Com fer couscous

El cous-cous és una recepta típica del nord d’Àfrica, que poc a poc s’ha anat extenent cap a Europa. La base del plat es fa a partir de la sèmola, i després s’incorporen diferents ingredients tot i que la recepta tradicional és amb pollastre i verdures. Moltes vegades la gent té dubtes sobre com es fa.

Ingredients per fer el cous-cous de pollastre i verdures

  • 200gr de couscous
  • 1 pastanaga
  • 1 carbassó petit
  • 2 grans d’all
  • Mitja ceba petita
  • Dues cuixes de pollastre sense os
  • Mig litre de brou de pollastre
  • Sal
  • Oli d’oliva

Com es fa el cous-cous, pas a pas

Primer de tot deixarem enllestit el pollastre i les verdures. Desossem el pollastre i traiem la pell, tallem els pebrots, els xampinyons, la pastanaga i el carbassó. En el cas de la pastanaga i el carbassó, només cal que ho tallem per la meitat. Preparem una olla, hi aboquem el caldo de pollastre i la posem al foc fins que bulli.  Mentrestant, daurem el pollastre en una paella i hi afegim la sal i el pebre. Quan estigui ben daurat ho reservem en una safata. En el  mateix oli on hem daurat el pollastre fem també les verdures, començant per l’all i la ceba i afegint la resta poc a poc. Una vegada les verdures estiguin tendres aboquem el brou de pollastre. Ho tapem i deixem que es cuini durant uns 5 minuts. Passat aquest temps incorporem el pollastre prèviament daurat i ho deixem tres minuts més.

Emplatar i servir.

Bon profit!