#repteInsVerdaguer 2

La següent endevinalla matemàtica va ser proposada per Lewis Carroll com a repte a Helen Fielden en 1873, en una de les cartes que li va enviar. En la versió original es parlava de peus i no metres, però el que us posem és una adaptació d’aquest. Resa el següent:

Un noble tenia un saló amb una sola finestra, quadrada i de 1m d’alt per 1m d’ample. El noble tenia un problema ocular, i la finestra deixava entrar molta llum. Va cridar a un constructor i li va demanar que l’alterés perquè només entrés la meitat de la llum. Però havia de continuar sent quadrada i amb les mateixes dimensions de 1×1 metres. Tampoc podia utilitzar cortines o persones o vidres de color, ni gens semblant.

Com pot el constructor solucionar el problema?

Esperem les vostres idees!

2 comentaris

  1. admin Autor de l'article

    La solució a aquesta és fer de la finestra un rombe. Així, continuarem tenint una finestra de 1×1 quadrada i sense obstacles, però per la qual entraria la meitat de llum.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>