Aliments sintètics: l’aliment del futur

Si fos possible obtenir nutrients sense matèries primeres vegetals o animals, no només es podria alimentar més éssers humans al planeta, sinó que podríem comptar amb un menú idoni per als astronautes dels futurs viatges a l’espai exterior. I aquest és l’objectiu de Solein, una nova proteïna que simplement requereix aigua, aire, electricitat i l’ajuda de microbis. Aquest projecte tecnològic és obra de Solar Foods, una empresa finlandesa que està col·laborant amb l’Agència Espacial Europea (ESA, per les sigles en anglès) per desenvolupar el menú dels astronautes que viatgin a Mart. En la investigació han participat també el VTT Research Centre (Centre de Recerca VTT) de Finlàndia i la Universitat Tecnològica de Lappeenranta. Solein començarà a comercialitzar-se l’any 2021 i es preveuen unes vendes de cinquanta milions de menjars basades en aquest aliment sintètic en els pròxims dos anys.

Per a mi serà un aliment molt útil pels astronautes.

Aquí us deixo una imatge de la proteïna: