Ho sabies?

Estàs envoltat de coses que veus cada dia però que no saps per a què serveixen, en aquest article resoldré alguns dels misteris que hi ha en determinats objectes.

El cilindre en el cable del portàtil: Tots l’hem vist, aquest misteriós cilindre que és travessat pel cable que connectes a l’ordinador portàtil. Serveix per eliminar freqüències i soroll que es presenten en circuits electrònics, bàsicament es tracta d’un tros de cable recobert amb ferrita, un metall que s’utilitza com aïllant.

cosas-no-sabias-servian-001

 

El petit forat a les finestretes dels avions: Les finestres dels avions es fabriquen amb dos trossos de plàstic transparent resistent. El material es podria trencar a causa de la diferència de pressió entre l’interior i l’exterior de l’avió. El petit forat deixa que l’aire passi d’un costat a un altre perquè la pressió s’equilibri.

cosas-no-sabias-servian-002

 

Els forats extra a les vambes esportives: Els misteriosos forats extra en les sabatilles d’esport tenen també una explicació. Estan ideats per fixar les sabates als peus i evitar que freguin els turmells mentre estàs practicant esport.

cosas-no-sabias-servian-005

 

El forat al cullerot dels espaguetis: Dissenyat perquè puguis mesurar la quantitat de pasta que necessites per a cada persona.Resultat d'imatges de cucharon spaghetti

 

La butxaca petita en els texans: Va aparèixer per primera vegada en 1873 en pantalons Levi ‘s per guardar rellotges de butxaca de l’època. De fet es deia oficialment ‘butxaca del rellotge’.cosas-no-sabias-servian-007

 

Els trossos de material i tela que venen amb algunes peces de roba: La idea és que els introdueixis a la rentadora per veure com quedaria la tela abans de fer malbé la peça, sobretot si no estàs segur de com reaccionarà amb alguns detergents.

cosas-no-sabias-servian-009

El forat al mànec de les olles i les paelles: Serveix únicament i exclusivament perquè hi posis el cullerot, així evites tacar la cuina i tenir l’estri sempre disponible.

Imatge relacionada

El forat entre la càmera i el flaix dels iPhone: El petit forat que hi ha entre la càmera i el flaix serveix com a micròfon addicional, es tracta d’un micròfon que només s’activa quan comences a gravar amb la càmera.

Resultat d'imatges de micro al lado de la camara iphone