Mecanografia: l’art de l’escriptura veloç

La mecanografia és una habilitat molt pràctica per a qualsevol usuari, des d’algú que només fa servir Word i el navegador web, fins el millor dels programadors. Sobretot, és molt útil per a aquests últims, ja que l’escriptura de codi és com escriure textos, i com més ràpid escrigui un programador o un escriptor, més treballarà en menys temps. En resum: la mecanografia és una habilitat que considero essencial per a qualsevol usuari mitjà.

Per aprendre mecanografia només necessites dues coses: una plataforma on aprendre i ganes d’aprendre. És molt important que quan comencis a aprendre mecanografia, mai has d’abandonar: has de dedicar entre 15 i 30 minuts al dia (pots descansar els caps de setmana) per poder progressar ràpidament (aproximadament entre un i tres mesos).

Jo et recomano que facis servir la plataforma TypingClub. És una plataforma totalment en línia i gratuïta, tot i que té alguns anuncis que desconcentren i molesten en la versió gratuïta, tot i que els pots treure mitjançant un truc que t’explico després. Aquesta plataforma et farà treballar per lliçons que duren un minut les de nivell bàsic i fins a tres minuts les de nivell avançat. Està dividit per seccions, com veus a la imatge de sota.

No totes les lliçons seran només escriure, tambén’ hi ha unes quantes  que són un joc per no caire en l’avorriment i segueixis amb ganes el repte proposat. Per últim, dir que aquesta plataforma està disponible per a l’escriptura en espanyol (d’Espanya i Llatinoamèrica), alemany, anglès entre d’altres, i per l’escriptura amb una sola mà,ja sigui la dreta o l’esquerra.

En definitiva, que si no saps mecanografia és perquè no t’interessa ja que és molt fàcil i relativament ràpid d’aprendre.

 

TRUC

Per treure els anuncis que moltes vegades són molt molestos i, en aquest cas, impedeixen la completa concentració d’allò que estem fent, hi ha una extensió de Chrome anomenada Ghostery. Aquesta extensió s’encarrega d’eliminar la publicitat i altres rastrejadors d’anuncis, tot millorant la presència de la pàgina web en què treballes   i protegint la nostra privacitat davant la publicitat personalitzada.

Per instal·lar aquesta extensió només has de prémer aquí, prémer en afegir a Chrome, prémer a afegir extensió i ja està.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>