Com triar la carrera ideal

 

 

Per a moltes persones triar una carrera o trobar els estudis per enfocar-se en el futur els costa molta feina. Així que si tu ets una d’aquestes persones, a continuació et deixem algunes idees que et facilitaran la tria.

 

 1- Pensa en allò que t’agrada i en com ets

Pensa en com et comportes, què és el que t’agrada fer quan tens temps lliure i amb què et sents més a gust quan ho fas o ho estudies.

2- Fes una recerca de les diferents opcions

Si ja saps què t’agrada, pots començar a fer una recerca per internet sobre les diferents carreres que tens a l’abast i selecciona les que tinguin més relació amb els temes del teu interès.

3- Pensa en el teu futur i en com vols ser

Visualitza quin tipus de persona vols ser d’aquí a uns anys i utilitza-ho per a triar el camí més adient per a tu i quin et servirà per a aconseguir-ho.

4- Valoració de demanda

El millor que pots fer és seguir el teu instint i les teves emocions, però si el que vols és aconseguir un treball que tingui la major sortida laboral quan acabis la carrera. Informa’t bé de les sortides que tenen les carreres que, prèviament, has escollit.  

 

👍Si tot i així encara no tens clar què vols fer amb el teu futur, sempre pots parlar-ne amb la família o amb els professors. 

 

(La informació ha estat extreta de la següent pàgina web: catalunyadiari)