L’APS ja va prenent forma!

A principis de febrer l’alumnat de 4t d’ESO vam seguir treballant en el nostre APS (Aprenentatge Servei). Aquest any, gràcies a la col·laboració del Programa Educatiu Mercats de Barcelona i de la plataforma VINCLES de l’Ajuntament de Barcelona, hem decidit oferir el nostre servei al col·lectiu de persones grans. Són les que més han patit a causa de la pandèmia i les que més soles s’han sentit. 

La Núria i la Sònia de VINCLES ens han facilitat en tot moment el contacte amb els nostres amics i amigues grans: la Magda, la Dina, la Pilar, la Núria, la Mª Teresa, la Consol, la Guadalupe, la Mercedes, la Maria, l’Ana Mª, la Carmen, l’Àlvaro, la Benita i l’Anna. No ens en volem deixar cap!

Per tal de presentar-nos mútuament i començar a trencar el gel, els alumnes de 4t vam gravar 3 vídeos diferents, un per cada grup i els vam fer arribar a totes les persones grans. Tot seguit els podeu veure. Són produccions senzilles però reflecteixen els valors de l’amistat, la cohesió, l’equitat i la diversitat de cada grup. Els vam fer amb molta il·lusió i cadascun té la seva personalitat pròpia. 

Les nostres amigues grans van fer el mateix amb nosaltres i vam passar una estona molt agradable veient els seus vídeos de presentació. A partir del que ens hi  explicaven vam començar a pensar preguntes que els podíem fer a l’entrevista virtual que teníem pensat realitzar per Jitsi.  Com que totes són unes apassionades de la cuina i nosaltres també havíem fet ja la visita al Mercat de Santa Caterina, moltes de les qüestions que els volíem plantejar anaven en aquesta direcció: aneu a comprar al mercat o al supermercat? Si aneu al mercat, a quin? Cuineu amb productes de temporada? Quina recepta es la que us surt millor? Hi ha els mateixos productes al mercat ara que quan éreu joves?, …

Els dimecres i el dijous 24 i 25 de febrer, vam poder contactar amb elles per videotrucada i vam passar una estona molt agradable fent-los aquestes preguntes i moltes altres que van sortir de forma espontània. Vam començar parlant de cuina i vam acabar amb molts altres temes sobre la taula. L’experiència ha estat molt enriquidora, positiva i divertida. N’estem molt contents!

Aquí us deixem una petita mostra d’algunes fotos i vídeos de l’experiència. 

Després d’aquest aprenentatge de la mà de les persones grans, ara toca pensar quin servei els podem oferir. Hi estem treballant, però no patiu que us mantindrem informats a través del web!

1 comentari

  1. Francisca Guerola

    Enhorabona, endavant, i pot ser sería una bona idea fer una publicació amb les receptes, el seu estudi de temporada, sostenibilitat, i nutrició.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>