ARTICLE 13: el final d’internet?

L’article 13 és una nova llei aprovada pel Parlament Europeu el 26 de març de 2019. Amb l’aprovació d’aquest article s’ha generat una exaltació envers a les restriccions que aquest portarà a la majoria de publicacions que es facin.                                                                                                                                                                       

Es basa en la restricció màxima de l’ús de contingut amb drets d’autor, tot buscant el major benefici possible en les grans empreses que generen molt contingut propi.

Un dels canvis que ha causat més polèmica és com aquest article afectarà l’internet tal com el coneixem, ja que canviarà dràsticament. El contingut de YouTube es veurà directament afectat.

Molta gent ha tingut reaccions poc agradables a l’aprovació de l’esmentat article, persones amb motius diferents, però una reacció comuna. Un dels motius més recurrents és el possible canvi en els memes. Encara que diversos membres del parlament hagin dit que el contingut humorístic “estarà més protegit que mai”, no és una afirmació que puguem creure del tot, ja que els filtres segurament serien molt més restringits i podria causar errors. A més, també et prohibeix compartir paròdies, la utilització d’enllaços, fer remixos i el codi per compartir plataformes.

YouTube ha animat els creadors de contingut perquè expliquin la seva postura envers l’article 13 en un vídeo. Fins i tot s’ha creat una pàgina web dedicada, anomenada Save Your Internet.



 

Finalment, el 9 d’abril el Parlament Europeu amb els seus membres dels estats de la Unió Europea han decidit com a resultat final l’aprovació de l’article 13.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>