La millor vacuna contra els rumors racistes 

Al passadís que va del hall al gimnàs de l’institut hi ha muntada, des del 16 de novembre, una petita exposició anomenada “STOP rumors racistes”. Es tracta d’un panell on alumnes, professors, treballadors i famílies poden llegir quatre articles periodístics on es desmunten afirmacions falses que criminalitzen les persones migrades i que sovint es repeteixen sense parar-nos a contrastar-ne les dades.

Els textos, extrets del mitjà independent de periodisme d’investigació CRÍTIC, se centren en demostrar amb dades la falsedat de rumors en relació a la immigració. Alguns d’ells serien els tractes de favor en ajudes socials o l’incompliment de la normativa legal en relació a negocis de cara al públic.

El panell es va inaugurar el passat 16 de novembre, el Dia Internacional per a la Tolerància. Segons la declaració de l’ONU, la tolerància “no és indulgència o indiferència, sinó respecte i  saber apreciar la riquesa i varietat de les cultures del món i les diferents formes d’expressió dels éssers humans”.

L’exposició ha estat organitzada per la Comissió d’Inclusió de l’institut, la qual ha dedicat el primer trimestre a treballar aspectes relacionats amb l’agenda antiracista.

Josep Roig. Comissió d’Inclusió.