Macaco Japonès o Macaca Fuscata

El Macaca fuscata és una espècie de primat catarrino de la família Cercopithecidae.  De l’espècie de primats és el que viu més al nord. Es solen trobar en les illes japoneses i alguna de les illes Ryuky, exactament en els boscos i les muntanyes.

El Macaca Fuscata és l’únic mico nadiu de Japó. Viuen en grups de 40 a 200 individus que poden estar emparentats entre si o no, i en casos excepcionals (sobretot a l’hivern) poden arribar a ajuntar-fins a 600 macacos en una mateixa àrea. Els  líders dels dels grups son els mascles.

Son considerats els macacos més intel·ligents.

Els macacos japonesos viuen sempre en zones on creixen arbres, siguin del tipus que siguin. Habiten per igual en boscos subtropicals, caducifolis i de coníferes, incloent els boscos subalpins fins als 1500 metres d’altitud. A les zones costaneres s’endinsa en el mar i res durant curtes distàncies fins que arriba a un nou lloc on instal·lar-se. Gràcies a aquesta capacitat, no gaire comú entre els primats, el macaco japonès ha aconseguit colonitzar un gran nombre d’illes en tot Japó.