Espai en Xarxa “Bitàcola i Gènere”

Ja hem acabat l’encàrrec de l’Espai en Xarxa de “Gènere”! L’institut Bitàcola ens va demanar observar el nostre centre des del punt de vista de la IGUALTAT DE GÈNERE. Primer de tot, hem fet una mica d’història, on hem investigat sobre l’origen del Dia Internacional de la Dona, el paper de la dona a la Revolució Industrial, el dret a vot, etc.

A continuació, vam fer una mica de recerca de la nostra ciutat amb el lema “BARBERÀ FEMINISTA”, vam aprendre quin significat té la paraula Coeducació i vam anar a la lectura del manifest institucional contra la violència masclista en el marc del programa d’activitats del 25N. Un cop vam realitzar aquest estudi a nivell local, és quan vàrem “radiografiar” el nostre Institut, el Bitàcola… a nivell de convivència, anàlisi de la pàgina web, agrupament de l’alumnat al pati i en les diferents matèries i Espais. I amb tota aquesta observació i les dades d’un formulari realitzat (contestat per les companyes i companys del Bitàcola)  hem fet un informe amb les conclusions extretes d’aquesta investigació.

La paraula amor ha estat una de les protagonistes d’aquest EX, plantejant diferents situacions d’amor en fase d’apoderament i gelosia, així com esbrinar quin és realment un amor saludable.  El PROJECTE FINAL, serà realitzar una jornada del “Dia de la dona al Bitàcola” el proper dia 8 de març de 2019, on hem pensat fer moltes activitats coeducatives. Ahh! I estrenarem el vídeo que hem fet amb l’associació Equality Factory, una “fàbrica” multidisciplinar d’idees i projectes per la promoció de l’equitat de gènere i diversitat.