Més Servei Comunitari… 

Al febrer vam començar el projecte més entranyable de tots els que hem previst en el marc del Servei Comunitari per aquest curs: el que es duu a terme en col·laboració amb la Residència Vila-seca. Un total de 22 nois i noies del nostre institut participen en videotrucades amb avis i àvies del municipi. Joves i grans estan gaudint, i molt, d’aquestes trobades virtuals en què uns i altres comparteixen les seves vivències i les seves visions particulars del món.

Tot plegat, una lliçó de vida pel nostre alumnat. Molts expliquen amb els ulls plens d’emoció que l’experiència viscuda els ha enriquit molt, i alguns d’ells han arribat a establir un vincle tan fort amb els seus “avis virtuals” que han demanat fer una trobada presencial amb els avis quan la pandèmia ho permeti. Pel que fa als residents, tots es mostren enormement satisfets amb el projecte i esperen impacients que arribin els dimarts i els dijous per a poder compartir una estona amb els seus “néts postissos”, com els anomena carinyosament una de les àvies participants.

Són moltes les virtuts de l’intercanvi generacional: d’una banda, és un instrument potent per mirar de combatre el risc d’exclusió social del col·lectiu de gent gran; d’una altra, pot esdevenir una eina molt útil que ajudi els joves a valorar el que tenen i a relativitzar petits problemes que, sovint, els desborden i no poden manegar.

Moltes gràcies a tothom que ha participat o està participant en el projecte per la vostra il·lusió i el vostre amor!

Raquel Gancholas Aranda, Servei Comunitari