Visita dels alumnes del CFGM d’IT a l’ETSETB i al Marenostrum 4

Els alumnes i professorat de 2n curs del CFGM d’Instal·lacions de Telecomunicació van realitzar fa uns dies una sortida a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers de Telecomunicació de Barcelona (ETSETB) i al Barcelona Supercomputing Centre (BSC).

A l’ETSETB, van assistir a la xerrada “El grafè i les nanocomunicacions sense fils” on en Sergi Abadal els va explicar quines eren les perspectives que pot tenir el grafè en el món de les comunicacions a molt petita escala i els va fer descobrir entre d’altres, el concepte de graphennas (antenes de grafè a l’escala dels micròmetres). Després, l’Albert Orpella va mostrar-los les interioritats i curiositats del laboratori de microelectrònica i les seves sales blanques. Agrair des d’aquí el temps que ens van dedicar i el bon tracte rebut.

Més tard, en el BSC van tenir l’oportunitat de visitar el supercomputador Marenostrum 4 que, des del passat mes de juny’18, en ser actualitzat, ha esdevingut un dels més potents d’Europa i del món quant a potència de càlcul, i gràcies al qual es pot dur a terme una gran tasca de recerca en molts àmbits científics i tècnics. D’altra banda, atenent a l’entorn on es troba ubicat, van poder constatar perquè es considera el més original i bonic del món! Des d’aquestes línies, es vol agrair també l’atenció i explicacions rebudes de l’Oriol Riu.