Acte cloenda PATRIMONIA’M – El Rec Comtal

Com ja us vam informar en una notícia anterior, l’alumnat de 2n d’ESO ha fet un projecte sobre El Rec Comtal en aquest tercer trimestre, en col·laboració amb el Born CCM i dins el programa PATRIMONIA’M COL·LECCIONS.

Aquest any, com que la pandèmia ja ens ho ha permès, hem pogut participar a l’acte de cloenda del programa que es va celebrar a les Cotxeres de Sants el dilluns 16 de maig. 

Totes les escoles i instituts de Barcelona que hem desenvolupat algun projecte relacionat amb la descoberta del nostre patrimoni vam ser convidats a participar-hi, explicant breument a la resta de centres en què consistia el nostre projecte, com ens hem organitzat, què hem après i quin ha estat el nostre producte final. 

Les escoles i instituts participants i les entitats col·laboradores van ser: 

  • Institut Quatre Cantons – Museu de la Música
  • Escola Brasil – Museu del Disseny
  • Escola Elisenda de Montcada – El Born CCM
  • Institut Verdaguer – El Born CCM
  • Institut Bosc de Montjuïc – Monestir de Pedralbes
  • Institut Nou Barris – Monestir de Pedralbes
  • Institut Josep Comas i Solà – Museu d’Història de Barcelona
  • Escola Catalònia – Museu Frederic Marés

La Liula, la Clara i el Tomàs, de l’institut Verdaguer,  van ser els primers en pujar a l’escenari a presentar el seu projecte sobre el Rec Comal. Com que havien d’aportar un objecte representatiu del seu treball, van portar dues fotografies. A la primera es veia la imatge del Reixagó on neix el Rec Comtal, a la Mina de Montcada i Reixac, perquè d’alguna manera volien explicar que allí era on començava tot. Per altra banda, també van portar una altra fotografia d’alguns alumnes del centre que havien entrevistat a dos testimonis que encara recorden el Rec Comtal i els usos que tenia en el seu pas per Vallbona i Sant Andreu quan eren petits. Era un espai on anar a divertir-se, a banyar-se, a rentar la roba o a passejar. Amb aquesta imatge van voler destacar que el Rec Comtal és un element del nostre patrimoni que encara és viu per a molts veïns de la zona. 

Totes les altres escoles i instituts també van compartir amb nosaltres els seus aprenentatges. Va ser una jornada enriquidora per a tots. 

Sara Gràcia

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>