Beneficis per a la salut de l’alimentació ecològica. Què ens diuen les etiquetes?

El passat 18 i 19 d’Octubre, dins del projecte de centre “Cuides el millor instrument que tindràs mai?” vam participar a la Setmana Bio a l’escola amb la xerrada: Producció alimentària ecològica i biològica. És el mateix? a càrrec de la docent Lourdes Centeno, especialista en alimentació saludable.

La sessió es va dividir en dos parts: la primera, on vam explicar, reflexionar i compartir informació sobre els beneficis de consumir productes ecològics o biològics, com ha de ser la certificació eco oficial i aprendre a identificar els “falsos productes eco”.

I una segona part on vam analitzar etiquetes de diferents productes ecològics amb ajuda de les apps Yuka i My real food. Una pràctica que va servir per fer una valoració nutricional i ser conscients que no tot el producte alimentari amb certificat “eco” és garantia de salut. Cal potenciar el consum d’aliments reals eco, deixant més de banda els processats i ultraprocessats.

Volem que el nostre alumnat tingui eines i recursos per escollir els productes alimentaris més saludables i sostenibles dins la seva dieta setmanal.

Lourdes Centeno

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>