LA MONA DE PASQUA

Menjar la mona de pasqua és una tradició que simbolitza que la Quaresma i les seves abstinències s’han acabat. La mona de pasqua és un dolç esponjós que se sol menjar amb xocolata, tot i que l’original no en portava.

Inicialment, la mona de Pasqua era una massa de coca elaborada amb sucre i amb ous durs pel damunt, però ara en l’actualitat hi ha molta varietat, ja que sempre hi ha avanços, avui en dia les mones són molt més diverses, porten xocolata, ous de colors, figures i elements extraordinaris fets de xocolata. Encara s’intenta mantenir la tradició, però és adaptada a l’actualitat.

La tradició consistia que el padrí o l’avi regalava la mona quan sortien de missa el Diumenge de Pasqua. I el dilluns següent s’ajuntaven unes quantes famílies i se la menjaven plegats. Avui en dia la gent ja no va tant a missa, però, tot i això, s’intenta respectar el dia de menjar la mona amb la família.