Presentació final “Converses que no acaben”

El passat dia 2 de juny vam culminar el nostre projecte dins del marc de CREADORS EN RESIDÈNCiA a càrrec del creador Ricardo Pérez-Hita amb els i les alumnes de 4t i des de la matèria d’Educació Visual i Plàstica i amb la participació del nostre mediador Javier Rodrigo de la plataforma Transductores.

Ha estat un procés creatiu on converses i debats han format part de la matèria prima per convertir-la en creacions artístiques que vam presentar al BornCC en forma de conversa amb el públic, fanzins, collages, publicacions, pòsters, vídeos, fotografies…

No és fàcil transmetre per mitjà de les explicacions dels i les alumnes tot el recorregut d’aquest projecte. Però ho van fer molt bé i les converses mai acaben!

La presentació va ser molt dinàmica: Ens vam trobar a les portes de l’Institut Verdaguer i ens vam presentar. Seguidament els vam donar un codi QR on se sentien les veus dels alumnes contestant tota una sèrie de preguntes referents al camí de l’Institut Verdaguer cap al BornCC i a tot el procés de Creadors En Residència. Aquestes preguntes les anaven contestant uns dies abans mentre ens desplaçàvem de l’institut cap al BornCC on normalment fèiem les sessions.

Aquestes converses les anava escoltant el públic a través dels seus mòbils mentre feien el mateix camí que nosaltres cada dijous: de l’institut al BornCC.

Un cop tothom va arribar al BornCC, ens vam dividir en dos grups per respectar el protocol de mesures Covid i va començar la segona part de la presentació-acció: mostrar i explicar als visitants les creacions artístiques i acompanyar als alumnes a tirar les cartes que cada alumne s’havia escrit a si mateix: una al seu jo del passat i l’altra al seu jo del futur.

La presentació va acabar al carrer, davant del BornCC on les converses entre els alumnes, pares, amics, Ricardo i jo van continuar però que mai acaben.

Aqui teniu un vídeo que resumeix amb imatges la nostra presentació.

Míriam Lanzaco Puig, professora d'Educació Plàstica, Visual i Audiovisual

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>