Espai en Xarxa: L’alimentació i els tòxics, una nova mirada

Durant aquestes sis setmanes ens hem estat preparant per poder assolir els dos encàrrecs que ens feien, organitzar el #BitàcolaEsMou i fer un estudi final sobre els tòxics del consum i l’ús dels aliments i els cosmètics, treballant aspectes clau de la qualitat alimentària. 

El que primer vam fer va ser veure uns documentals que parlaven com estaven actualment la ramaderia, agricultura, la pesca i la indústria alimentària. En resum actualment s’explota molt els quatre sectors, afectant el canvi climàtic, la salut dels animals, la de les persones, etc. Tot això ho hem descobert i compartit a través de la realització d’un treball d’investigació i una presentació en grup d’un pòster sobre un dels temes comentats.

Hem arribat a conscienciar-nos de tota la fam que hi ha al món i de tots els tòxics que arribem a consumir a través de l’aplicació Yuka i de totes les dades recollides.

En aquest gràfic es pot visualitzar que la majoria de famílies de la classe no consumeixen aliments qualificats com a saludables segons Yuka, ja que gairebé ningú supera el 50%  de puntuación que seria un nivell acceptable.

Entorn als cosmètics, més d’un 50% de les famílies de l’alumnat no utilitza productes cosmetics sans, ja que podem veure que només tres persones estan cualificades com al 50%.
A més de tot això, hem pensat i organitzat la festa de l’activitat física de l’institut, el #Bitàcolaesmou, que el celebrarem el dia 28 d’abril durant tot el matí, coincidint amb el Dia de l’Educació Física al Carrer, igual que vam fer l’any passat.

Us hi esperem a tots preparats per gaudir d’un dia ple d’activitat física i diversió!