

 

 

3- Parla bé, collons- La incorrecta

Si poses comes a tort i a dret, si accentues a la babalà, si els pronoms febles et fan ballar el cap i si comproves el que escrius en un corrector automàtic cada dos per tres, aquest llibre és per a tu. O si, per altra banda, ets dels que esperen qualsevol descuido per corregir tothom i somies en un món millor sense faltes d#ortografia, aquest també és el teu llibre, ja que et sentiràs reconfortat i acompanyat en la teva lluita i gaudiràs repassant els dubtes i errors més freqüents del català.

El llibre que tens entre les mans no és llarg com una enciclopèdia, no és avorrit com un manual i tampoc és carrincló com un diccionari: és una guia incorrecta del català, feta amb humor i amor per la nostra llengua. Aquí hi trobaràs nocions ortogràfiques, morfològiques i sintàctiques del català perquè puguis anar pel món parlant-lo i escrivint-lo millor que Pompeu Fabra.

 

 

 

-Literatura infantil i juvenil: castellà

 

1-El campamento- Blue Jeans

Deu dels nois més prometedors de país, menors de 23 anys, han estat convidats a un campament molt especial als Pirineus. El precursor d’aquesta idea és Fernando Godoy, un dels homes més rics d’Espanya, que busca algú jove que l’ajudi a donar una nova imatge al seu imperi i que en el futur ocupi el seu lloc. En aquell idíl·lic paratge, rebran formació i seran preparats per convertir-se en la mà dreta del milionari. Però només un podrà aconseguir-ho. Per ser-hi l’organització els exigeix ​​una condició: res de mòbils ni comunicació amb l’exterior. Les coses marxen segons el previst i els candidats gaudeixen d’aquella experiència fins que en el segon divendres de convivència dels coordinadors de el grup desapareixen i un dels joves mor en estranyes circumstàncies.

 

 

2-Exi. Bienvenidos a Glitch City– Eix

Hola, lector! Sóc Exi! Potser em coneguis per la meva canal de YouTube, on faig moltes coses boges, hi ha salseo, vam riure molt i … Eh! No! Espera, deixa el mòbil, ¡YouTube ara, no! Queda’t amb mi. D’acord, fantàstic, genial. Gràcies.

Sí, ho sé. Alguns pensen que llegir és avorrit, que costa massa, però era la millor manera d’explicar la història més èpica i flipant mai explicada. És una cosa que em va passar quan tenia catorze anys. Quan em vaig mudar amb els meus pares a Glitch City, un lloc secret enmig de les muntanyes, la ciutat més molona que puguis imaginar. Allà vaig conèixer als meus millors amics, Gigiis i Oscarito, just abans de convertir-me en el pilot més jove de la Drone Derby. Com? ¿Que m’ho estic inventant? Vols dir? I, de tota manera, què més dóna? La porta de la imaginació està oberta, i dins t’esperen cotxes voladors, edificis futuristes, carreres de drones amb realitat virtual … M’acompanyes? Benvingut a Glitch City!

 

 

3-Los Compas y la maldición de Mikecrack- Mikecrack, ElTrollino i Timba Vk

Mike i Timba han organitzat una gran festa d’aniversari per Trolli a La Ploma Negra i ja està tot preparat: globus i confeti per tot arreu, un gran pastís amb espelmes i un munt de regals. Però alguna cosa no surt com estava previst …

Una terrible maledicció amenaça a Els Compas! Mike, Timba i Trolli hauran d’emprendre una recerca contra si volen salvar-se. Aconseguiran acabar amb la maledicció a temps?