Els animals de companyia

 

A tothom li agrada tenir animals amb qui compartir temps i vida. Per què agrada tant? Quins avantatges i inconvenients té? Quines són les millors mascotes per fer-te companyia?

Les mascotes acostumen a agradar a la gent pel motiu d’estar més acompanyats. Normalment aporten molt afecte als seus amos i això agrada bastant.

Els avantatges que hi trobo són que estàs molt ben acompanyat i pots passar bones estones jugant amb ells o fent alguna cosa divertida o interessant.

Referent als inconvenients,és que necessiten atenció i n’hem d’estar pendents, sobretot pel que fa al menjar, el beure, la higiene de la mascota, la neteja del jaç o la gàbia. També hem de tenir present que hi ha mascotes que hem de treure a passejar, com els gossos, i treure’ls en un dia plujós no és una activitats massa agradable.

Personalment crec que els millors animals per tenir són els gossos o gats, ja que el seu manteniment no és gaire complicat i  són els animals que et poden arribar a donar més  afecte i amb els que pots divertir-te més jugant. Això si, has d’educar-los correctament perquè el seu comportament sigui adequat.

Les mascotes estan bé i  si en tens una, o en vols tenir una, t’has de fer responsable de cuidar-la i mantenir-la: és molt bonic tenir-la, però has de complir amb unes obligacions, ja que tot animal domèstic té necessitats i el seu benestar depèn de nosaltres.

 

Hector Porcel